Reklama

Reklama

Nick Bannister (Hugh Jackman), pomáhá svým klientům odemknout ztracené vzpomínky a vést je napříč temně svůdným světem minulosti. Jeho život se však navždy změní poté, co přijme novou klientku jménem Mae (Rebecca Ferguson). Z běžné práce se rázem stává nebezpečná posedlost a Bannister během hledání pravdy o zmizení Mae odhaluje šílené věci, přičemž musí čelit otázce: Kam až je člověk ochoten zajít kvůli těm, které miluje? (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (249)

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Tušil som, že idem na film, čo vyrobili hlavne pre hŕstku takých, ako som ja, a ktorý by mal byť tou najhoršou možnou voľbou na sledovanie v prvý deň po tom, čo som sa vyhrabal z niekoľkotýždňovej depresie zavinenej neprítomnosťou lásky, ale myslel som si, že to bude len taká dickovská paranoidná romanca naplnená Rebeccou Ferguson. To by samozrejme úplne stačilo na nekritickú plnú paľbu, ale REMINISCENCE je okrem toho aj plnohodnotnou noirovkou o zlomených ľuďoch v ťažkých časoch so zmysluplným sociálnym kontextom, dobre vykresleným skoroapokalyptickým prostredím polozatopeného Miami a plnými charaktermi. Nie že by som to potreboval, keďže tieto hrátky s časom, osudom a spomienkami považujem za najsilnejšiu tému a filmársku výzvu vôbec, ale takto nápadito skĺbené žánry s výborne vyváženými zložkami a logicky vystavaným príbehom, v ktorom sú všetky rekvizity využité v jeho prospech, to je splnená méta kvalitnej kinematografie zložená z ingrediencií, ktoré mňa osobne vždy zaručene dostanú. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě něco jako Ad Adstra, pokud jde o relativně zbytečné, ale ve výsledku vesměs fungující spojení dvou různých žánrů, kdy by si jeden bez druhého vystačil, ale naštěstí se navzájem netlučou. Bavilo mě to hlavně proto, že 1) zoufalství hlavního hrdiny mi přišlo téměř hmatatelné (a že je Jackman výborný herec tomu samozřejmě hodně pomohlo), 2) Rebecca Ferguson se pro roli osudové ženy narodila a 3) sci-fi omáčka nelichotivé budoucnosti možná neměla tunu detailů, ale působila uceleně a nabídla hned několik dech beroucích záběrů. A mám slabost pro takové ty esteticky načančané dialogy jak z románů Oscara Wildea. There’s no such thing as a happy ending. All endings are sad, especially if the story is happy. Žeru i s navijákem. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Cením pokus o osobitý old-schoolový neo-noir zasazený do specifických futuristických kulis, ale Reminiscence bohužel jako uspokojivá filmová podívaná prakticky nefunguje a neskutečným způsobem se táhne. Sám jsem to stěží dokoukával napotřetí, a to je tenhle žánr prakticky „pro mě“. Snaha byla vidět, ale nepovedlo se. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Ups, tak tohle se fakt nepovedlo. Už od začátku hodně zmatené a po filmařské stránce zcela nevýrazné. Způsob vyprávění příběhu je zcela obyčejný, režisérka si napsala a zrežírovala svůj scénář a jak vidno, chybí jí cit pro jakoukoliv invenci. Nejvíce urážející je neustálé porušování pravidla „show, don't tell“. Postavy vypráví děj divákovi, pěkně ho vedou za ručičku jako blbečka, namísto aby ho nechali přemýšlet. Tak chytrý zase film není, aby si divák neudělal svoji představu. Hodně mi vadily použité filtry, které měly sloužit k vyobrazení postapokalyptického světa. Jedinou světlou stránkou byla nádherná Rebecca Ferguson, zatímco můj oblíbený Hugh do své role bohužel vůbec nezapadl. Hodněkrát jsem v souvislosti s tímto filmem narazil na srovnání s Transcendence – ve špatném slova smyslu – ale tam, kde jsem si Transcendence opravdu užíval, tady jsem si mohl nudou nehty ukousat. Reminiscence to po právu schytal v kinech, když si vydělal mizerných pár milionů za úvodní víkend. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vizuálně podmanivý snímek s neotřelou premisou, který ale trpí na neúměrnou stopáž a na to, že v záplavě dalších podobně laděných snímků vlastně nijak markantně nevyčnívá. Režisérka Lisa Joy se zde sice může opřít o skvělé herecké výkony v podání spolehlivého Hugha Jackmana a krásné Rebeccy Ferguson, nicméně její styl vyprávění jenom lehce klouže po povrchu a nejde až na dřeň ke skutečným emocím. Ve finále tedy bohužel dostaneme velmi prostinký a snadno zaměnitelný snímek, který by v jiných a schopnějších rukou vypadal určitě daleko lépe. Škoda. „All endings are sad. Especially if the story was happy.” ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Natáčení započalo 21. října 2019 v New Orleans ve státě Louisiana, posléze se přesunulo do Miami na Floridu, kde se příběh odehrává. (fiLLthe3DD)
  • Pri nakrúcaní scény, v ktorej Hugha Jackmana topia, strávil herec celé hodiny s hlavou pod vodou. „Bez jediného slovka sťažnosti,“ spomína režisérka. (Dajman)
  • Původní scénář k filmu od Lisy Joy se objevil na seznamu nejlepších nerealizovaných scénářů v roce 2013. (NiWi)

Související novinky

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

Tvůrci Westworldu plánují Fallout

03.07.2020

Jonathan Nolan a Lisa Joy sice ještě neuzavřeli svoji sci-fi sérii Westworld na HBO, už si však stihli vybrat svůj příští projekt. A nebude jím nic menšího než adaptace slavné herní série Fallout pro… (více)

Reklama

Reklama