Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 10

Recenze (151)

Karbos 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, tak dobrý námět tolikrát podělat? Vždyť je to super materiál, stačí se podívat na první filmovou jedničku....to byla pecka.... Kleopatra ještě ušla ale už to smrdělo parodií. Všechno další, už je jen něčí osobní pomsta tomuhle jinak skvělému komixu. Nechápu, proč se to pořád točí, ať se na to vys£rou a netočí nic, nebo ať to začnou dělat pořádně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v sestupné tendenci, Gérard Depardieu je již v nemilosti, takže tu již máme i nového Obelixe. Horší než předchozí díl z Británie to není, ale první dva díly zůstanou pravděpodobně již navždy nedosažitelné. Osobně bych si přál do dalšího dílu, aby adaptoval nějaký další známý příběh místo nového námětu a trošku ubral na příliš připitomělém humoru. Uvidíme, kdo bude případný další díl po Číně koprodukovat, měl jsem tyhle příběhy vždycky rád, tak snad se níž už nepůjde. ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to dáno mizerným obsazením (fungují vlastně jen Cassel a Cotillard, zbytek je ohromná marnost), lacinými kostýmy, které působí dojmem, že si je někdo na poslední chvíli nabral v půjčovně a nepříliš dobrým scénářem, jenž z Asterixe dělá pitomce (Budiž, že chce být vegetarián, ale kde má nějakou motivaci?) nebo je výsledný pekelný dojem "doražen" přímo katastrofálním dabingem, kdy výkon takového Jakuba Koháka už je na hraně zločinů proti lidskosti. Faktem je, že z žádného jiného filmu za hodně dlouhou dobu jsem tak moc nechtěl utéct z kina jako z Říše středu. Už Ve službách jejího veličenstva bylo peklíčko, ale pořád to aspoň vypadalo jak Asterixovo dobrodružství. Říše středu působí jak dražší larp, který někdo natočil na kamery a málokdo v něm chápal svou roli. Utrpení, dělající předloze ostudu a velká bolest pro fanoušky série. ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těžko lze uvěřit tomu, že nejnovější hrané dobrodružství slavných Galů je svým zpracováním ještě horší než jejich předchozí cesta do Británie. To už je opravdu co říct. Začnu tedy u obsazení. Marně jsem hledal alespoň jednu postavu, která by byla alespoň trochu sympatická. Ústřední dvojice je obrovský přešlap, chemie mezi herci je absolutně nulová, vůbec mi nejde do hlavy, jak to takhle vůbec mohli pustit ven. Scénář je plný přihlouplých dialogů a různých nesmyslů, humor je trapný až běda, příběh neobsahuje jedinou zapamatovatelnou scénu či myšlenku, prostě totální prázdnota. Člověk by si až myslel, že to má být urážka či sabotáž. Děs a hrůza. Je mi vážně líto, kam až to tato série dopracovala. Mám sto chutí dát odpad, nic jiného si tohle veledílo totiž nezaslouží. 1/10. ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Podle filmu vzniklo i stejnojmenné komiksové album od Fabrice Tarrina. (Krtek123)
  • Gilles Lellouche v jednom rozhovoru pro francouzskou televizi zmínil, že aby mohl ztvárnit postavu galského válečníka Obelixe, musel přibrat za šest měsíců dvacet kilo. (Krtek123)
  • V jednej chvíli sa Caesar (Vincent Cassel) pýta, či ľudia chcú, aby Rímu vládla žena. V čase, keď bol film uvedený, Taliansku v skutočnosti vládla žena, Giorgia Meloni, prvá predsedkyňa vlády v Taliansku. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno