Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Ať se tvůrci snažili při propagaci navodit dojem jakýkoliv, tak Indián neni ve výsledku ničím jiným, než jen další podprůměrnou vztahovou komedií, kterých je u nás do kin každý rok vypuštěno nepřeberné množství. Divím se sympatickému obsazení, v čele s Karlem Rodenem, že do takového projektu šli, když určitě musejí dostávat i lepší nabídky. Samotný příběh nebo snaha o humor sice nikterak neurazí, ale na druhé straně nic ve filmu nenaznačuje opodstatnění vzniku samotného filmu, a je tak vesměs jasné, že v brzké době vyšumí do ztracena. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

V žánri lacné česko-slovenské komédie je to vcelku milý zjav. Boli tu síce aj úplne hlúpe pasáže, prípadne časti, ktoré pôsobili strašne lacno (Amerika), ale z našej produkcie som zažil aj väčšie katastrofy. V telke, počas sviatkov ma to neurazilo a občas príjemne pobavilo. 50% RTVS ()

Reklama

david141474 

všechny recenze uživatele

Inu tento českej film není tak špatnej. Děj zajímavej a originální. Herci solidní. Hudba celkem ušla. Do kina jsem šel s tím, že od toho nic nečekám a z finálního snímku jsem celkem překvapen. V sále nás bylo 5 z velmi jasného důvodu o český filmy není zájem. Já tento názor sdílím, ale tenhle počin plný zrad a šílenýho Karla Rodena je celkem solidní. 8/10 Inu jsem z tohohle filmu celkem solidně překvapen. (Olympia - 28.9.2022) ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Úplně netradiční wtf! Začátek vypadal, že Karel kvůli pár záběrům z Velké Ameriky poletí do Ameriky hledat své kořeny, ale ono to bylo všechno jinak. Je škoda, že se scénář nepovedlo napsat chytřeji, protože některé nápady by se daly zužitkovat. Takhle se můžete stát dodavateli velké zakázky, pokud to s Karlem rozdýcháte, protože Pechlát nezná dýchací pilates a tak to vzdal.  FIngerhutová bývala hezčí, Žmuda má předkus (o tom něco vím) a je děsně nadabovaná Ježkovou. Hvězdička za hlas Zdeňka Maryšky a za Karla, protože jeho hraní se mi většinou prostě líbí. Už se těším na film, kde zase Vica bude mít kladnou postavu a ukáže svoje klady. Nechte si dojet závěrečné titulky až do konce, abyste se neochudili o akustickou tečku. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Pokud bych to bral celou dobu vážně a odmítl přistoupit na to, že se Ondřejovi (Karel Roden) děje to, co se mu ve filmu děje, tak bych to musel zatratit. Já jsem na to ale přistoupil a díky tomu to pro mě mělo jistý půvab. Přesně tak, jak to režisér Tomáš Svoboda zamýšlel. Znovu už to ale vidět určitě nechci, ty úlitby inzerentům a konzumu jsou pro mě totálně za hranou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu zazní píseň „Ty vieš, že sa chovám, tak jak sa chovám“ od slovenské kapely Horkýže Slíže. (OJan)
  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)
  • „Nebraska“ v úvodu filmu je ve skutečnosti lom Velká Amerika. (rakovnik)

Reklama

Reklama