Reklama

Reklama

Vlkochodci

  • Irsko Wolfwalkers (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladá zaučující se lovkyně se s otcem vydává do Irska, aby tam pomohla s vymýcením poslední vlčí smečky. Vše se ale změní, když se spřátelí se svobodomyslnou dívkou ze záhadného kmene, o němž se říká, že se v noci proměňuje ve vlčí smečku. (Apple TV+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (203)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jakože nazdar, zdar. Moore se po parádním Secret of Kells a Song of the sea tady dopracoval až někde cca na úroveň geniálního H. Miyazakiho s tím, že Wolfwalkers mají ve všech směrech proporce princezny Mononoke a dokážou nebezpečně zvýšit tepovku i dospělému chlapovi. Vizuálně dechberoucí. Výběr hlasů, hudba, scénář excelentní. Čistá práce. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekná animovaná rozprávka, ktorá je ale pod povrchom dospelejšia než sa zdá. Ono ani nevadí, že vývoj deja je predvídateľný a stojí na "shoulders of the giants", ale asi mi to nakoniec bráni k udeleniu plného počtu. No a paradoxne asi aj tá úžasná animácia, kde sa podľa mňa krížia dva prístupy, takmer až kubizmus a k tomu čisté okrúhle tvary. Trochu mi to neladilo, ale samozrejme som bol výtvarnou stránkou okúzlený. No a možno by som si želal, aby bol tento príbeh sfilmovaný ako hraný. Niekým šikovným, napríklad aj samotným Mooreom. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tak to bylo jednoduše krásné! Až je mi líto, že jsem žádnou takovou pohádku neviděl jako malý. Kvalita je však tak vysoká, že jsem si sledování velice užil i dnes. Již od prvního záběru si mne dílo omotalo okolo prstu a líbilo se mi jak grafickým zpracováním, tak obsahem. Malá hlavní hrdinka je správný raubíř a její příběh mne dostal takřka do kolen. Nebyla to však one man show, ale každá jedna postava byla dokonale a zcela uvěřitelně napsaná (i nakreslená). Ty kladné asi převládaly a proto o poznání více zářil jejich protipól. Prohnaný pan protektor, jenž se svými činy snažil pošlapat vše v jeho cestě. Závěrečné shrnutí: vtipné, milé, procítěné, dokonalé! 95% ()

Kaluž 

všechny recenze uživatele

Tak odteďka tu prý blejem recenze namísto komentářů. To aby to začalo mít nějakou úroveň, co? Hele, ne. Milá ČSFD, nasrat, tohle neklapne. Recenze jsem nikdy nikam nepsal a začínat s tím nebudu. Tímhle pojmenováním zdejších výblitků akorát dehonestujete práci skutečných kritiků a snižujete význam onoho výrazového prostředku. Recenze prej, ty vole! Ale zpět k Vlkochodcům - obstojně vystavěný příběh v nádherném vizuálním kabátku, bohatě prošívaném, takže zahřeje až u srdíčka. Tihle Irové umí! Moje první recenze, hele! ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Typický Moore. Krásna animácia, komplexný príbeh a trochu tej mágie. Írská verzia Mononoke je roztomilá, s posolstvom a s nečakanými dejovými zvratmi. Síce sa nejedná o Pieseň mora - ktorú považujem za Moorovu najlepšiu prácu, ale stále je to svieži dych v plejáde CGI animácií. Poctivá robota so špecifickou atmosférou. Ešte by som poprosil nový film od Nory Twomey a budem spokojný. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (7)

  • Ve scéně, kde se Robyn poprvé promění ve vlka, bylo na animaci použito 1 500 listů papíru. (ondyGAMESTV)
  • Přestože není nikdy přímo jmenován, hlavním antagonistou filmu je Oliver Cromwell. V Irsku jde o jednu z nejnenáviděnějších historických postav, nechvalně proslulou krvavým vojenským tažením proti irským katolíkům po skončení anglické občanské války. Film se odehrává v roce 1650, tedy v počátcích dobývání ostrova. (Wolffram)
  • Režisér Tomm Moore uvedl, že centrálním tématem filmu je přátelství dvou dětí, které ještě nikdo nepoučil o tom, že jsou rozdílné. To také silně rezonuje s jeho vlastním dětstvím ve městě Newry během severoirského konfliktu. (Wolffram)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama