Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ale jo. Prvně mi Návrat oživlých mrtvol před několika lety nesednul, ale dnes již jsem ho vstřebal lépe. Je to opravdu především komedie až parodie, o hororu nemůže být moc řeč. Ale o zábavě určitě ano. Z postav stojí za zmínku Ernie (Don Calfa), ostatní mi moc sympatičtí nebyli a vůči Freddyho kamarádům jsem pociťoval vyloženě odpor. Zrovna tuhle nesympatickou partu jsem si z první projekce filmu po letech pamatoval nejvíc, teď to snad už bude jinak. Brains, more brains! ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Mozek mozek mozek, paráda nemrtví co mluví jezdí autama atd ja se bavil, 1 a 2 díl výborný, sranda povedené zombie prostě povedená hororová komedie jediné co mě dost vadilo byli uřvani muži v 1 a 2 dílu hrozné to jediné mě fakt štvalo a někdy zvláštní hudba od 3 pokračování to dal klesalo a ztrácelo svoje kouzlo. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mozeeek! Tak tomuto ja vravím to pravé oživenie žánru. Perfektná, na nič sa nehrajúca jazda s pár podarenými vtipíkmi. Horroroví sú akurát zombíci, inak je to len šialené crazy napätie, ktoré nikoho nešetrí. Obzvlášť živých nie. Ale treba mať na to náladu. Hlavne nie náladu báť sa. A ak sa dá, nepozerať s trapným uvrešťaným českým dabingom :). 75%. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Vyrostl jsem na třech zásadních zombiárnách - Saviniho remaku Romerovy NOCI OŽIVLÝCH MRTVOL, Fulciho PÁTERU THOMASOVI a na tomhle. I když to není taková brutální groteska jako EVIL DEAD nebo BRAINDEAD, jde o zábavnou a nápaditou hororovou komedii od scenáristy Vetřelce přímo odkazující na Romerovu černobílou klasiku, ačkoliv tentokrát jsou zombies rychlé, myslí, mluví a nestačí jim jen vyřadit mozek, musíte tělo kompletně zničit. Stejně jako u Romera jde o obléhačku u hřbitova, který tu spolu se skladem mrtvol na lékařské účely a márnicí tvoří jakýsi ďábelský nekro-trojúhelník, v němž postavy uvíznou a běhají z místa na místo, přičemž hlavní útočiště najdou v márnici s krematoriem (které jediné zombies zničí, ale...). Když jsem to viděl v pubertě poprvé, bral jsem to smrtelně vážně, dost jsem to obléhání prožíval a opravdu se bál rychlých nezničitelných zombies. A i po letech to baví, protože to má spád, fajn herce, vtipné dialogy, skvělé masky a efekty a striptýz na hřbitově. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek patří ještě s Jacksonovým Braindead k tomu nejzábavnějšímu (Romero odpustí), co se v oblasti zombie žánru urodilo. Sice skoro bez gore, za to však s parádní hudbou, nahou Linneou Quigley, s jednou absolutně slizkou, rozpadávající se mrtvolou, a poprvé i se slavnou hláškou "fresh brain". Černý humor vůbec neuškodil, však se psala půlka 80. let a tenhle typ nadsázky se začal vkrádat do každého druhého filmu. Takže absolutní kult mého mládí. Škoda, že ostatní díly nesahají originálu ani po kotníky. P.S. Doporučuju ještě skvělý dokument "More Brains!", v němž se o tomhle kultovním díle dozvíte první poslední. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Rozpočet filmu byl 4 miliony $. (Zdroj: fast-rewind.com) (Tygrys)
  • Ernie Kaltenbrunner (Don Calfa) se jmenuje skoro stejně jako vedoucí Hlavního říšského bezpečnostního úřadu, který měl na starosti tzv. konečné řešení židovské otázky. Balzamovač Ernie je pravděpodobně bývalý člen Wehrmachtu nebo neonacista. Indicie: ve sluchátkách zní píseň nazvaná „Heiß über Afrikas Boden“ od Afrikakorps, na nástěnce visí obrázek Evy Braunové a nosí poloautomatickou pistoli Walther P-38 v ráži 9x19 mm. (Zdroj: imfdb.org) (POciSEM)
  • Ve scéně, kdy Burt (Clu Gulager) se Spiderem (Miguel A. Núñez Jr.) couvají policejním autem před davem nemrtvých, je na sedadle spolujezdce možné zahlédnout kameru s blikajícím červeným světlem. (POciSEM)

Reklama

Reklama