Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Klasická detektivní akčnárna z osmdesátých let, někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami. Ale už jenom díky Scottovi režii, skvělému Douglasovi je to přece jenom blíže k těm čtyřem. A to přirovnání k Poslednímu skautovi docela sedí. Oba tyto filmy patří do takového specifického žánru, který zmizel stejně rychle jako se objevil a dal by se nazvat takovým filmem noir konce 80. a začátku 90. let. ()

tron 

všechny recenze uživatele

V 70-tych a hlavne v 80-tych rokoch to bolo s Ridleym Scottom všelijaké. Hoci stvoril kulty VOTRELEC a BLADE RUNNER, nakrúcal zároveň i vyložene premárnené záležitosti. Napríklad čudnú rozprávku s Tomom Cruiseom (!) LEGENDA. Japonská kriminálka o ČIERNOM DAŽDI sa na nič nehrá a je solídnou, hoci dosť rutinnou stávkou na istotu. Ak nečakáte viac než troška akcie a štipku napätia v nápaditých ázijských kulisách (s jemnou pomocou tentokrát akosi nepríliš sa snažiacich hercov Michaela Douglasa a Andyho Garciau, ktorý vytvorili bohužiaľ nie príliš presvedčivú policajnú buddy dvojku). ()

Reklama

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Neřekl bych, že Černý déšť není hoden pověsti Ridleye Scotta. Rukopis jeho mistrovské filmařiny však zcela převažuje nad poněkud běžným a provařeným příběhem a trochu plytkým scénářem. Dvojice policistů v podání Michael Douglas a Andy Garcia jdou kupodivu docela dobře k sobě a v celou záležitost povyšují do lehce nadprůměrné krimi. Scéna konfrontace Yakuzy s oběma hrdiny v podzemní garáži mnou naprosto otřásá, jak málokterá jiná. Jakékoliv její přiblížení by bylo spoilerem.. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Pre mňa úplne neznámy snímok s mladším Douglasom. S motorkou síce nie je ktovieaký presvedčivý, ale mierne vyšinutého blázna s veľkými sklonmi k antidisciplíne a antirešpektu k autoritám zahral bravúrne. Kriminálna zápletka zasadená do Japonska má gule, aj keď by som si v takomto prostredí viac prial ručno-nožné súboje ako len tie strelecké. Takakura tiež veľmi nezaostáva, ale takú persónu ako Wakajama (vlkosamotára znalí vedia, o čom rozprávam) som tu veru nečakal. Zimmerova hudba sa spolupodiela na dobrej atmosfére filmu. Aj keď pár logických nedostakov sa tu nájde, aj Garcia je slabší, vyhráva ukážkový vizuál a atmosféra. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu neopakovatelná atmosféra přelomu 80. a 90. let v podobě ponuré krimi, které se dneska už netočí, se stylovým drsňáckým poldou a zajímavým zasazením do Japonska. Na stranu druhou tuctový scénář a ono zmiňované drsňáctví Douglasovy postavy, které vůči japonské kultuře vyznívá občas hrozně buransky. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama