Reklama

Reklama

Dan OBannon - spoluautor filmu Vetřelec, Total Recall a Životní síla ve svém režijním debutu ještě stupňuje míru hrůzy a přináší "stylově natočený... morbidní film" (Roger Ebert, Chicago Sun-Times)! Clu Gulager (Tapeheads), James Karen (Mulholland Drive), Don Calfa (Necronomicon) a Thom Mathews (Peacemaker) se představují v hlavních rolích filmu, který je plný strašidelných scén, úchvatných vizuálních efektů a stále narůstajícího napětí! Zaměstnanci skladu s lékařským materiálem nešťastnou náhodou oživili mrtvolu. Jejich pokusy ji znovu "zabít" končí neúspěchem. Mrtvola žije i po rozřezání na kousky a její chuť na "živé mozky" jenom roste. Nakonec se jim podaří hýbající se části těla spálit, ale popel se rozptýlí po blízkém hřbitově a z hrobů jako na povel vylézají další masožraví zombie! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (279)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

„Tyhle věci se nemůžou dostat ven, že ne?“ „Dostat ven? Ani za Boha, ne. Tyhle věci vyrobili inženýři US armády.“ Ještě, že je na inženýry US armády takový spoleh, jinak bychom přišli o vynikající zábavu. Návrat živé smrti je naprosto parádní zombie klasika osmdesátých let. Dobrý příběh, skvělé postavy, výtečný humor, obstojné masky. Neexistuje nic, co bych film mohl vyknout. „Mozek. Živý mozek. Více mozků!“ ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

zombie nenaučil behať Danny Boyle ani Zack Snyder, zombie už behali (a rozprávali) už u Dana O´Bannona v najpoctivejšom zombíckom Béčku 80. rokov, aké som zatiaľ videl - slizké m´´rtvoly, ktoré majú oproti všetkým ostatným zombiám, aké som doposiaľ videl, tú "zvláštnosť" a špeciálnu vlastnosť, že sa jednoducho nedajú zabiť - ako zabiť niečo, čo už je mŕtve; má to všetko - slizkých zombíkov vyliezajúcich zo zeme, búrku na cintoríne, krásnu nahotinku, striekanie krvi, interžánrový odkaz a folklór dobový i žánrový, skrátka veľmi pekná a čistá záležitosť pre fajnšmekrov a tých, ktorí vedia, o čom je reč a dokážu to oceniť; ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Noc oživlých mrtvol mi docela dost nesedla, avšak když už tu byla možnost spravit si chuť u její parodie, proč do toho nejít. Jenže popravdě řečeno, za celý film jsem se pořádně zasmál přesně jednou, a to u úvodního tvrzení tvůrců. Pak ještě sem tam úsměvná situace, ale jinak vcelku nuda. Když to srovnám třeba s nedávno mnou viděným žánrovým Dellamorte Dellamore, tak z toho vychází Návrat oživlých mrtvol o třídu až 2 hůř. Slabší 3* dávám jenom za znovu bezútěšný konec (i když ironický) a za to, že nemrtví v téhle parodii byli při té mizérii pořád o něco „strašidelnější“ než ti v originále (za což se mi skoro chce původnímu film strhnout ještě jednu hvězdu). ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

No brain, more pain. Oživlé mrtvoly potvrzují svou závislost na analgetiku, pitoreskní léčivo na pultech márnice a přilehlého krchova se odmítá vydat. Alien Father O'Bannon chtěl zábavnou tvář, ale nedostatek nápaditosti ji zastřel průměrností. Při hodnocení je potřeba zohlednit ducha doby, ale stejně mi přijde divné, že na filmu tohoto ražení je jediná vtipná věc sprejem nastříkaný nápis „No Future“ na bráně hřbitova.. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mozeeek! Tak tomuto ja vravím to pravé oživenie žánru. Perfektná, na nič sa nehrajúca jazda s pár podarenými vtipíkmi. Horroroví sú akurát zombíci, inak je to len šialené crazy napätie, ktoré nikoho nešetrí. Obzvlášť živých nie. Ale treba mať na to náladu. Hlavne nie náladu báť sa. A ak sa dá, nepozerať s trapným uvrešťaným českým dabingom :). 75%. ()

Galerie (204)

Zajímavosti (26)

  • Děj začíná v pátek 3. července 1984, ale toho dne bylo úterý. (Tygrys)

Reklama

Reklama