Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Pokud by člověk chtěl, vypískat tenhle film by bylo velmi snadné. Jádro zápletky prošlo přes mnohokrát použitý scenáristický kopírák a některé dějové body, jako třeba činy a motivace zdejšího záporáka, byly opravdu extrémně nahodilé a napsané úplně na pěst. Přesto když sledujete ty mimózní charaktery Willa Ferrella a Rachel McAdams v honu za letitým snem a o severský přízvuk marně snažícího se Pierce Brosnana, musí vám celá ta outsiderská popová blamáž do jisté míry obměkčit srdce. Nenáročná, bezmyšlenkovitá a zároveň v pohodě sledovatelná hudební blbina, nic víc, nic míň. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

David Dobkin je režisér, který umí pobavit, ale není úplnou komediální jistotou. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga je divný film, s velice divnými postavami a častokrát i podivným humorem. Naštěstí však dokáže pobavit a třeba hudební čísla, jsou vyloženě skvělá. Škoda jen zbytečně přetažené délky a minima humoru. Jít cestou bláznivé komedie a skrouhnout to o půl hoďky a mohla to být možná i komedie roku. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Průměrně vystavěná hudební komedie, která je až po okraj napěchovaná rytmickou muzikou a bláznivými gagy. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga rovněž zaujme i nádhernými lokacemi, jenž celému snímku dodávají atraktivní a neotřelý punc. Je tedy vážně velká škoda, že scénář tyto atributy a zajímavě znějící nosnou premisu využívá tak nějak napůl. Ve finále tedy dostaneme neuvěřitelně nataženou hudební záležitost se šíleným Willem Ferrellem a nádhernou Rachel McAdams, jejíž potenciál bohužel dalece přesahuje schopnosti tvůrců. Škoda. (Netflix) „The elves went too far!“ ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

"Příběh Ohnivé ságy" coby hraný film o nejznámější hudební soutěži na světě je v podstatě jedna velká ptákovina s typicky afektovaným Willem Farrellem a roztomile potrhlou Rachel McAdams - obsahuje však několik povšimnutíhodných scén a momentů, které nenuceným způsobem pobaví i mile překvapí. Základní příběhová kostra je klišé na entou, zde je to však ozvláštěno prostředím Eurovize a nádhernou krajinou Islandu. Stopáž mohla být o něco kratší a některé scény by úplně v klidu snesly zkrácení - avšak za camea vítězů z předchozích ročníků Eurovize, linii se skřítky a Demi Lovato jsem byl vážně rád. Vedle toho si film vtipným způsobem střílí (někdy i možná nevědomě) z evropských zemí - viz "nulový" výskyt 4%-lidí v Rusku, nenávist Evropanů vůči Američanům či zmínka o Východním bloku. Hudební vystoupení byla povedená a diváci si vlastně mohli aspoň v jistém slova smyslu užít Eurovize, když byla letos zrušena. ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Eurovision má sice naprosto banální děj, který lze najít v každé druhé romantické(?) komedii, ale na druhou stranu si to vynahrazuje vcelku slušným utahováním z oněch zpěváckých soutěží, do kterých jsem se kdysi chtěl sám dostat, ale ta následná prezentace nechutnosti showbusinessu mě nakonec přesvědčila, že by to byl blbý nápad. Navíc by mi tam určitě chtěli vyžehlit vlasy, což teda jedině přes mou mrtvolu. Film si může přičíst k dobru i přirozenou vtipnost Willa Ferrella, který mnohé momenty vcelku slušně zachraňoval. Ale ne snad, že by ten film byl jinak zcela bez vtipu, najde se tam hned několik pasáží, které opravdu pobaví, ovšem za břicho se asi divák celou dobu popadat nebude. Další plus byl i nápad udělat z hlavních hrdinů Islanďany, dodalo to na jejich zajímavosti, plus tvůrci si tak otevřeli dvířka pro mnoho kulturních fórů. Celkově je Eurovision prostá komedie, která sice ničím příliš nepřekvapí, plus její formát už člověk viděl ve spoustě jiných filmech, ale když vypne a nechá to na sebe působit, čeká ho vcelku zábavná podívaná. Navíc Rachel McAdams je tam strašně roztomilá. Lepší 3* ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Írsko zvíťazilo v speváckej súťaži Eurovision do roku 2020 najviac - sedemkrát. V 90. rokoch vyhral štyri z piatich súťaží a ako prvá krajina zvíťazila trikrát za sebou. (belinko)
  • Počas filmu sa hovorilo o tom, že ak Island vyhrá spevácku súťaž, bude musieť usporiadať budúcoročnú súťaž a to si Island nemohol dovoliť. To sa v minulosti už skutočne stalo. Toto pravidlo o víťaznej krajine, ktorá usporiada súťaž v nasledujúci rok, bolo zavedené v roku 1958. V roku 1974 sa súťaž konala v anglickom Brightone, napriek tomu, že víťaznou krajinou roku 1973 bolo Luxembursko (Anne-Marie David spievala „Tu te reconnaîtras“). Aj v roku 1979 Izrael vyhral súťaž s Gali Atari & Milk and Honey s piesňou „Hallelujah“, ale z finančných dôvodov sa súťaž Eurovision Song Contest 1980 uskutočnila v holandskom Haagu. (belinko)
  • Film mal mať pôvodne premiéru v máji 2020, aby šiel ruka v ruke s Eurovíziou 2020. Avšak kvôli COVID-19 pandémii bola šou zrušená a film bol posunutý na koniec júna 2020. (drake31)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama