Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Demi Moore v roli vojenské důstojnice, kterou vybrali na výcvik do speciálních oddílů americké armády. Nejdřív ale musí překonat nástrahy vojenského výcviku, mužské povýšenosti a dokonce sabotáže, aby dokázala své schopnosti, přičemž si je celou dobu vědoma, že budoucnost žen v armádě závisí na úspěchu její mise. (Intersonic)

Recenze (286)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Women power. Zvlastni, ze je tenhle kousek tak malo obliben a obecne povazovan za Ridleyho nejhorsi, protoze to tak neni. V ramci svych cilu je G.I. Jane velmi efektivni a bavil jsem se s ni od zacatku do konce. Sice nemam rad Rambo zeny, ktere by me prepraly a daly mi do drzky, ani zeny bez vlasu, nicmene Demi to vsechno zvladla velmi sympaticky i se zachovanim urcite female hodnoty a skin head uces ji nakonec docela slusel. K tomu kvalitni Viggo, kvalitni hudba, par typickych Ridleyho zaberu a hotovo. Mozna trosku skoda, ze to krome poslednich minut byl cele vlastne jen trening a ve vytvareni atmosfery/napeti to tak melo permanentni automatickou rezervu.7/10 ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Scott je samozrejme dobrý režisér, ale G.I.Jane mu veľmi nevyšla..Ono nie je tak problém v tom ako je to natočené, skôr v scenári. Neviem či mi niečo ušlo, ale celý čas som nechápal či sa jedná o agitku zoženštenia armády, poukázanie na diskrimináciu, o motivácii hlavnej postavy už ani nehovorím...Koniec som doslova odzýval... Existuje kopec lepších filmov o vojenskom drile, ktoré majú aj nejaký ten hlbší podtext, G.I Jane sa im nepribližuje. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Na takovém výcviku bych vydržel tak dva dny, než bych se rozpadl na kusy. Proto musím smeknout před všemi, kteří ho kdy zvládli. Film jako takový ale není příliš záživný příběh o holce, která chtěla zkusit něco, co žádná před ní. Kdyby to tak mělo o pár desítek minut méně, tak by to bylo fajn. Takhle to byla místy dost nuda. 65% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý príbeh nijako zvlášť nespasí ani solídny (ale na Scotta slabý) vizuál, ani akčné sekvencie, ktoré chytia dych len zriedkakedy. Demi Moore na svojich hereckých schopnostiach zmenila snáď len to, že sa oholila a s touto (ne)pokrývkou hlavy vyzerá ešte lepšie, ako jej vtedajší manžel Bruce Willis. Viggo Mortensen sa príliš nevytiahol a tak česť hereckého cechu zachraňuje aspoň len drobná rola Anne Bancroft. Úspech v kinách to bol značne diskutabilný, snímka nezarobila ani sto miliónov na celom svete, ale stála 50. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

V té době platila Demi Moore za megahvězdu a měla za sebou propadák Striptýz, kde chtěla být ze všech nejkrásnější. A rok nato zase zatoužila být ze všech nejsilnější, nejdrsnější, a já nevím, jaká ještě. A tak spojila síly s matadorem Ridley Scottem, oholila si hlavu a natočila G.I.Jane. Není to úplně špatný film, ale je neuvěřitelně povrchně natočen. Demi v něm není zrovna sympatická a poté, co si ve filmu v zajímavé scéně na toaletách před zrcadlem oholí strojkem hlavu, tak klesne všem. Pak už tedy zbývá, jak si s rolí poradila, ale není to po herecké stránce nijak slavné. Musí si projít peklem náročného přijímače, pak je nasazena do akce, a bum prásk, odehraje se nějaká akce a pohádky je konec. Chtělo to více si vyhrát s tématem, ale tady je divákovi předhozena nahrubo natočená blbinka a děj se co děj. 60% ()

Galerie (63)

Zajímavosti (12)

  • Sam Rockwell měl původně hrát jednu z hlavních rolí, dokončil několik kamerových zkoušek, ale byl nahrazen kvůli zranění. (HellFire)

Související novinky

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

Willis a Stallone: Akce je pořád baví

23.08.2011

Jeho bývalá manželka Demi Moore si zahrála G.I. Jane, Bruce se teď připojil k týmu G.I. Joe. Konkrétně v roli „otce všech Joeů“, generála Joea Coltona. Kolovaly o tom drby už nějakou dobu, teď to… (více)

Reklama

Reklama