Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

pepo 

všechny recenze uživatele

Najlepšie platená herečka 90. rokov, Demi Moore, sa rozhodla svetu ukázať, že nie je iba najkrajšia a najbohatšia, ale aj najsilnejšia. Feministicky ladená báchorka o vojenskej dôstojníčke, ktorá sa chcela stať členom špeciálnych jednotiek, bola však trapasom. Prílišnú naivitu scenára a slabučký výkon hlavnej hviezdy nedokázalo v tomto prípade spasiť ani výnimočné filmárske oko majstra, ktoré ostalo navyše napoly zavreté. Ten film má síce svoje silné momenty, ale hlášky typu „Suck my Dick" by pochovali aj výrazne zaujímavejšie tituly. Najväčší čierny bod v kariére tohto mimoriadne kvalitného tvorcu a posledný klinec do rakvy jednej, kedysi sľubne sa rozvíjajúcej hereckej kariéry. Komerčne film síce nedopadol zle, avšak posmech divákov aj kritikov bol až príliš silný. 5/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Viggo Mortensena uznávám jako herce, který mě ještě nikdy v žádné roli nezklamal. Tady jej mám ještě raději, nasadil pekelný knírek a jal se úkolu, který je hodný mistra. Vycvičit ženu v elitní bojové jednotce. Tuto úlohu naopak nemohl zastat nikdo jiný než Demi Moore, ta v té době, co si pamatuju, připomínala chlapa. Ústřední dvojice je tedy jasná, zbylé postavy jsou hodny zapomenutí. Ridley nenatočil svost, ale taky nezklamal. ()

Reklama

IvyH 

všechny recenze uživatele

Film z vojenského prostředí, kde hlavní postavou je žena, a nemá to žádnou pořádnou romantickou zápletku? Děkuji, Ridley Scotte! Demi Moore byla pro mě hrdinkou už tehdy někdy v deseti letech poté, co jsem film viděla poprvé. Film má rozhodně své mouchy, ale v momentě, kdy Demi zařve: "Vyhul si ho sám!", jde nějakých pár lehce prokouknutelných zvratů bokem... Protože, ruku na srdce, v Hollywoodu je snad všechno více či méně dobře odhadnutelné a vojenských dramat pro holky není nikdy dost. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Drsný film o drsné ženě pod taktovkou Ridley Scotta. Je zde vidět podrobný náhled na nejdrsnější výcvik na světě, na výcvik amerických Navy Seals. Příběh se mi páčil a na závěr jedna ostrá akce v Lýbii. Silně mi to připomíná starší Bojové nasazení s Clintem Eastwoodem. Ale vidět Demi Moore, jak tam všem nakope prdel, rozhodně stojí za to. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)
  • Jeden z instruktorů je skutečným video instruktorem americké armády z oddělení pro zacházení s nebezpečným materiálem známý jako „Sergeant First Class Logan.“ (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama