Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Pro záchranu svého syna je odhodlán podniknout cokoliv. Frank Conner je policista, vdovec a má smrtelně nemocného syna, kterého může zachránit pouze včasná transplantace kostní dřeně. Jediným vhodným dárcem je nebezpečný maniak, který si odpykává doživotní trest. Frank je však odhodlán pro záchranu svého syna podniknout cokoliv. Michael Keaton a Andy Garcia proti sobě stojí v hlavních rolích napínavého filmu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (66)

genetique 

všechny recenze uživatele

Ďalší veľmi kvalitný priemer. Zamrzí hlavne logika akčných scén, ničím nová šablóna mačka-myš a niektoré dialógy (profesorské reči deväťročného syna k otcovi na smrteľnej posteli). Inak boli psychopatické reči a slovné hračky najmä u Keatona na vysokom stupni levela a síce som si ho ako záporáka predtým predstaviť nevedel, no teraz by som ho rád videl znova. 55%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Thriller, který má zdánlivě všechno, co má správná napínavá akční jízda mít … Zoufalého policistu, který hledá záchranu pro svého synka a je připravený zaplatit jakoukoli cenu, bezcitného, zato inteligentního vraha - dokonce několikanásobného, jehož skóre v průběhu filmu utěšeně narůstá, přitažlivou dětskou onkoložku i atraktivní prostředí nemocnice, ve kterém to akčním scénám vyloženě sluší. Přes veškerou snahu ale nedokáže vykouzlit odpovídající atmosféru. Nemá to nic společného s předvídatelností děje ani s drobnými nelogičnostmi, které se v něm dají vyšťourat - prostě v sobě nemá tu sílu, která by mě přesvědčila o jeho mimořádných kvalitách ... možná se nepodařilo dostatečně dramaticky propojit jednotlivé scény. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Dobře rozehraný film ve kterém jdou proti sobě prohnaný zločinec první třídy a schopný policejní detektiv první kategorie. Jeden z nich musí být nutně lepší než ten druhý. Jeden je perfektní v zabíjení lidí a druhý ve svých vyšetřovacích metodách. Michael Keaton je jako sériový vrah skvěle temný a Andy Garcia svoji plochou roli nemohl příliš obohatit, ale obstál v ní také, protože se na ni typově hodil. Film je poměrně dost akční, což bych u thrileru až tak nečekal a psychologii postav hází po prvních minutách nekompromisně do koše. Nechtěl tím zřejmě nudit a atraktivní akční souboj dvou velmi rozdílných mužů byl pro film asi lepší variantou. Barbet Schroeder se thrillerům věnoval s velkou pílí, ale přesto scénář působí divoce. Policejní detektiv totiž má syna s leukémií a jako jediný vhodný dárce se jeví právě sériový vrah. Ten však více touží po svobodě a na svém útěku z vězení neváhá použít všech dostupných prostředků. Zajímavě vyhrocené akční drama selhává postupem stopáže právě ve scénáři, který je jeho citelnou slabinou. Pokud u filmu odmítnete přemýšlet o to lépe pak přehnaný příběh přijmete. 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vynikající trhiller,který má skvělé tempo,ale hlavně vynikajícího šílence Michaela Keatone,jeho bez citnej zabiják je jedním z jeho nejlepších hereckých výkonů...určitě.Jediné mínus je špatně napsaná postava Andy Garcii...jako sorry ale chová se vážně jako idiot,ale vynikající konec mě hrozně moc potěšil,málo kdo si troufne nechat záporáka prchnout...já mu fandil takže hurá! ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh poukazující na dvě roviny problému. Jde o život chlapce. Ale za jakou cenu? Trocha toho moralizování neuškodí, byť se jedná o pouhopouhý popcornový thriller, jehož konec musí být předem jasný. A v tom je tak trochu problém. Předvídavost děje je už vlivem klasické dějové šablony značná. Andy Garcia v roli otce nemocného chlapce a policejního důstojníka zároveň hraje svou postavu tak, jak mu předepisuje scénář. Pouze jako policistu. Jako otec je nepřesvědčivý, neboť v jeho očích značně chybí zoufalství a strach o syna. V roli nebezpečného zločince se ukázal Michael Keaton, což bylo po všech těch předchozích kladných a komediálních rolích překvapením. Už první scéna, kde v cele celý propocený posiluje krapet budí rozpaky. U něj to byla prostě nezvyklá role. Každopádně tu máme vcelku zajímavý příběh o zločinci, který zneužívá zoufalost otce k útěku a hraje s ním hru na život a na smrt. Příběh jednoduchý, v přiměřeném tempu a žánrově zábavný i na dnešní dobu. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 22. července do 13. prosince 1996 v amerických státech Kalifornie a Pensylvánie. (BMW12)

Reklama

Reklama