Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (230)

ad 

všechny recenze uživatele

Úvodní zajímavý nápad je rozvíjen nezvykle nudným způsobem. Oba mladí hoši jsou zajímaví,a le problémy všech jsou velmi vykonstruované a prvoplánové, navíc mezi Benem Chaplinem a Bullockovou to nezajiskří ani na minutu a jejich scény jsou střídavě nudné, nebo trapné. Navíc pointa je neuvěřitelným způsobem vykonstruovaná a stupidní a závěrečný záběr vyloženě směšný a zbytečný... Nakonec se divím, proč dávám ty tři hvězdy... Asikvůli těm dvou mlaďochům, přičemž Gosling je sviňa jak má být ... ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Tady se někdo očividně inspiroval Hitchcockovým "Rope". Inu, proč ne? Vražda pro vraždu (akt panské vůle, vládnoucího vědomí; srov. Nietzsche a Hegelovu dialektiku pána a raba), to se nikdy neokouká - jen houšť a větší kapky. "Vzorec pro vraždu" by pravděpodobně taktéž nevznikl, nesetkali-li by Arthur s Paulem (Justin, mnou stále oblíbenějšího, M. Pitta by chtěl být Rimbaudem; kdo by taky nechtěl?). V pořádku, posud nic proti ničemu, opisování není zas tak vážný přečin. Co by se však nemělo, na stopu pachateli by kriminalist(k)u nemělo navést, že nevěří frajírkům (či je dokonce nemá rád(a)), protože s jedním z nich má nešťastnou zkušenost (fucking generalizace). Odkdy se sakra (píšu sice "sakra", ale myslím "k***a do p**i) zločiny rozřešují neléčenými traumaty?! Chcete sakra (analogická situace) naznačit, že jinak než intuitivně aka hystericky by to to DĚVČE nevyřešilo (ale jděte, chlapci si o odhalení od půlky koledovali)?!! Bleskurychle zase udělejte z hollywoodských krimi thrillerů arény pro souboj geniálních mozků (Sedm, Mlčení jehňátek). Btw. na to, jak se "Vzorec pro vraždu" přiživuje na Rimbaudovi, je málo homosexuální. Mezi Pittem a Goslingem to mělo jiskřit daleko víc, čímž pány nechci shazovat, kvůli těmto dvěma jsem tenhle film dokoukal. 50% ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

jedna z mých nejoblíbenějších kriminálek...Sandra Bullock jako detektivka se snaží vyřešit vraždu.. pomalu a jistě si začíná být jistá, že to má na svědomí jeden mladík, který má ale alibi. Vypadá, že to bude pořádný oříšek a taky že jo.. velkou roli v tom hraje komplic, který by ji ale ve snu nenapadl. K tomu ještě Bullokový minulost se do toho plete. Celý tenhle propletenec je tak zajímavý, že se nenudíte :) ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film na me pusobil jako nechtena parodie. Jako by se reziser nemoh rozhodnou mezi detektivkou a komedii. Napinavy to neni jelikoz vrahy zname uz predem, takze de o to jak se dva hlavni poldove k nim dopracujou a to taky nijak zvlast zazivny neni. Oba poldove se na roli moc nehodi, ale musim priznat, ze Sandra je docela roztomila. Reziser se pokousel i o par necekanejch zvratu, ktery bohuzel moc necekany nejsou a vetsina veci vam dojde uz ze zacatku. Tenhle film nic novyho do zanru neprinasi, takze 3* jsou tak akorat. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Kdybych nezfízloval Goslingovu hereckou filmografii, tenhle skvostný thriller by mi nejspíš úplně utekl. A to by byla velká škoda, protože kromě excelentního mladého Goslinga v něm exceluje i Sandra Bullock v roli tak úžasné mrchy, že jsem nestačil zírat (no ale samozřejmě má k tomu svému mrštví pádný důvod, jak se časem ukáže)... Film je pro mě velké překvapení, a to nejen díky skvělému hlavnímu hereckému kvartetu. Hodně mě zaujal poutavý příběh (i když zápletka byla možná obšlehnutá z jednoho dílu Columba) a neméně se mi film líbil po vizuální stránce - má takovou zajímavou patinu, jako kdyby byl aspoň o deset let starší. A závěrečná scéna v domě na útesu je jako vystřižená z nějakého klasického Hitchcocka, což mě potěšilo dvojnásob. No a jelikož mě fakt nenapadá nic, co bych filmu mohl vytknout, proč nedat plný počet, že jo, i když je to "jen" taková oddechová kriminálka s psychologizujícím ocasem... ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Natáčelo se od 27. února do 21. května 2001 v americkém státě Kalifornie. (BMW12)

Reklama

Reklama