Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Student práv z Yalu se vrací do rodného města v Appalačském pohoří, vzpomíná na minulost svojí rodiny a přemýšlí o vlastní budoucnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Pardon, ale námět filmu - pomalu každá desátá domácnost kdekoliv na světě, která zažívá stejné/obdobné či podobně těžké problémy. Pointa filmu? Žádná. Prostě se z toho nějak někdo vyškrábe, někdo ne. Celé to byla relativní nuda. Jediné pozitivum celého filmu, díky kterému dávám alespoň 2*, jsou herecké výkony. Ty byly bravurní! Jak Amy Adams, tak Glenn Close, ale i ostatní herci. Každopádně s postavami jako takovými člověk absolutně nic nesoucítil. Hezky to napsal AppleCore. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Oskarové klání se blíží a tak Ron Howard, přináší své želízko do ohně. Přináší skutečný příběh ne zrovna sympatické vidlácké rodinky, kde se i přes nepřízeň osudu, podaří nejmladšímu členovi se z ní vymanit a stát se úspěšným. I přes silné sociální téma absolutně disfunkční rodiny s feťáckou matkou, natočil film Ron Howard poměrně odlehčeně, přestože nechybí řada hysterických scén. A právě v tom je hlavní problém filmu. Ústřední ženské herecké duo, se neustále předhání, kdo předvede hlasitější herecký výkon a je to tak přepálené, až to může chvílemi působit nejen otravně ale i směšně. Jako celek mi to nepřišlo úplně špatné, ale přeci jen jsem Ronovi v tomhle tématu docela věřil. Bohužel další pecku jakou byli Rivalové, nepřináší. ()

Reklama

anatheman 

všechny recenze uživatele

Za mě velmi dobré. Poutavý příběh z prostředí amerických rednecků, které bylo vykresleno (asi) dosti přesvědčivě. Film stojí na řemeslně dobře provedené práci R. Howarda a na skvělých hereckých výkonech. Myslím si, že Amy Adams si jde pro Oscara. Její výkon byl vskutku přesvědčivý. Potěší i soundtrack od dua Fleming - Zimmer. Na závěr však musím podotknout, že mi z nějakého důvodu vadí to, že na konci amerických biografických filmů je nutné prezentovat pasáž s autentickými fotografiemi a videi skutečných aktérů. Jako jo, ocenil jsem podobnost mezi nimi a herci. S tím nemám problém. Spíše tento přístup vnímám jako kýč. Filmu tedy uděluji 4 dávky heroinu z 5. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(51/2021) / Áno, stokrát natočené a videné, ale neprišiel mi tento film zbytočný. Mám proste rád sociálne drámy. Zaujímavo zvolený štýl rozprávania, keď hlavná dejová línia zahŕňa krátky časový úsek a flasbacky pokrývajú desaťročia. Mne to vyhovovalo, film získal zaujímavú dynamiku. Navyše aj herecky tu máme výrazné výkony, casting na jednotku. Asi záleží čo divák očakáva, ťažko tu hľadať originalitu, či prekvapenie, jednoznačne ale Hillbilly Elegy ponúka silný príbeh a kvalitné spracovanie. (7/10) ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Americká elegie je naprosto excelentní podívaná, která mě prakticky ve všech směrech dokázala strhnout, a ihned jsem tento filmový zážitek zařadil k těm opravdu vůbec nejsilnějším dramatům, co jsem měl tu čest kdy vidět. Už jen to, že se odehrává ve dvou časových rovinách, což je jedno z mých nejoblíbenějších zpracování, jsem velmi ocenil, a to ani nemluvě, jak obě tyto roviny jsou vážně neuvěřitelně výrazné a působivé. Celá zápletka se pak odehrává ve vyváženém tempu, příběh rodiny Vanceových disponuje téměř až lavinovitým množstvím nehorázně silných a vyhrocených scén, které vesměs nemohu označit jinak, než za strhující, perfektní, prostě zcela bezchybné, atmosféra je jednoduše dokonalá, neskutečně výstižná a naprosto mě vtáhla do veškerého dění a nechybělo ani napětí, v podobě nepředvídatelného vývoje děje, kde jsem čekal především na závěrečné rozuzlení, které mě též absolutně uspokojilo a jen potvrdilo maximální kvalitu celého filmu. Nad všemi těmito pozitivy ovšem vyčnívají ještě emoce, které mnou doslova lomcovali od první do poslední minuty a samozřejmě úžasné a neskutečně výrazné postavy, v nichž navíc excelovali veškerý herci, co se ve filmu objevili, takhle silnou sestavu ani nepamatuji, a především Amy Adams a Glenn Close okatě pomrkávají po filmových cenách, které by v případě jejich udělení byly více než zasloužené, ovšem jak jsem již zmiňoval, casting tohoto snímku je celkově zkrátka dokonalý, a to ať už opravdu sympatický Gabriel Basso, tak nadpozemsky krásná Freida Pinto, i talentovaná Haley Bennett, ti všichni tu podávají nezapomenutelné výkony. Americká elegie je tak zkrátka vážně dokonalá, silná, emoční pecka, podpořená strhujícím příběhem, dech beroucími hereckými výkony, prostě poklona a potlesk ve stoje. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (10)

  • Zfilmováno podle autobiografie J. D. Vance. V roce 2016, kdy kniha byla vydána, se v USA stala bestsellerem. (Jolinar)
  • Rodina předložila produkční společnosti seznam oblíbených nadávek a urážek, které Mamaw (Glenn Close) pravidelně používala. Některé z nich, ačkoli populární v zákulisí, byly pro veřejnost příliš. (oli009)

Související novinky

Nominace na Zlaté maliny 2021

Nominace na Zlaté maliny 2021

13.03.2021

41. ročník Zlatých malin, každoroční ocenění pro ty nejhorší a nejbizarnější filmy roku, se blíží a pořadatelé nyní oznámili své letošní nominace. Mezi těmi najdeme jak celoročně vysmívané filmy typu… (více)

Ron Howard a atentát na Castra

Ron Howard a atentát na Castra

05.02.2020

Režisér Ron Howard (Solo: Star Wars Story, Rivalové) si jako svůj příští projekt zvolil snímek The Fixer pro Paramount Pictures a Imagine Entertainment. Scénář k filmu napsal Tyler Hisel (seriál… (více)

Reklama

Reklama