Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poté co je svědkem sebevraždy právníka mafiánů, přijme 11letý chlapec pomoc soucitné mladé právničky, která je odhodlaná chránit jeho i celou jeho rodinu a zajistit, že bude právu učiněno za dost. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (156)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Americký spisovateľ John Grisham napísal v roku 1993 svoj štvrtý román. Dal mu názov "Klient". Je to príbeh o jedenásť ročnom chlapcovi, ktorý sa dozvie informácie o vražde vplyvného člena mafie, čím sa jeho život dostane vážneho do ohrozenia. Už o rok neskôr, v roku 1994, tento literárny bestseller sfilmoval režisér Joel Schumacher. Pojal to svojim charakteristickým vysoko profesionálnym spôsobom. Natočil kvalitný kriminálny thriller. Napriek tomu som sa chvíľami trocha nudil. Zdalo sa mi, že to zbytočne naťahuje. *** ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čím dál víc jsem měl pocit, že sleduji parodii - tak přehnané vše bylo. Přehnané jednání ambiciózního prokurátora, přehnané jednání matky, naprosto neskutečně otravný kluk, advokátka, kterou furt posílají někam, a ona se drží případu zuby nehty místo aby je taky všechny poslala někam.... Parodie. Tohle nikdo přece nemohl myslet vážně? Nejvíc se mi nakonec líbil ten polda, co od začátku toho nesnesitelnýho kluka strašil - ten jediný se choval tak nějak normálně. Jinak by mě zajímalo, jestli se skutečně v amerických nemocnicích smí všude kouřit, a proč film nabádá ke kouření mladistvých, ale to už jen tak bokem. Celkově naprosto dryáčnicky natočený film. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Téměř precizní thriller, jehož formu mu dokázal vnuknout především Joel Schumacher a jeho přirozený um a čuch. Musím dále přiznat, že mám slabost jak pro T.L.Jonese, tak pro S.Sarandon, takže jejich filmová spolupráce mnou musela být náležitě oceněna - filmovou Grishamovu předlohu jsem četl a podotýkám, že že mě její filmová podoba zaujala mnohem víc - to jak tady někteří píší, že se jedná o nudný film je možná způsobeno tím, že nečetli knihu. Ta mi naopak přijde jednotvárná a rozhodně mě jednotlivé herecké charaktery nepřišly tak zajímavé, jednoduše jsem si je nemohl personifikovat. Pokud k tomu ještě přihodím skvělého Shorea a jeho neustálé hudební podmanivé podkreslování, nemohu hodnotit jinak, než velice kladně - lepší 4*....................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Podle mě je Nebezpečný klient solidní thriller, jehož 116 minut vás dokáže spolehlivě zabavit (i při několikátém sledování). A jeho hlavní devízou je herecké obsazení od Susan Sarandon a Tommyho Lee Jonese až po Ossieho Davise a Anthonyho LaPagliu (ve vynikajících košilích, netradičně ještě jako záporáka). ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Film Nebezpečný klient už jsem chtěl vidět dávno, ten příběh mě totiž velmi zajímal, stejně jako mě zajímal herecký výkon Brada Renfra, ale teprve nyní se mi povedlo ten snímek vidět. A stálo za to si počkat. Jedná se o zajímavý a napínavý film od začátku až do konce. A nutno říct, že velkou zásluhu na tom má již zmíněný Brad Renfro v hlavní roli. To byl tak neuvěřitelně talentovaný herec, který prostě dokázal každé své roli vtisknout své herecké nadání a hlavně určité charizma, a zde svůj talent znovu prokazuje po celou dobu filmu. Velmi často si říkám, jaká velká škoda, že už bohužel nežije. Ale zpět k filmu. V tomto případě měl totiž Brad velmi kvalitní podporu v podobě Susan Sarandon, která za ním příliš nezaostává a podává taktéž kvalitní výkon. A do třetice tu má zajímavou roli i Tommy Lee Jones, který ale zde hraje spíše toho zlého, který nemá zájem o bezpečnost dítěte, ale jde mu pouze o svůj vlastní prospěch. Co se týče dějové stránky filmu, tak tam je to samozřejmě bez jediné chybičky. Ten příběh je napsán a zfilmován tak úžasně, že mi ten čas s filmem strávený velmi rychle utekl a dokonce jsem měl pocit, že jakmile bych se jen na vteřinku podíval mimo televizní obrazovku, tak by mi něco podstatného mohlo utéci, a tento pocit nemívám u filmu zrovna příliš často. Dokonce tenhle snímek zaujal i mojí mamku, a to je co říct, ta usíná skoro u každého filmu, který se vysílá ve večerních hodinách. Zkrátka a dobře toto je vydařený film a v mých očích je to dokonce snad nejlepší krimithriller, který jsem kdy viděl. Proto bez jakýchkoliv pochybností a sebemenšího zaváhání uděluji pět hvězdiček. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (4)

  • Dianne Sway (Mary-Louise Parker) ve filmu uvedla, že jí je 27 let. Její představitelce přitom bylo přesně 30 let. (KajusaK)
  • Dávkovač cukríkov PEZ v podobe Elvisa Presleyho bol oddelením rekvizít navrhnutý špeciálne pre film. (m.a.t.o.)
  • V tomto filmu debutoval Brad Renfro. (Pumiiix)

Reklama

Reklama