Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (287)

pepo 

všechny recenze uživatele

Najlepšie platená herečka 90. rokov, Demi Moore, sa rozhodla svetu ukázať, že nie je iba najkrajšia a najbohatšia, ale aj najsilnejšia. Feministicky ladená báchorka o vojenskej dôstojníčke, ktorá sa chcela stať členom špeciálnych jednotiek, bola však trapasom. Prílišnú naivitu scenára a slabučký výkon hlavnej hviezdy nedokázalo v tomto prípade spasiť ani výnimočné filmárske oko majstra, ktoré ostalo navyše napoly zavreté. Ten film má síce svoje silné momenty, ale hlášky typu „Suck my Dick" by pochovali aj výrazne zaujímavejšie tituly. Najväčší čierny bod v kariére tohto mimoriadne kvalitného tvorcu a posledný klinec do rakvy jednej, kedysi sľubne sa rozvíjajúcej hereckej kariéry. Komerčne film síce nedopadol zle, avšak posmech divákov aj kritikov bol až príliš silný. 5/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Demi Moore nikdy nebola dobrá herečka. Avšak jej omnoho slávnejší a talentovanejší ex-manžel Bruce Willis jej vedel vďaka svojmu vplyvu a pákam v Hollywoode dohodiť úlohy vo filmoch, ktoré točili prestižní režiséri. V roku 1997 sa objavila v hlavnej úlohe akčného vojenského filmu "G.I.Jane", ktorý režíroval slávny Ridley Scott. Mal to byť trhák, kino hit. Ale nič také sa nakoniec nekonalo. Vykľul sa z toho nudný militantný feministický škvár. Bol to absolútny prepadák, za ktorý bola trápna holohlavá Demi Moore právom ocenená Zlatou malinou. * ()

Reklama

Decker 

všechny recenze uživatele

Je videt ze zadne tema neni pro Ridleyho Scotta cizi. Zde se setkavame s ozehavym tematem zen v prvni linii. Scottova rezie neni vubec spatna, ale neco ji preci jen chybi. Evidentne zde bylo opusteno od vizualniho pojeti spise k akcnim a napinavym scenam. Demi Moore je bohuzel prilis vlacna a jaksi z jednoho dreva a neprinasi filmu vetsi citovou ujmu na divaka, ale zrejme je to dano tim ze se jedna o vojenske tema a v armade asi nebudou prilis vyrecne a citove choulostive typy na dennim poradku. Potesi samozrejme sledovani Vigga Mortensena, ktereho jiste maji vsichni zafixovaneho ve sve pameti jako Aragorna z Pana prstenu. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Příběh o ženě, která má možnost podstoupit výcvik u námořnictva a která chce dokázat, že zvládne stejně tvrdý trénink jako její mužští kolegové. Proč ne? Trochu jsem se toho tématu bál, ale už první půlhodina mě přesvědčila o tom, že mé obavy byly zcela zbytečné. Už od začátku a bez zbytečného okecávání film nabírá slušné tempo, které mu víceméně vydrží až do parádního závěru, jenž je opravdovou akční lahůdkou a přehlídkou vojenských vrtulníků zároveň. Demi Moore mě mile překvapila a musím jen konstatovat, že tahle role by pasovala jen málokomu jinému. Stejně tak musím vyzdvihnout i Viggo Mortensena, protože drsný velitel výcviku v jeho podání je opravdový zážitek. Ridley Scott mě opět nezklamal. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Názov filmu G.I. Jane je odvodený z amerického slangového pomenovania mladého muža v armáde - G.I. Joe (Goverment Issue Joe - mladý muž vo vlastníctve vlády; Joe je veľmi bežné meno, ktoré nahrádza faktickú stratu identity človeka po vstupe do armády). (ČSFD)
  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama