Reklama

Reklama

Co kdyby...? - Série 1 (2021) (série)


What If... Captain Carter Were the First Avenger? (S01E01)

(epizoda)
  • Slovensko Čo keby... Kapitánka Carterová bola Prvým Avengerom?

VOD (1)

Keď sa Steve Rogers vážne zraní, Peggy Carterová neváha a stane sa prvou supervojačkou. (Disney+)

Recenze (67)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čekal jsem osobitější příběh, ale první díl je vlastně jen převyprávěním filmu, jen s jinou protagonistkou a Kapitánem Amerikou v Iron Man obleku. Při sledování jsem hodně vnímal, jak uspěchaný je děj, protože musí sesumírovat celovečerní film na plochu necelé půl hodinky. Kdyby raději autoři vymysleli vlastní story... Rozhodně bych se ale podíval na celou sérii těchhle animáků, které si oproti filmům můžou dovolit větší eskapády. Btw, kdo v Disney má takovou zálibu v chapadlech? ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nikdy som epizódy seriálu nekomentoval ale tu som sa rozhodol vzhľadom aj na pekné obrázky pridelené ku každej epizóde že to stručne opíšem. V prvej nechýbala akcia ale ten feminizmus bol cítiť, asi kvôli tomu nie je táto epizoda v červených číslach. Sľubný začiatok marvelovskeho seriálu od služby disney+ ktorá ani tento rok v našich končinách nebude dostupná. 3* ()

Reklama

kristina.b 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Animace skvělá, moc pěkně se na to kouká.  Hned na začátku nám vypravěč vysvětlí o co tady půjde: What If? Co kdyby?  Super vojákem se místo Steva stane Peggy, takže se díváme na to jaké by to bylo kdyby ona byla Captain. Má to jen půl hodiny takže tam není velký prostor na hluboký příběh, ale myslím, že to bohatě stačí. Měla jsem z toho pocit jakoby se otevřel komiks a postavy se začali hýbat.  No určitě jsem zvědavá na další díly. Tomuhle dílu  dám 3* a těším se na další What if…? ()

AloeB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze samostatné podstaty tohoto seriálu mi dává smysl k jednotlivým epizodám přistupovat jednotlivě. Už jen proto, že ostatní mají mnohem větší potenciál, než tento nezdařený první výstřel. Jak už řekli mnozí, děj jen zbytečně kopíruje originální snímek a zároveň ho nestíhá na mrzkém prostoru půl hodiny řádně odvyprávět. Toto jsou ovšem jen následky skutečného problému, celá koncepce seriálu je založena ne na samostatném ději ale na parazitování již natočených hraných filmů s proměnlivou kvalitou. A pokud se přepíše jeden z nejhorších, jen s ženskou postavou, jaký to může mít úspěch? ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Baví mě jak tu ta transgender Carterová brutálně pozabíjí desítky lidí a přitom si z toho dělají srandu. Ale jinak se tu nic příliš zajímavého nestane, kopíruje se děj Captain America - jen až na konci místo bitky na bombardéru apokalypsy vyleze z magického portálu nějaký chapadlovitý Prastarý a začne bít lidi, tak aspoň něco. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (19)

  • Peggy Carter (Hayley Atwell) představuje v tomto díle variaci na postavu Captain Britain. Ten se poprvé objevil v komiksech v říjnu roku 1976 pod jménem Brian Braddock. (Frca)
  • V knize o Tesseractu psané italsky je řádek, který v překladu znamená: „Nedovolte, aby se toho dotknul naštvaný fialový kluk.“ Jedná se o odkaz na Thanose, který jej získá v Infinity War (2018). (Kubaaa97)
  • Howard Stark se v této epizodě zmíní, že strávil víkend s Hedy Lamarr. Hedy byla filmová hvězda, ale zároveň také amatérská vynálezkyně. Pomohla vyvinout nepravidelné frekvence signálů, které se v krátkém intervalu měnily, postup FHSS (Frequency-hopping-spread-spectrum – při přenosu informace vysílač a přijímač synchronně přelaďují na další frekvence) využívaný proti odposlechům. Její vynálezy později přispěly k vyvinutí technologií, které dnes používáme jako je Bluetooth nebo Wi-Fi. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama