Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cheung Sung-bong (Donnie Yen) je několik let důstojníkem v regionálním kriminálním útvaru. Po nějaké době se objeví kolega z minulosti Yau Kong-ngo (Nicholas Tse), který se chce pomstít svému bývalému šéfovi za neodpustitelnou minulost. V cestě mu však nyní překáží Cheung Sung-bong a osud je postaví proti sobě. (HanzoBureshi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (53)

borec999 

všechny recenze uživatele

Akčňák, ktorý akoby vypadol z 90. či 00. rokov. Jednoduchý príbeh a kriminálna zápletka, dostatok akcie a bitiek (choreografia ujde, ale určite mohla byť ešte o niečo lepšia) a na filme cítiť že stál väčší balík peňazí než nejaké béčko za pár miliónov. Donnie Yen síce nie je najlepší herec (aj keď podobné jednorozmerné úlohy ako má aj tuná zvláda) a tiež je na ňom vidieť že mu roky pribúdajú a ani on nemladne. V akcii to však stále ako tak utiahne. Nicolas Tse, jeho filmový protivník, zaslúži veľkú pochvalu- jednak Yena podľa mňa jednoznačne prehral a za druhé mám taký dojem že aj chereografia a akčné scény s ním boli dynamickejšie, živšie a pútavejšie (osobitne ma zaujala jeho práca s nožmi, to bola radosť sledovať). No a pri ich záverečnej bitke (výbornej) mám dôvodné obavy či by dopadla víťazne pre Donnieho aj keby sa šlo na ostro, bez kamier a bez scenára. Vo výsledku je Raging Fire poctivým, na nič sa nehrajúcim, old schoolovým akčňákom, bez väčších nezmyslov a s dostatkom kvalitnej akcie. A to (aspoň mne) ku spokojnosti úplne stačí. 70% a slabšie 4*. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No sláva konečně tu máme ideologií nezatížený HK akční film jako ze starý školy. Můj oblíbenec Donnie sice taky nemládne, ale na prahu šedesátky je pořád v úctyhodné formě. Nicholas Tse jako záporák je pak skvělý a celá ta chemie mezi nimi tak trochu ve stylu filmu Heat funguje perfektně. Takže žádný pokusy o humor který kromě asiatů nikdo jinej nechápe, ale silný charaktery a především kopa vymazlený akce. Hlavně přestřelky ve kterých se střídají různý módy od mojí oblíbený one person střílečky nebo hromadný přestřelky všichni proti všem. Radost pohledět. Srdce každýho milovníka HK akce musí radostně zaplesat.85% ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Další čínský velkofilm s Donnie Yenem? Akorát že vůbec. Tohle je čistý Hong Kong ! A ke kořenům se tu vrací klasik Benny Chan, který má na svědomí New Police Story, Neviditelný cíl, Shaolin apod. Beze srandy bych se to s přívřením očních jamek nebál přirovnat k Volavce nebo Nelítostnému souboji. jasně, párkrát si tam strana prosadila svou, ale celkově to jede hodně na hraně toho co je pro strnau přípustné, až bych řekl tvůrci riskovali kariéry. Donnie Yen si tu jede tradiční áčkovou kvalitu a střídavě popírá fyzikální zákony s věkem. Naprosto famozuní je NIcolas Tse, na něj jsem uplně zapomněl a vyšvihnul tu jednoho z nej záporáků za poslední roky. Jinak tu akce střídá osudovost, až jsme každou chvíli čekal že tam vletí holubice a inspektor Tequilla s brokárnou. Má to teda boží přepálenou honičku auta s motorkou ze které by si nadělal do gatí i Vin Diesel se Simirem Gerchanem, škoda že ještě není nikde na Youtube.  Vidět to v kině, tak jdu možná s hodnocením i výš a moc rád bych si přečetl recenzi od imfa nebo Hlada.  8/10 ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Raging fire je hongkongska akcna krimi zalezitost v hlavnej ulohe so slavnym Donnie Yenom,na ktorom uz sice vidiet i citit z pohybov,ze vek robi svoje,ale este stale je schopny predviest svoje bojove umenie v plnej krase,nudit sa urcite nebude aj napriek viac ako dvojhodinovej stopazi a film je venovany na pamiatku zosnulemu skvelemu reziserovi Bennymu Chanovi,ktoremu vzdavam poctu a dakujem,no a moje hodnotenie je samozrejme na plnu palbu...:-) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Skoro jako kdyby se o čtvrtstoletí vrátil čas, nebo jako kdyby se děj filmu odehrával v nějaké alternativní realitě - Hongkong si nerušeně žije ve vlastním specifickém stylu a jeho srdce bije svébytným rytmem. Po nějaké velkočínské propagandě, nebo dokonce po vedoucí úloze pevninské Číny ani stopa, v libozvučné zpěvavé kantonštině občas zazní i nějaké to anglické slůvko, všudypřítomné násilí, korupce, zbraně, drogy, zrada a pomsta, gangsteři a poliši do sebe hlava nehlava řežou a střílí na ulicích... Poctivý oldschoolový nářez v nejlepší tradici hongkongských kriminálních akčňáků, s jednoduchým přímočarým příběhem, opulentní výpravou, bezpočtem skvělých akčních gagů, ukázek bojových dovedností a parádních kaskadérských kousků. Pro otravné šaškování, které mě v obdobných filmech často pije krev, tu nezbyl ani ten nejmenší prostor, všichni aktéři na obou stranách barikády se tváří tvrdě, drsně a nesmlouvavě. A to mám rád. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (5)

  • Film byl posledním projektem režiséra Bennyho Chana, který 23. srpna 2020 podlehl rakovině. Chanovi se podařilo dokončit natáčení filmu a navzdory své nemoci dohlížel na postprodukci většiny filmů před svou smrtí. Film je věnován Chanově památce. (JimNorton)

Reklama

Reklama