Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Newyorští policisté Nick (Michael Douglas) a Charlie (Andy Garcia) se stanou svědky vraždy v baru a útočníka okamžitě zadrží. Vrah jménem Sato (Yusaku Matsuda) je členem nechvalně proslulé japonské mafiánské organizace Jakuza, a Nick s Charliem musí gangstera dostat zpátky do Ósaky a postavit jej před soud. Ostatní gangsteři mu však pomohou uprchnout z policejní vazby. Nick a Charlie jsou tak nuceni pročesat nebezpečné podsvětí japonského organizovaného zločinu, aby uprchlého zločince našli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

type_B 

všechny recenze uživatele

"Já ti tu udělám takovej céres, že se ti ty šikmý voči narovnaj," vyjekl Nick Conklin na šéfa japonských policistů, poté co ho policejní prezident urazil svou distingovanou slušností. Snad bych ani nemusel psát dál, aby bylo zřejmé, oč v tomto filmu půjde. O tvrdé poldy, kteří se občas nechovají, jak mají. O ztrátu blízkého přítele a pomstu, o to, jak přežít Yakuzu a jednu pěknou blndýnu z Chicaga. A v neposlední řadě i o tom, že zakříknutý Ósacký polda z kanceláře se může přiblížit americkému extrahustému poldovi. Takový asijsko-americký sen. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Zcela podprůměrný snímek, který nabízí Michaela Douglase v roli neohroženého ctitele bez bázně a hany a Andy Garciu, kterému je useknuta hlava. Nemohu se zbavit dojmu, že Douglasovi tahle akční role vůbec nesedla A Ridley Scott režíruje dost mechanicky, aniž by vzbudil u diváka nějaké sympatie či emoce pro některou z postav. Prostě tohle mě nezaujalo. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Filmy Ridley Scotta jsou vždy plné krásných a živých obrazů, ať již se odehrávají kdekoliv. Natáčí-li tento zručný řemeslník vydařený scénář, je zaděláno na filmovou událost. Černý déšť je skvělou ukázkou toho, jak to dopadne, když tato příběhová základna chybí. Vznikne nudná, místy opravdu špatná, pěkně natočená, blbost. Nerozumím co tohoto tvůrce motivovalo sáhnout právě po tomto scénáři, který až křečovitě působí jako nucená japonsko americká družba, ve které amíci ostatním ukazují jak se to má správně dělat. Herecky oybčejné a trapné, Douglase příběhem navíc provází asi ten nejnesympatičtější parťák v dějinách cop/buddy filmů v podání Garcii. A aby toho nebylo máo, hudba sebou nese obludné dozvuky 80. let, které jsou pro mě jen velice těžko stravitelné. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pro mě teda jeden ze slabších Scottů, ale ty 4* má jen s odřenýma ušima. Michael Douglas se spolu se svým parťákem Andym Garciou dostává z New Yorku do Osaky, kde pronásleduje zadrženého. Ten jim uprchne a oni se ho snaží hledat. Po velké tragédii pokračuje v pátrání už jen jeden z parťáků. Má to dost pomalý rozjezd a chvíli trvá, ne se něco stane. Závěrečná přestřelka je ale celkem slušná. "Nejdřív se poraď s parťákem!" ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce evidentní produkt akčně-kriminálních osmdesátek. Dost dobře nechápu, proč se tehdejší superhvězda Douglas sešel s Ridleym Scottem právě u tak tuctového námětu, který jejich kariéru nemohl nijak obohatit. Ale nemůžu jenom kritizovat, na to je Scott příliš zručný režisér, který si pohrává s atmosférou a hlavně má kliku, protože Hans Zimmer (zdaleka ne naposled v kariéře) zachraňuje svou kompozicí celý film. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (5)

  • První verze filmu měla stopáž 2 hodiny a 40 minut. (Holina)
  • Jackie Chan odmítl roli ve filmu, protože nechtěl hrát zápornou postavu. (Holina)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno