Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Záchranář Frank Pierce je po pěti letech nočních služeb psychicky na dně. Práce v sanitce z něj udělala alkoholika, jenž trpí depresemi a halucinacemi. V ulicích města vídává duchy pacientů, které se mu nepodařilo zachránit. Nešťastné bytosti bloumají po Manhattanu s výrazem nevýslovného utrpení a Frank čte v jejich očích výčitky. Naději do jeho světa vnese tajemná dívka Mary, dcera muže, kterého se Frankovi podařilo tak tak zachránit. Dvojici možná čeká vykoupení, ale zcela jistě budou muset napřed projít peklem. Mezi newyorskými narkomany se totiž začala šířit nová droga, jejíž požití má až příliš často smrtelné následky. A Frankovi právě začíná další noční šichta… Téměř mysteriózní drama režiséra Martina Scorseseho vzniklo podle autobiografické knihy Joea Connellyho, jenž několik let pracoval u newyorské záchranky. Tragické příběhy pacientů se tu prolínají s černohumornou otrlostí záchranářů i absurditou amerického zdravotnického systému. Scorsese se před Počítání mrtvých (1999) po letech vrátil ke spolupráci se scenáristou Paulem Schraderem, který se podílel na režisérových nejlepších filmech Taxikář (1976) a Zuřící býk (1980). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (303)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem něco trochu jiného. Na Scorseho slabota. Dialogy nebyly to pravé ořechové jak je od Martina zvykem. Mrzí mě že Goodman tam byl jen na začátku ten byl fakt super, Rhames mě taky bavil, Cage workoholik bez úsměvu na tváři. Chvílemi to vypadalo na psycho film, ale co si budem. Celý to vypadá, že se schyluje k nečemu velkemu, ale nakonec se stane úplný hovno. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zvlastny film, ktory nezobrazuje pracu sanitarov povzbudivo ako v serialoch typu Tretia hliadka alebo Pohotovost. Namiesto toho film vyvola v divakovi pocity hnusu, depresie a odporu. Po tomto filme by som nemal najmensiu chut sa prechadzat nocnymi ulicami New Yorku. Navodenie neprijemnej bezutesnej atmosfery sa Scorsesemu podarilo dokonale. Bohuzial pre mna. Ja mam radsej filmy venujuce sa postavam alebo silnemu pribehu, takze to nie je môj styl filmu. Ale nepopieratelne kvality ma. Z hereckych vykonov stoji za zmienku perfektny Cage, ktoremu cely cas verite, ze sa kazdu chvilu psychicky zruti a z jeho partakov ma najviac bavil blaznivy Tom Sizemore. To boli casy, ked este mali obidvaja prilezitost poriadne sa pred kamerou predviest. Pre mna je vysledok zaujimava jednohubka, ktoru uz viackrat vidiet nemusim. 6/10. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nepokojná a besná sanitková jazda naprieč snovým, magickým aj krutým milovaným Scorseseho veľkomestom, v ktorom to žije! Fascinujúca atmosféra nočného New Yorku, ktorého ulicami, plných polomŕtvych duší, sa rúti roztatárená sanitka a za volantom na rozhrešenie a zdravý spánok čaká Nicolas Cage. K tomu napríklad nepoškvrnené počatie a Cageovi šialení kolegovia (Sizemore, Rhames, Goodman). Škoda, že sa pár scén odohráva za bieleho dňa, v nemocnici a ani románik s Patriciou Arquetteovou do celku príliš nepasuje. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

On to vlastně není vůbec špatný film. Ale je natolik podivný, jak po obsahové, tak po formální stránce, že si nejsem vlastně jistý, jak moc se mi líbil a jak moc ne. Zpětně nemůžu neocenit atmosféru, kterou Scorsese po celou dobu udržuje, k čemuž určitě i napomáhá mnohdy dost podivný střih (docela bych si chtěl o některých pasážích s Thelmou popovídat). Chvílemi se však celé tohle podivné obludárium dostává na hranu absurdnosti, která mě trochu mátla a tlačila mě do divácké nekonformnosti. Nepochybuji, že to byl i účel tvůrců, ale já bych asi uvítal k celé té látce o malinko racionálnější přístup. Zůstává otázkou, nakolik by to pak narušilo tu podivnou a zárověň fungující atmosféru. 6,5/10 ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se díval čistě kvůli hereckému obsazení a režisérovi. Ale bohužel film mě dost zklamal. Nejen, že se zbytečně dlouho táhne, a vy se už asi po půl hodině modlíte, aby to skončilo. Jak tady bylo zmíněno, na tenhle film by se člověk měl koukat buď pod vlivem drog nebo alkoholu. A nejlépe pod vlivem jak alkoholu, tak drog. ()

Galerie (96)

Zajímavosti (16)

  • Priemerná dĺžka záberu filmu (ASL - Average Shot Length) je 5,1 sekundy. (Flipper)
  • Když Nicolas Cage (Frank Pierce) během příprav pracoval se záchranáři, pacienti jej vůbec nepoznávali: "Bývají v takovém stavu, že vás ani nevnímají. Předtím jsem na to myslel. Jak si budou říkat: To je ten z Města andělů a chce si mě vzít s sebou. Nic takového. Jediný, kdo mě ve východním Los Angeles poznal, byl nadržený doktor jako vystřižený ze seriálu Pohotovost. Pamatoval si mě ze Skály. Ať se prý dívám. A já koukal, jak křísí lidi elektrošoky, jak je celý od krve, jak mu na stole leží dvě mrtvoly... A snažil jsem se předstírat, že to se mnou nic nedělá. A on, co si o tom myslím. Předváděl se, protože tam byl hvězdou on - v tom svém království. Prožil jsem pár opravdu podivných dnů." (NIRO)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama