Reklama

Reklama

King Kong

  • USA King Kong
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Měl to být osmý div světa. Ale utrhl se z řetězů. Slavné filmové monstrum, obří opičí samec King Kong, vzbuzuje úžas filmových diváků už od roku 1933. Právě první verze jeho příběhu se stala nezapomenutelnou legendou, a to navzdory dvěma velkorozpočtovým remakům z let 1976 a 2005. Film vypráví příběh režiséra Carla Denhama, který se najatou lodí vydá na tajuplný ostrov, aby tam s nic netušící herečkou Ann Darrowovou natočil dobrodružný příběh na motivy pohádky Kráska a zvíře. V ostrovní džungli se totiž nacházejí desítky prehistorických tvorů. Mezi nimi i obří gorila, zvaná Kong. Domorodci, kteří drží zvířata za obrovskou starobylou zdí, herečku unesou a obětují ji Kongovi. Štáb ji však z opičákových spárů po dlouhém boji zachrání. Podaří se mu dokonce Konga omámit a převézt do New Yorku. Tam však začíná druhá část strhujícího dramatu: Denhamova nová atrakce se totiž utrhne z řetězů a rozpoutá v ulicích peklo... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (280)

Falko 

všechny recenze uživatele

A do tretice vsetko dobre. Konecne som videl aj tohto tretieho originalneho King Konga a nezostava mi nic ine ako porovnavat. Takze v prvom rade musim podotknut, ze som uz od konca 80-tych rokov vyrastal na Guillerminovej verzii z roku 1976 a zazitky na ten film su pre mna nezabudnutelne a to predovsetkym vdaka krasnej hudbe Johna Barryho a nevadila mi ani absencia viacerych priseriek, ako mi to predviedol Jackson a taktiez ma v Jacksonovej verzii z roku 2005 nedokazala okuzlit hudba Jamesa Newtona Howarda tak ako od Johna Barryho a o zaverecnom finale ani nehovorim. Tuto verziu z 30-tych rokov musim pochvalit predovsetkym vdaka namahavym trikom, ktore na tu dobu museli byt proste ohromujuce, ale cely dej sa mi zdal byt akysi chladny, rychly a zrazu bol koniec. Viem si predstavit, ze ako male decko podobne, ako aj pri CESTE DO PRAVEKU (1955) by ma aj v tomto filme dokazali okuzlit vsetky tie priserky a monstra, aj ked boli trosku viac krvilacnejsie. V kazdom pripade musim mu dat 4 hviezdicky, lebo toto su proste filmy, ktore by som ako male decko mal velmi rad... 23.07.2009 ___ Fay Wray - (Ann Darrow) +++ Robert Armstrong - (Carl Denham) +++ Bruce Cabot - (John Driscoll) +++ Frank Reicher - (Kapitán Englehorn) +++ Sam Hardy - (Charles Weston) +++ Produkcia: David O. Selznick +++ Hudba: Max Steiner ()

Matty 

všechny recenze uživatele

I když ta chlupatá obludka dnes vzbuzuje více soucitu než respektu, stále jde o špičkové (protože nonstop) dobrodružství. Wrestlingový monster souboj, romantické rozjímání na vršku skály (Fay Wray je HVĚZDA stříbrného plátna), posléze méně romantické rozjímání na vršku Empire State Building… všechny patří k něm nejvíce „WOW!“ scénám černobílého filmu. Senzace, která několika kongovskými kroky překročila dobu svého vzniku. Apendix: Není divu, že se Peter Jackson nechal tak unést a natočil to, co natočil. 90% Zajímavé komentáře: Marigold, JohnnyD, kitano, curunir, Ulrich ()

Reklama

sportovec 

všechny recenze uživatele

Na svou dobu opravdu pozoruhodný film navzdory řadě viditelných levných efektů. V dějinách filmových triků má ovšem toto jinak komerční dílo určitě čestné místo, v zásadě odpovídající jiným klíčovým momentům postupného zabydlování zvukové technologie v dějinách světové kinematografie. V takovýchto souřadnicích poměrně slušně dopadá také scénář. Sdílím i názor, že určitě obstojí ve srovnáních s řadou pozdějších děl stejného žánru z pozdějších desetiletí. Těžký kvádr v lehké váze. Asi tak. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý dej, väčšinou slabulinké herecké výkony (Fay Wray má od dobrého hereckého výkonu asi tak ďaleko ako Kong od Iggyho :-), menšie-väčšie nelogickosti, dialógy... ehm... zaujímavé, ale aj tak... King Kong má v sebe také neodolateľné čaro, že uchváti aj vyše 70 rokov po svojom vzniku (aj keď z iných dôvodov ako vtedy) a človek len žasne sám nad sebou ako je hodinu a pol pripútaný k plátnu (no... k obrazovke) a žerie jeden obrázok za druhým. Vskutku nevídaný zážitok. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že to mělo grády i na to, že je to pořádně stařičký snímek. Srovnávat megalomanský remake Petera Jacksona s tímto, je ale takřka nemožné. Jako vítěz by vyšel Jacksonův King Kong. Nicméně, i zde je laťka položena vysoko. Mnoho věcí je zde působivých. Od úvodního vyplutí na tajemný ostrov, kde sídlí ještě tajemnější monstrum jménem Kong, kterého nikdo neviděl, přes krásné souboje Konga s pravěkými ještěry či pterodaktylem až po super Kongovo vybití domorodé vesnice. Vůbec scény na ostrově jsou daleko lepší než ty ve městě. Tam jako by se pomaloučku působivost vytrácela. Scéna s dvojplošníky a Kongem na Empire State Building, která měla být vrcholem filmu, je naopak jeho největší slabinou. A i samotný Kong nepůsobí tak obřím dojmem, jako v jiných verzích filmu, ale rozhodně snímek ani po letech neztratil nic na své působivosti. 60% ()

Galerie (126)

Zajímavosti (122)

  • V roku 2008 zaradil AFI (Americký filmový inštitút) Konga na 4. priečku medzi najlepšími fantasy filmami všetkých čias. (curunir)
  • Animácia stop-motion bola veľmi zdĺhavá, prečo musela herečka Fay Wray (Ann Darrow) presedieť skrčená na makete stromu aj desať hodín. (Raccoon.city)

Související novinky

Připomeňte si začátky kultovních postav

Připomeňte si začátky kultovních postav

13.10.2017

Oblíbené filmové postavy zažívají v posledních měsících hned několikanásobné návraty. Roztomilí mimoňové opět potěšili (nejen) dětské diváky ve třetím dílu Já, padouch. Jason Bourne skládal další… (více)

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

Zemřel trikový mág Ray Harryhausen

08.05.2013

V požehnaném věku 93 let opustila filmový svět obrovská legenda, trikový průkopník, král stop-motion animace a držitel Oscara Ray Harryhausen. Začínal už ve třicátých letech minulého století na… (více)

Reklama

Reklama