Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (411)

Deimos 

všechny recenze uživatele

VHS/// Obsazení 8/10 Děj 9/10 Hudba 9/10 Efekty 6/10/// +slušná napínavá atmosféra, obsazení (až na Kim Besinger), hudba -mno hlavně ta K.B., jak ta přehrává a je nesympatická, efekty tady nehledejte/// Jason Statham je překvapivě zárukou dobrého filmu a pokud bych měl zvolit novodobého akčního hrdinu, tak to nebude The Rock ale právě on. I když paradoxně zde hráje záporáka. V tomto směru jako klaďas překvapil Chris Evans, který se jako obyčejný kluk musí překonat, a jde mu to skvěle. W.H Macy je dost fain, akorát jsem nějak nepobral tu Jessicu Biel, koho ona tam hrála? Však já na to příjdu. Jinak je to dost zábavná jízda, především tomu dopomáhá hudební stránka, která pěkně tvoří dusnou atmosféru filmu. /// Celkem 82%/// ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Tak kdo jsi? Jak jsi se do toho zapletl?“ – „Zvedl jsem telefon.“ Aneb ideální jednohubka pro snílky, kteří si přejí alespoň na okamžik ochutnat, jaké je to být hrdinou!! Cellular je propleten doslova učebnicovými stereotypy, ploché figurky tu najdete na každém rohu, ale právě onen hodně viditelný nadhled přidává potřebné plusové bodíky. Takže.. Na nic se tu nečeká, hned v úvodních minutách se začne osnovat jeden zatím neobjasněný únos. Hysterická učitelka biologie (to jest důležitý fakt) Kim Basinger opět v roli pasivní oběti, která se vzchopí ke vzpouře. Unesena, neví kým ani proč, opraví (!) rozbitý telefon a vytočí náhodné číslo. Na druhé straně se ozve lehkovážný floutek, který je dle své přítelkyně především nezodpovědný. Ale pro zoufalou matku a manželku je prakticky jedinou nadějí. Zbytek asi znáte. Mladíkovi nepomůže ani policie, natož sitcomové karikatury (tedy drobné, vesměs trapné a výše zmiňované postavy kolem), které mu jeho snažení zrovna neusnadňují. Postupně začne do příběhu prostupovat slušná dávka klišé a logických chyb(ek), nicméně to svižně ubíhá, se signálem je to prozatím taky v pohodě a ke kýženému finále (poctivý polda William H. Macy pod pleťovými maskami naštěstí přemýšlí) se s pár škobrtnutím přece jenom dopracujeme. A ani to nebolí.. I když v rukou jiného režiséra, než rutinního Davida R. Elvise (Nezvratný osud 2), by se stala tahle námětově zajímavá látka mnohem údernější. Takhle s povzdechem za slabších 60%!! ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tomuhle snímku chtěl dát hvězdičky 4, ale nesnáším komerci (kdo viděl..pochopí:), takže snižuju. Jinak se jedná o poměrně svěží thriller, kterému jeho kratší délka pouze prospívá. Připadá mi dosti podivné, že se bioložka vyzná v polorozpadlých telefonech, a navíc si z nich dokáže zavolat! Mno..ale podívaná to je slušná. Ale pro příště..doporučuji nezvedat telefon, pokud vám volá neznámé číslo! :) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Libový surfař bez handsfree, Basinger s pytli od erteplí pod očima, Yun-Fat Macy bez párátka a učitelsky přísný pohled Stathama jako pojítko mezi snímky Crank a Cellular - v jednom je potřeba udržet adrenalin, ve druhém signál a hlavně víčka.. Ellis natočil lehce zapomenutelnou toboganovou jízdu pro děti, co vás na konci vyplivne do velmi plytkého bazénu a jak praví reklamní slogan, že Nokia spojuje lidi, tak já jsem byl po dobu 94 minut spíše dočasně nedostupný. A myslím, že i kdyby zavolali později, spojení se nezdaří.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Made in Nokia. tak by se dal charakterizovat tenhle film. Teda Made in Nokia 6600 pro upřesnění. K.Basinger je tady jako učitelka a badatelka docela pěkně tuhá. W.Macy kopíruje Duvalla (někdo to tu zmiňoval) z Volného Pádu a Ch.Evans půl filmu používá dvě slova: Oh, god.. a to je málo. Přesto má tenhle film docela slušné tempo a úplně nejlepší postava z celého filmu pro mě je magor právník, co si od něj kladný hlavní představitel půjčil Porsche. Jinak se vzpomínky veklmi rychle vytrácejí.... ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Pro scenáristu Chrise Morgana to byl v podstatě celovečerní debut, protože do té doby se mu sice dařilo prodat několik scénářů, ale žádná z jeho prací nakonec nebyla použita. (imro)
  • Honička na střeše banky a konec filmu podkresluje píseň "Sinner Man", jenž (krom mnoha dalších snímků) byla použita i ve vyvrcholení filmu Aféra Thomase Crowna (1999). (Lasskoun)

Reklama

Reklama