Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nějakou trochu trapnou ezoenviropropagandu, ale dostala jsem čistou jednoduchost indiánské moudrosti bez té svazácké vlezlosti a umanutosti, která spolehlivě zabíjí všechny pokusy o hlas moudrosti a rozumu. Možná těch vtipných situací, vyplývajících z dvouvládí v jednom těle, mohlo být trochu více, ale ono někdy právě méně je více a tak jsem spokojená. Dokonce ani to zavlečení děje na Slovensko nebylo ani násilné, ani trapné, ani směšné, ale naopak docela to celé pěkně dobarvilo. Po shlédnutí filmu jsem měla takový milý, slunečný, hřejivý pocit radosti a klidu a to si velice velice velice cením. ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nebýt to tak blbě česky natočené, tak je to docela zajímavá podívaná. Námět skvělý, indiáni samozřejmě bílí a Nebraska samozřejmě lom Velká Amerika (jak trapné). Indiánská kultura z toho nečiší ani omylem, spíš se filmařům podařilo zachytit pražáckou ubohost čerpající z klišé mouder. Dětinské až hanba a ani trocha hloubky. Škoda, že tam nebylo víc Duška - alespoň on mohl dodat nějakou tu indiánskou hloubku. Překrásná Polka Marta Zmuda Trzebiatowska tomu dodává plusové body. ()

Reklama

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Byla by to slušná  parodie, pokud by se ten film nebral vážně. Tady je přestřelené zcela vše a stačilo jen trošičku, aby to jako parodie na podobné ezoterické povrchní hovadiny, instantní víc než instantní kafe a polévka do hrnku, aby to jako parodie vypadalo. Aby nedošlo k mýlce - také si myslím, že lidé se zbytečně honí za penězi, pochybnou slávou, exotickými zážitky, a zcela jim uniká to jediné skutečné, oč v životě jde a za co stojí žít. Jenže v tomto selankovém a kýčovitém podání mne podobné poselství leda tak uráží. Neb je podáno jak pro blbečky, jak pro blbečky natočeno, a odpovídají tomu černobílé charaktery postav (viz postavy Kerekes a Myšičky), nablblé dialogy jak z příručky Jak se stát šamanem snadno a rychle, případně neuvěřitelné chování postav (manželka se nejprve zachová realisticky a pošle manžela v podání Rodena oprávněně do prdele, ale jak se Rodena zmocní indián a řekne Rodenovými ústy, že svou ženu miluje, ta hned zjihne a je povolná? Wtf?). Celé mi to přišlo jako sbírka neumětelských scén, špatně sepsaných, špatně načasovaných, jenom všechny vypadaly jak z nějaké reklamy. Pokud tvůrci dovedou přemýšlet jen ve 30sekundových reklamních blocích, ze kterých pak poskládají 180 reklamních scének vedle sebe, působí to prostě pořád jak špatná reklama s vysmátými manželi, moderní dcerkou, velkou vilou, brilantně zeleným trávníkem, hezkými letadly, špičkovými kuchyněmi a reklamním "moudrem" na konec. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Velký komediální třesk se sice nekoná, to ovšem nemusí nutně znamenat, že jde o špatný film. Tempo děje krapet kolísá, objevují se hluchá místa, ale pro těch několik moudrých myšlenek, které možná trochu neohrabaně putují za divákem, má smysl dát tomu šanci. Mně osobně se ten poněkud bláznivý příběh docela líbil, vždyť dnes a denně u nás vznikají daleko horší paskvily. A pogujícího Karla Rodena hned tak někde neuvidíte. (55%) ()

bobstock odpad!

všechny recenze uživatele

V našich končinách se moc finančně náročných snímků nevyplatí dělat. Bohužel do toho spadá rutina ve formě všech pokleslých komedií, co maj rádi muži či ženy a nebo zrovna Indián, kde se Rodenova nevtipná poloha absolutně neshledala s ničím, co by připomínalo humor či nostalgii po dávných dobách indiánských šamanů. Myšička si užil legitimní pohled na prsa Vici Kerekes a to je asi všechno. Rodena mám rád o to víc mi je líto, když se za tyhle zoufalý projekty platí v kině.. 10% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • „Nebraska“ v úvodu filmu je ve skutečnosti lom Velká Amerika. (rakovnik)
  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)
  • Ve filmu zazní píseň „Ty vieš, že sa chovám, tak jak sa chovám“ od slovenské kapely Horkýže Slíže. (OJan)

Reklama

Reklama