Reklama

Reklama

Archiv

Trailer 1

Vzdálená budoucnost, rok 2038. Jules a George Almorovi mají autonehodu, při které Jules, v té době těhotná, zemře. Její vědomí je uloženo v zařízení vytvořeném společností Archiv, které Georgovi umožňuje vést s ní simulované rozhovory po telefonu, po dobu až 200 hodin. George, odborník na robotiku, začne tajně vyvíjet robota, který bude schopen trvale udržet její vědomí. Po dvou počátečních pokusech, prototypech J1 a J2, je jeho finální verze J3, téměř hotová. J2 má mozek šestnáctileté dívky a začne žárlit na Georgeovu práci na J3 a stále více se začíná chovat nepředvídatelně. Archiv zjistí, na čem Georg pracuje a chce roboty získat? (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (66)

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Pokud chcete vidět dobré sci-fi, tak si najděte modře hodnocené kousky na csfd. Jedním z nich je i Archiv. Komorní záležitost, která si hraje s diváckým očekáváním, přičemž nabízí i nečekaný dějový zvrat a dobrou futuristickou atmosféru v nejspíš hodně skromném budgetu, který nemůžu než pochválit. Kdy jste naposledy viděli ve filmu lidi převlečené za pochodující roboty uvěřitelným způsobem? Stejně tak kulisy jsou naprosto uvěřitelné, ač velmi levné. Vše pak navíc táhne nahoru skvělý hudební doprovod a hlavně zasněžené horské prostředí, čehož kameraman plně využívá. Problém mám jedině s poněkud přestřelenou stopáží, což jde znát hlavně na lehce utahané první polovině, a taky s tím, že režisér nemá úplně cit pro minimalismus, o který snímek spíš zoufale prosí a vy budete také, když si vzpomenete třeba na Ex Machina. Jinak ovšem velmi poutavá podívaná a v rámci žánru zas něco trochu chytřejšího a osobně myslím, že v jistých směrech i originálního. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Píše sa rok 2038. Už to je pre mňa nebezpečie, ktoré výrazne ovplyvní kvalitu. Tých kvalitných sci-fi kuskov totiž spočítam na prstoch jednej ruky, aj to u piráta s hákom. Tak to aj dopadlo. Nejaký poloblázon si z robota urobí akože manželku, aj to nie veľmi vydarene, jej popraskaný plechový ksicht by nevzrušil ani najväčšieho robosexuála. Chcelo to byť niečo ako Ex Machina, ale pobledlý stroj nie je Alicia Vikander. Za zaujímavú hudbu jedna hviezda. ()

Reklama

G3orgig 

všechny recenze uživatele

Mám rád sci-fi a plot twisty v závěru, tudíž hodnotím o hvězdičku výše, než by si toto dílo reálně zasloužilo. Ano, správně - bez výše zmíněných faktorů bych snímku dal druhé nejnižší možné hodnocení, protože je jednoduše opravdu mizerný. Špatný scénář, špatný herec a především CGI na úrovní studentského filmu si netflixovské sci-fi zkrátka nezaslouží. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Po smrti blízké osoby existuje možnost uchovat po určitý čas její vědomí a komunikovat s ní. A protože je hlavní hrdina geniální robotik, rozhodne se uplácat tělo, do kterého by zesnulou polovičku nahrál. Nejdřív se mu povede jen obyčejná škatule, potom něco na způsob robota Emila a napotřetí to konečně začne vypadat jako člověk. Problém je, že všechny mašiny mají vlastní vědomí a navíc to jsou holky a tři ženský v chalupě nikdy nedělají dobrotu. On to mohl být docela dobrý thriller, kdyby se všechny ty robotice pustily pořádně do sebe i do předmětu svých tužeb, ale Rothery vsadil na pomalou romantiku a povrchní filozofování, což nedělá dobrotu, když to člověk neumí. A to je přesně tenhle případ. Pár dobrých věcí se tu najde, slušný je i vizuál a konečně špatní nejsou ani herci, ačkoliv Toby Jones a Rhona Mitra se tu jen mihnou. Nicméně celkově se to táhne jako smrad. A nepomůže ani závěrečný zvrat, který je tak trochu očekávaný a navíc mi nějak nedával smysl. Nic moc debut. 30% ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Nuda, šeď a odtažitost zasazená do stejně chladného prostředí základny támhle někde v horách, okořeněná o robotickou filozofii a závěr, který se v jistém ohledu dal předvídat, ale mě osobně dokázal celkem mile překvapit. Bohužel výplň zdlouhavá a prakticky o ničem. Relativně hezké vizuály, místy těžký kyberpunk, ale nic víc. Takové to napětí a pocit, že žárlivost starší verze robotky může vést až k něčemu fatálnímu, se hodně rychle vytratil, takže mou pozornost nemělo co udržet a místy jsem se ztrácel ve vlastních myšlenkách a nápadech na podobně laděný film - a to je špatně. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (5)

  • V jednej z úvodných scén je v pozadí počuť pieseň "St. James Infirmary". Je to pieseň o mužovi, ktorý vidí svoju manželku/priateľku natiahnutú na stole v márnici. (Arsenal83)
  • Film mal mať pôvodne premiéru na South by Southwest v marci 2020, ale kvôli pandémii COVID-19 bol zrušený. Namiesto toho dostal digitálne vydanie s obmedzenými premietaniami v kinách po celých Spojených štátoch 10. júla 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama