Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (73)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film o problematice, která se bude co nevidět týkat nás všech. Jedná se o akční drama natočené z pohledu dvojice policistů, kteří uvízli uprostřed Gheta během nepokojů. Nejprve jsem se díla dost obával a tak jsem si to nakonec pustil až na doporučení b.dragonfly. Byl jsem však mile překvapen a do pěti hvězd mnoho nescházelo, neboť je film plný dokonalých a hlavně realistických akčních scén. A také oceňuji perfektní nastínění situace ze všech úhlů pohledu, což nakonec v dívákovi vzbudí i nějaké ty emoce. Bohužel jsem čekal, že se závěr odebere trochu jiným směrem, ale 80% je stále hezký výsledek. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Zapálit auťáky, vykrádat krámy, fňukat o rasismu, pod sukní mámy." Skrz pavouka v rozbitém čelním skle policejního auta, kulturně obohaceném dlažebními kostkami, je prd vidět. To se pak hodnému (Mirek Dušín hadr) a zlému poldovi (nácek jeden pokérovanej) blbě rozlišuje mezi hodnými a zlými imigranty (pardon, chtěl jsem říct frustrovanými). A divákovi se pak blbě rozlišuje mezi špičkovým, drsně reálným policejním thrillerem a průměrnou ideologickou agitkou, s vykonstruovanou bytovou zápletkou a závěrem bez přesahu, zato s pár WTF scénami. Například Mikeovo nesmyslné zahození funkčního samopalu, či Jensovo přerušení útěku a čekání na "milé kluky", čili na zmrzačení či smrt. A co na to psychologické testy příslušníků dánské policie? Jen hořce pláčou. Frederik Louis Hviid a Anders Ølholm si s nimi pěkně vytřeli zadek. Je cosi shnilého v thrilleru dánském. Jen tři slabé, nahnilé hvězdy. ()

Reklama

Strandmon 

všechny recenze uživatele

Uvodní seznamovačka a rozkoukávačka mě dost nudila, pak se to po sledu událostí docela rozjelo, ale zase jenom na chvíli. Shorta se bohužel nedokáže udržet po celou dobu v nějakém větším tempu a v dosti pasážích se vleče, nezvládá udržet divákovu pozornost a už vůbec neumí být nějak napínavá. Herecky sice zvládnuté obstojně a i ta atmosféra drsných ghett celkem funguje, ale dějově to dost vázne. Prostě průměrný thriller na jedno podívaní a pokud bych měl doporučit podobný film zvolil bych spíše skvělý Crown Vic (2019) nebo famózní Patrolu (2012) ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Asi takhle nějak by měl vypadat bravurně natočený a skvěle zahraný film o palčivých problémech současné společnosti upozorňující na zkaženou morálku, kde dobro a zlo nelze jednoznačně definovat. Jedná se o hodně podobné téma, jímž se zabývá i snímek Bídníci, mám však neodbytný pocit, že dánský thriller Shorta francouzský počin v mnohém převyšuje. Už jen samotná zápletka týkající se úmrtí mladíka tmavé pleti po brutálním zásahu strážců pořádku, kvůli němuž dochází k vypuknutí nepokojů v kodaňském ghettu, se mi jeví podstatně reálnější. Hlavně jsem si však připadala jako bych se v té bezvýchodné situaci ocitla s těmi dvěma policisty i já sama a popravdě mi z toho nebylo vůbec dobře. Navíc jsem téměř neustále byla napnutá až k prasknutí, jak to celé dopadne. Závěrečné rozuzlení mě osobně docela překvapilo. A musím říct, že mě ani v nejmenším nezklamalo, ba právě naopak. (90%) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Když čtvrť připomíná sud se střelným prachem, stačí jedna jiskra a policie je Shorta.. Snaží se to občas vybruslit z žánrových klišé, ale v okamžiku, kdy se jeden z policistů dostal do jistého bytu, už zůstal jen konstrukt, který ztratil na důvěryhodnosti. Na druhou stranu je fajn, že se ten „nepokoj lidem dobré vůle“ nesnaží hledat řešení, protože s řídkou přítomností kladných vzorů to ani nejde. Možná si víc povídat o fotbale.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)
  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)

Reklama

Reklama