Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak na týhle kriminálce se vydatně podepsal zub času.Rádoby drsná a temná krimi má díry ve scénáři dlouho zrajícího ementálu a místy působí až nechtěně parodickým dojmem.Tenhle film jsem nikdy moc nemusel a dnes sem si ho po letech připoměl,no film dobrý leda na to,abyho dávali uprostřed noci na Baranndově.Těžko uvěřit že ho režíroval Ridley. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Skvělá akce z pozdních osmdesátých let s nezaměnitelnou atmosférou, které dodává šmrnc drsný Douglas a Zimmerova hudba. Skoro se stydím, že mi tahle věc unikala tak dlouho, protože určitě stojí za to a vybojovala si u mě místo ve zlatém fondu béček z let, kdy frčeli frajeři v černých brýlých a kožené bundě či navazelínovaní svalovci. -"Musíte být trpělivý." -"Se*u na trpělivost!" a nejlepší -"Sem zvyklej na pusu než mě začne někdo jebat." ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2020: No ale ono to je dobrý. S rostoucím věkem chápu i toho odulého Machaela Douglase, řešícího rovnátka a školné pro dceru. A super kamera.Závěrečný masakr na blátivé "vinici" patří mezi nejzajímavější osmdesátkové špinavé akce. ------ Hodně slabá ani skoro ne akčňárna od režiséra, jenž měl v té době na svém kontě už Blade Runnera a Vetřelce. Obtloustlý Michael Douglas působí jako by se měl každou chvíli sesypat. Fakt špatný casting. Akčních scén je pomálo a ničím nevynikají. Zápletka hodně ohraná. Jen výprava celkem jde. Slabota. Lehce zaměnitelné a právem zapomenuté béčko. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jo, Ridley Scott umí zatraceně efektní pohyblivé obrázky. A i kdyby tahle klasická kriminálka přelomu let osmdesátých a devadesátých nenabízela nic jiného, setsakra dobře se na ni kouká. Naštěstí je tu i povedená dvojka ne zrovna hodných hochů v policejních uniformách (i když detektivové uniformy nenosí, jasně) a zajímavé sžívání kultur. Plus ještě ten neskutečně odporný záporný hrdina:) Jo a taky muziku dělal Hans Zimmer, a i když není z nejoriginálnějších, neuškodí. Nemůžu jít pod 70%. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Filmy Ridley Scotta jsou vždy plné krásných a živých obrazů, ať již se odehrávají kdekoliv. Natáčí-li tento zručný řemeslník vydařený scénář, je zaděláno na filmovou událost. Černý déšť je skvělou ukázkou toho, jak to dopadne, když tato příběhová základna chybí. Vznikne nudná, místy opravdu špatná, pěkně natočená, blbost. Nerozumím co tohoto tvůrce motivovalo sáhnout právě po tomto scénáři, který až křečovitě působí jako nucená japonsko americká družba, ve které amíci ostatním ukazují jak se to má správně dělat. Herecky oybčejné a trapné, Douglase příběhem navíc provází asi ten nejnesympatičtější parťák v dějinách cop/buddy filmů v podání Garcii. A aby toho nebylo máo, hudba sebou nese obludné dozvuky 80. let, které jsou pro mě jen velice těžko stravitelné. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)
  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)

Reklama

Reklama