Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (223)

Véronique 

všechny recenze uživatele

Dříve se mi tento film líbil více než "jednička", s postupem času jsem však změnila názor. Ono dělat tzv. "dvojky", tedy pokračování předchozích úspěšných filmů, je nebezpečné. Divák se totiž nevyhne srovnávání... A to se stalo i v tomto případě. Příběh je nevšední, avšak trochu komplikovaný, chybí mu lehkost i atmosféra předchozího filmu. Co se mně osobně nelíbilo, to byla absence Miloše Kopeckého, který si tu roli ještě klidně mohl "střihnout" - v té době totiž ještě nejenže žil, ale i točil. Čímž nechci nijak snižovat komediální talent Jiřího Sováka... Ale Kopecký je jen jeden. Nemyslím si, že se tento film vyloženě nepovedl, jen je to trochu slabší odvar. 60% ()

LukasCL 

všechny recenze uživatele

Pokračování už není tak dobré díky absenci Miloše Kopeckého. Nic proti Jiřímu Sovákovi, ale Kopecký je Kopecký. Naschvály už nejsou to co bývaly a vše ukazuje na typickou povahu českého občana- hamižnost a kradení. Přesto ale dávám 4 hvězdičky, protože jsem se pobavil a účel tedy film splnil. Oproti novodobým českým komediím je toto pecka. ()

Reklama

salahadin 

všechny recenze uživatele

Sousedské vztahy v "nadčasové" rovině s perfektními vtípky a horou nápadů. Obě majetnicky znesvářené rodiny jsou tak kouzelně zahrané, až mám nutkání jim fandit. Netuším proč se to lidem tak nelíbí, ale já se bavil. Typická lidská neřest (lakomství) je tu v čiré podobě z mnoha úhlů, takže pokud se v charakterech někdo najdete, máte co napravovat:-) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V porovnání s excelentní jedničkou je tohle už slabota. Místo Kopeckého je tu Sovák, což ani tak moc nevadí, ale zápletka je poměrně ubohá. Teta z Ameriky mě moc nebavila a nijak mě nedostala ani linka Soboty a Dášy. Jediným kladem tohotofilmu tady tak nakonec zůstává František Filipovský a jeho děda, který kouká na večerníčky... A jinak se skutečně dobrý film objeví jen občas. 60% tomu ale dám. ()

Armin82 

všechny recenze uživatele

Troufám si říct, že spousta českých filmů je zde dost nadhodnocována. Dá se to pochopit, když to hodnotí češi. Já jsem ale nezaujatej divák a je mi jedno odkud daný filmy je. Když pobaví a má kvalitu, tak ať je třeba z Nigérie. Nicméně u tohoto pokračování se shodnu s většinou. To je fakt slabota a nějak se ani nedivím panu Kopeckému, že v tom hrát nechtěl. Nuda, hrozný plky, tetička z Ameriky. To nemohl spasit ani Jiří Sovák. 40% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Stella Májová (tetička z Ameriky) se shodou okolností v devadesátých letech odstěhovala do USA, kde také skonala. (rakovnik)
  • Barevný televizor, který přinese domů Bartáček (František Peterka), je japonský Sony KV-1820R Trinitron vyráběný v letech 1978–1978. V Československu byl dostupný pouze v obchodech Tuzex za valuty či bonové poukázky. (sator)

Reklama

Reklama