Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (224)

Havala 

všechny recenze uživatele

Nečekejte žádnou extra vyjímečnou zábavu, ale klasickou komedii 80. let. Kdo je miluje, jako já, tak určitě nevynechá občasné uvedení v televizi. Akorát škoda že Kopeckého nahradil Sovák, ikdyž i toho mám rád. Kladně hodnotím zápletku s tetičkkou z USA, ktera tem je vylíčena jako imperialistický živel schopný zkoupit celý václavák. Ale taká už byla doba, prostě se mi zdá trapné neustálé přetřásání vlivu režimu u filmů této doby. Prostě se to tak natočilo a hotovo. To bysme museli kritizovat za vliv strany na kinematogragii 80% českých filmů. Po únavném dni v Prime time na usnutí jak stvořené...77% ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Pokračování už není tak dobré díky absenci Miloše Kopeckého. Nic proti Jiřímu Sovákovi, ale Kopecký je Kopecký. Naschvály už nejsou to co bývaly a vše ukazuje na typickou povahu českého občana- hamižnost a kradení. Přesto ale dávám 4 hvězdičky, protože jsem se pobavil a účel tedy film splnil. Oproti novodobým českým komediím je toto pecka. ()

Reklama

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Na předchozí díl to sice nemá, ale pořád se jedná o velice dobrou komedii, kterou po Roztočíme to, drahoušku a Já to tedy beru, šéfe! řadím k nejlepším třem komediím Petra Schulhofa. Pan Sovák zahrál roli důstojně, avšak pan Kopecký byl ve stejné roli přece jen lepší. Vůbec herci v tomto filmu hrají dobře, snad jen Stella Májová není příliš přesvědčivá. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zadumaný Sovák nahradil výbušného Kopeckého a hned je to znát - úroveň je o hodnou míru dole. Navíc tentokrát se netepe sousedská žárlivost, ale chtíč po amerických penězích, pro který jsou někteří ochotni i dědu obětovat. A do tématu se Schulhoffovi hodila i tehdejší populární soudnička o klubu Nováků, ačkoliv je do filmu napasovaná tak trochu na sílu. Ubylo fórků, děj je rozvleklejší, a přes svou stopáž brzy film začne nudit. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sousedské vztahy v "nadčasové" rovině s perfektními vtípky a horou nápadů. Obě majetnicky znesvářené rodiny jsou tak kouzelně zahrané, až mám nutkání jim fandit. Netuším proč se to lidem tak nelíbí, ale já se bavil. Typická lidská neřest (lakomství) je tu v čiré podobě z mnoha úhlů, takže pokud se v charakterech někdo najdete, máte co napravovat:-) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Dědeček Novák (František Filipovský) se celý film šourá o holi, ale ve scéně, kdy tancuje, najednou hůl nepotřebuje, dokonce skáče z jedné nohy na druhou. (sator)
  • Natáčelo se v Praze a v obci Karlštejn. (M.B)

Reklama

Reklama