Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

drackula 

všechny recenze uživatele

V žánri lacné česko-slovenské komédie je to vcelku milý zjav. Boli tu síce aj úplne hlúpe pasáže, prípadne časti, ktoré pôsobili strašne lacno (Amerika), ale z našej produkcie som zažil aj väčšie katastrofy. V telke, počas sviatkov ma to neurazilo a občas príjemne pobavilo. 50% RTVS ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY JSI NARUŠIL MŮJ OBŘAD A JÁ JSEM UVĚZNĚN V ZVÝ HLAVĚ…“  Když pominu fakt, je to píčovina (jako celý), tak mě to celkem baví. Má to v sobě takovou optimistickou myšlenku. A rozumnou dávku šílenosti. Fajn je i mezinárodní obsazení. Nic, na co by se dalo ve věčnejch lovištích vzpomínat, ale pro jednou…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Mám v sobě Velkýho ducha. 2.) Chci uskutečnit vnitřní proměnu.  ///                   PŘÍBĚH  **  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  ne ()

Reklama

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nějakou trochu trapnou ezoenviropropagandu, ale dostala jsem čistou jednoduchost indiánské moudrosti bez té svazácké vlezlosti a umanutosti, která spolehlivě zabíjí všechny pokusy o hlas moudrosti a rozumu. Možná těch vtipných situací, vyplývajících z dvouvládí v jednom těle, mohlo být trochu více, ale ono někdy právě méně je více a tak jsem spokojená. Dokonce ani to zavlečení děje na Slovensko nebylo ani násilné, ani trapné, ani směšné, ale naopak docela to celé pěkně dobarvilo. Po shlédnutí filmu jsem měla takový milý, slunečný, hřejivý pocit radosti a klidu a to si velice velice velice cením. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Drancování lomu Velká Amerika v podání českých filmařů zřejmě nikdy neskončí, ale někdo by jim konečně mohl říct, že existují i jiné lokace. Svoboda byl vždy břídil, ovšem narvat tam indiánskou rezervaci je skutečný majstrštyk. Proč se zrovna tady ztrapňuje svého času pan herec Roden, zůstává záhadou. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když si odmyslím, že pravé "indiány" by tenhle kousek asi úplně nepotěšil a některé momenty jsou tu na hraně debility, ve výsledku mě Indián celkem bavil (rozhodně víc než sem vůbec čekal). Je to sice taková ta klasická story o tom jak sebestředný krétén procitne a konečně začne vnímat i to co se děje kolem něj, ale nemůžu říct že bych u sledování nějak extrémně trpěl. Manželka celkem trefně přirovnala Indiána k horské dráze, kdy momenty radosti střídají ty, při kterých si myslíte že jsou vaše poslední v životě...50% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Kapela, se kterou ve filmu vystupuje Viktorie Jonášová (Štěpánka Fingerhutová), dcera Ondřeje Jonáše (Karel Roden), se ve skutečnosti jmenuje The Agony. Tato čistě ženská heavyrocková kapela byla založena zpěvačkou a kytaristkou Nikolou Kandoussi a fungovala od roku 2013. Za dobu své existence vydala dvě alba a dvě EP, mezi její největší úspěchy patří vystoupení před legendární kapelou Scorpions v květnu 2022 v O2 aréně. (rublik05)
  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)
  • Bílý Jelen (Cyril Dobrý a Daniel Olbrychski) je v mnoha mýtech i nauce přírodních kmenů symbolem hledání duchovního poznání a kontakt s nehmotnou stranou světa. Skuteční bílí jeleni se ve volné přírodě vyskytují naprosto ojediněle. Pokud byl indián takto pojmenován, znamenalo to, že se jedná o někoho, kdo je výjimečný. Náčelník Sioxů v roce 1893 se jmenoval „Chief White Deer“. (sator)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno