Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (150)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhorší Asterix, aký kedy asi vyšiel. Obsadenie mizerné, a to nielen hlavné postavy, kde ani jednému tá postava nesedí, ale aj taká Cotillard ako Kleopatra je úplne mimo a Panoramix už vyzeral, ako keby sa už chystal do hrobu. Scenár sa tiež nechytal a Rimanov spájať s čínskymi reáliami je pre diváka nudné. Tam, kde mal byť vtip, prišla trápnosť, no a z chytrého Asterixa sa stal uplakánek s krízou mužskej identity, čo chce odrazu žrať semiačka a trávu. Tak sa zdá, že pri písaní scenára sa snažili prepašovať niektoré témy a ideológie súčasnosti. Zo statočného Gala je tak zženštilý fúzač, ktorému len opätky zabudli dať. ()

Stoctyrec124 

všechny recenze uživatele

Když bych se na to měl podívat z pohledu cílové skupiny pro kterou je to určeno, tak musím konstatovat, že to bylo skvělé. Jenže já cílová skupina nejsem, a proto mi to přišlo jako taková jednoduchá lehká večerní jednohubka s místy přehnanými efekty ale jinak docela vtipnými scénami. Líbilo se mi to. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem velice mile překvapen... Na to, že to je pětka, a už Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva nebyl nic moc, narozdíl od Mise Kleopatra, a taky trošku rozpačitý začátek, kdy to vypadalo, že to bude úplně stejné jako vždy.. Tak chyba lávky (možná je to tím velkým plátnem, protože to byl první Asterix a Obelix, na kterém jsem byl v kině). Je to nečekaně svěží a opravdu hodně vtipné, žádný osvědčení vtip, či gag nechybí a jsou tu nové - např. geniální cameo Zlatana v roli Antiviruse (vůbec jména jsou na celém filmu opět nejftipnější, v čele s princeznou Fuj)... Takže já můžu jen doporučit a to hlavně dětěm, které ještě žádný díl neviděly.. Mám trochu výhrady k technické stránce a vizuálním efektům, ale ani to není nějak hrozné. Viděno v kině (cze dabing - který byl mimochodem skvělý- Kohák, Ujfaluši)...80% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se bavil. Sice jsem měl ze začátku problém zkousnout jiné herce, ale i ti si mě nakonec získali. Neduhy, kterými začaly trpět pozdější hrané verze má Říše středu také. Typickou ukázkou je Zlatan. Jenže musím říct, že zde mě celé to přirovnání k fotbalu docela bavilo. Mile mě překvapilo několik fórků pro dospělé, kdy to "dospělé" je opravdu na místě. Jako pyramidka Kleopatry. A ne ta, do které byly vyskládány její kufry, ale ta sexuální v závěru. Takže ano, pro dospělého diváka je humoru dost a děti baví všechno to taškaření se. Asterix tak opět nezklamal. Díky Frantíci. ()

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem velký fanoušek Asterixe a Obelixe, tak mi nemohl samozřejmě uniknout nový Asterix a Obelix film. No a musím říct, že jsem zklamaný. Důvody jsou především dva. Za prvé přeobsazení Asterixe a Obelixe (což není ten největší problém). Za druhé film jde v podobných stopách, jako Asterix a ve službách jejího veličenstva. Film vypadá, jako velká napodobenina ve službách její veličenstva, akorát jediný rozdíl je že film se odehrává v Číně. Také jsem byl zklamaný, jak ve filmu působil Asterix, který na mě působil velice zvláštně a za celý film jse mi neprodal. Film má sice pár vtipů, který pochopí dospělí, ale zbytek byl plochý. Ale jedna věc, která mě asi nejvíce zklamala bylo provedení známých scén z minulých hraných filmu či animovaných, kde jsem jenom mohl jenom zírat na to jak známe scény z minulých projektu, jsou tak moc uměle a ne zajímavě provedené. Doslova každou ránu, kterou dostane říman působí strašně uměle a necejtil jsem ten pocit co jsem vždycky cítil v minulých filmech. No a nové postavy mě byl hodně u zadku. Láme mi to srdce, ale jde asi o druhé či třetí nejhorší hrané provedení Asterixe a Obelixe. Za mě si to zaslouží o vlásek 4/10. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Ve scéně, kdy v paláci přichází zamaskovaný princ Du Deng (Tran Vu Tran) směrem k princezně a galům, je odkaz na Darth Vadera ze série Star Wars. (Krtek123)
  • Vozík, který se ve filmu vyskytl, je vyrobený podle francouzského automobilu Citroen 2CV. (Krtek123)

Reklama

Reklama