Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sloužit navěky je těžší, než se zdá. Tajná skupina záhadných vojáků, kteří nikdy neumírají, chrání pod vedením bojovnice Andy (Charlize Theron) smrtelný svět už stovky let. Jednotka dostane zakázku na záchrannou misi, při které dojde k odhalení jejich nadpřirozených sil. Andy spolu s nejnovější členkou týmu Nile (Kiki Layne) musí jednotce pomoct s likvidací těch, kdo se za každou cenu snaží replikovat a prodávat jejich superschopnosti. (Netflix)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (369)

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Nic závratného se nekoná, ač herecká sestava by mohla kvalitu napovídat. Jde spíš o průměrný akční snímek, který nikterak neurazí. Když se ale zpětné podívám za dnešním dnem, jsem celkem spokojený. Viděl jsem dva absolutní braky na HBO a tragickou Godzillu 2. Old Guard od Netflix tak díky tomu působí daleko lépe a kvalitněji.. 5/10 = 57% ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Úprimne som čakal, že Netflix svoje najbližšie akčné filmy viac ponesie v štýle úspešného a parádneho Extraction, Old Guard je zase na iný spôsob, ale žeby som bol sklamaný, tak to určite nie. Zápletka je klasika, skupina ľudí s výnimočnými schopnosťami je hľadaná mocnou korporáciou, aby ich skúmala, to tu bolo nespočetnekrát, ale zatiaľ čo som sa pôvodne obával celého toho motívu nesmrteľnosti, tak to bolo podané dobre, nakoniec to tu nie je až také jednoznačné a celá tá mytológia sa mi páčila. A tak som nepotreboval len akciu, aby ma to bavilo, ale aj všetky tie ich rozhovory so spomienkami na minulosť ma dokázali zaujať. A keďže sa tu stále niečo deje, nemal som s tým problém až do konca. Postavy ale mohli byť trochu lepšie obsadené, Charlize Theron je výborná ako vždy, tá sa v posledných rokoch v akčnom žánri našla, ale tí jej priatelia mohli byť aj charizmatickejší a zase ten nápad s homosexuálmi si mohli odpustiť, to ma tu fakt nezaujíma, kto je ako orientovaný. Ich nová posila mi spočiatku nebola moc sympatická, ale postupom deja ma stále viac bavila a poteší aj Chiwetel Ejiofor, ktorý tu jediný nie je čiernobiely. Ale ten hlavný záporák je úplná nula, ešte že má tak málo priestoru. Akcia je tiež skôr sklamaním, viditeľne sa snaží ísť v štýle Wicka, Atomic blonde a podobne, ale vo výsledku je to riadny rozdiel. Súboje sú pomalšie, málo tvrdé a našiel som si tu asi len jeden lepší moment za celý film. Tu sa dalo všetko zlepšiť. A na to, že sa jedná o bojovníkov naprieč storočiami mohla byť choreografia tiež trochu nápaditejšia. Ale pozerať sa na to dá, prestrelky sú zase plné headshotov, len je to celé taký štandard. Celkovo je to síce trochu komornejšie, ako by som od Netflixu čakal, ale rozpočet aj tak nebol najmenší a tak technicky je to zvládnuté dobre. Ale tie spievané pesničky si mohli odpustiť, tie sa do jednotlivých scén vôbec nehodili. Takže Old Guard určite nebude taký hit, ako bol napríklad Extraction, toto nie je tak divácky prívetivé, ale ja som si pri tom spomenul na časy, keď som si užíval béčka typu Resident Evil alebo Underworld, ktoré mi tiež celkom chýbajú, občas taký film poteší a Old Guard mi to trochu vynahradil. A pokračovanie by som bral, tá mytológia má potenciál, len nabudúce zohnať lepší štáb akčných scén. 70% ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Film s ďalším pomerne premárneným potenciálom. Síce odškrtne všetky terajšie "požadované normy" ale chýba mu akékoľvek napätie. Ak ste človek, čo "vyrastal" na podobných zápletkách, stačí vám pohľad na úvodných 25 minút a viete celý príbeh, hádam aj to, že určite bude koniec otvorený kvôli druhej možnej časti (ktorá ak príde budem sa čudovať). Film nemá akúkoľvek novú myšlienku alebo pohľad na nesmrteľnosť a všetok scenár venovaný práve tejto otázke iba opakuje notoricky známe idey, ktoré nájdete v každom filme o upíroch, kde niekto potreboval strany scenára. Presne za 25 minút viete, že nie všetci hlavní hrdinovia sú na 100% dobrí. Akčné scény by boli dobre natočené, avšak bez akejkoľvek inovácie, pričom pomaly ani neviete, že pozeráte akčný film. S myšlienkou nesmrteľnosti sa pri bojových scénach dalo krásne hrať, ale bola využitá iba niekoľkokrát. Hlavný záporák je nepríjemný na pohľad a máte ho automaticky neznášať avšak neviete o žiadnych jeho pohnútkach. Okrem občasne dobre zvoleného soundtracku, výborného celkového ozvučenia (bez nejakých veľkých nezmyselných zmien hlasitosti) a Charlite Theron však neponúka nič čo by vás ohromilo. Nie je to najhorší film, čo som videla ale dalo sa z toho krásne ťažiť. 45% ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Po totálních žumpách jako například Projekt power nebo 6 underground, už jsem Netflixu v akčních filmech moc šanci nedával a tenhle film jsem prostě a jednoduše odsouval a jak to nakonec dopadlo? Ejhle! Bavil jsem se.. hodně. Akce, zajímavé postave, střídání lokací.. bál jsem se, že to bude prostě a jenom nudnej akčnák, ale mělo to fakt dobrej nápad. Dalších dílů bych se asi i nebál, ale tu čtvrtou dávám hlavně za ten feel příjemného překvapení, který jsem opravdu nečekal. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

... takový to když seš naživu už několik tisíc let, ale stejně před akcí tvýho života nepoznáš, že ti schválně podali zbraň s prázdným zásobníkem. A takovejch konin (kterejch se v comicsu Rucka hádám vyvaroval??) je tu plno. Film sice baví, ale je to zábava poněkud tupá. btw poslední dobou fakt nechápu, který pako vybírá tak ichtilní písničkový soundtracky do žánrů, ke kterejm se slaďoučkej summer pop vážně nehodí. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Natočeno na základě stejnojmenné knihy od Image Comics napsanou Gregem Ruckem a ilustrovanou Leandrem Fernándezem. (SONY_)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii a Maroku a trvalo od mája do augusta 2019. (MikaelSVK)

Související novinky

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

Reboot Spy Kids našel hlavní hvězdy

27.06.2022

Po úspěchu snímku Můžeme být hrdinové režiséra Roberta Rodrigueze (Alita: Bojový Anděl, Spy Kids: Špioni v akci) se Netflix rozhodl prodloužit spolupráci se známým tvůrcem, a to rovnou do takové míry… (více)

Druhý Old Guard nabírá posily

Druhý Old Guard nabírá posily

11.06.2022

Oscarova herečka Charlize Theron (Srážka s láskou, Šílený Max: Zběsilá cesta) zvládá docela v pohodě kombinovat jak ambiciózní dramata, tak studiové velkofilmy, tak nezávislou scénu. V poslední době… (více)

Pokračování filmu Old Guard má scénář

Pokračování filmu Old Guard má scénář

05.07.2021

Přestože divácká odezva nebyla nijak oslnivá, Netflix byl se svojí adaptací komiksu Old Guard: Nesmrtelní poměrně spokojený. Natolik spokojený, že mu rychle odklepnul pokračování a dotlačí jej před… (více)

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

Režisérka Old Guard a historický velkofilm

15.07.2020

Režisérka Gina Prince-Bythewood si čerstvě udělala v Hollywoodu jméno akčním snímkem Old Guard: Nesmrtelní s Charlize Theron v hlavní roli. Ten už má na Netflixu prakticky jisté pokračování, ke… (více)

Reklama

Reklama