Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Další retro recenze na film, který jsem léta neviděl - tentokrát jsem je viděl v krátkém sledu za sebou, tak mohu soudit - kde si jednička vystačila se lstmi, občasným drobným ničením majetku, ale ničím velkým, tak dvojka to otočí až na jedenáctku - lekce angličtiny: scam (n) - podvod, bouda. Tetička scamuje rodinu. Rodina scamuje sousedy. Sousedi scamují půlku republiky Nováků, až potom scamují i jejich potomci. Asi jediný druh podvodu, který se tomu tentokrát vyhnul, je podvádění ve vztahu. Podvádí se pochopitelně i v práci, ať už jde o "strašidýlka" nebo tyče. Občas jsem se zasmál, ale ne tolik jako u předchozího dílu. A závěrečné poučení? Kdo nekrade, okrádá rodinu. Veselý to vzkaz pro diváky. ()

PORTER44 

všechny recenze uživatele

O malinko slabší než první díl ale i přesto jsem se dobře bavil,opět nechybí šťouchanice mezi Novákovci a Bartáčkovci,Novákovi zařizují sjezd všech Nováků a Bartáčkovi chtějí oškubat svou tetu z Ameriky.Humorné scény už nemají takové bavičské grády jako v jedničce ale herecké obsazení bylo výtečné takže dobrá oddechovka. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Tak mi pusťte televizi !!" - "Rádi, dědečku, ale teď tam běží pořad pro děti.." - "No, vždyť já taky na nic jinýho ani nekoukám !!" ;) Product placement jednoho z největších televizních držáků, a nakonec vlastně i samotného Filipovského, v Schulhoffově překvapivě slušném sequelu, který navzdory ne úplně funkční a upřímné satirizaci čecháčkovství vlastně bohužel platí za silně nadčasový snímek.. ()

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Dobrá dobová satira, která se možná někomu dneska nezajídá, protože co bylo tenkrát černé, je dnes bílé a žádoucí. Tedy - o prachy jde především, že. Lidská závist, škodolibost, mamonářství, to byly časté náměty Schulhoffových satir. Druhá část satiry o rodinách Novákových a Bartáčkových, v níž Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák, nahlíží na vlastnosti, kterých chtěla nové generace socialistická společnost zbavit. Že to v budoucnu bude mnohem horší, to jsme nečekali. Výborné obsazení, i když Sovák rozhodně nezastoupil Kopeckého stoprocentně, Filipovský s Veškrnovou tančící letkis - to byla paráda. ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Směji se, když si vzpomenu na příběh pětikorun. Něco podobného jsme dělali na VSE. Sdružení peněz většiny lidí jsme dosáhli pětinásobného výnosu na charitu, než kdyby věc vydražil jen jeden člověk. Je to příběh a ukázka přirozeně lidských nápadů jak dostat více než ostatní a vyhnout se poté možné odpovědnosti. Ale on se z těch chudáků vždy najde někdo, kdo to bude prověřovat a to by jsme měli vědět. Herectví je zde v plusu. Pan Sovák si mě opět získal, stejně jako ještě více pan Luděk Svoboda, známý to člověk originální. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Poprvé kdy Evženu Novákovi (Jiří Sovák) přijde dopis na registraci do klubu občanů jménem Novák. čte adresu : Otta Novák, Novákovice okres Nová Paka. Okres Nová Paka však zanikl již v roce 1960. (Busmart)
  • Barevný televizor, který přinese domů Bartáček (František Peterka), je japonský Sony KV-1820R Trinitron vyráběný v letech 1978–1978. V Československu byl dostupný pouze v obchodech Tuzex za valuty či bonové poukázky. (sator)
  • Miloš Kopecký odmietol hrať v pokračovaní filmu, pretože vraj nebol spokojný s kvalitou scenára. Nie je to však pravda. Tou je, že nechcel už hrať so svojou exmanželkou Stellou Zázvorkovou (Božena Novákova). (Raccoon.city)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno