Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ticho bylo prolomeno... „Znepokojivé" (Time), „působivé" (The Wall Street Journal) a „napínavé" (Newsday) pokračování Mlčení jehňátek má „neobyčejný úspěch" (Us Weekly)! Anthony Hopkins je ve své staronové roli rafinovaného zabijáka Dr. Hannibala Lectera „perverzně dokonalý" (Rolling Stone), když po čase opouští svůj úkryt a vtahuje agentku FBI Clarice Starling (Julianne Moore) do životu nebezpečné hry, která prověří její sílu, chytrost... a loajalitu. Příval hrůzy a napětí a šokující vizuální efekty dělají z Hannibala „nejpůsobivější film, jaký kdy bude k vidění" (Joel Siegel, „Good Morning America"). (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (664)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Scott bojující s nepříliš duchaplným scénářem uchopil dr.Lectera z jiného konce než Demme. Nelze mu upřít snahu o udržení nastavené úrovně, především v prostřední florentské části, kde si inspektor Pazzi nestihne užít svých zasloužených třicet stříbrných.. Sebeochutnávka Liotty mi přišla servírována s vtipem a noblesou, nicméně byla krapet samoúčelná. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pokracovani skvelyho Mlceni jehnatek je uz bohuzel o dost slabsi a jedna se o nejslabsi film z trilogie. Hlavne za to muze slabsi scenar. Jodie Foster vystridala Julianne Moore a i kdyz neni spatna, v porovnani s Jodie to je o nicem, ale ona v podstate nema moc co hrat. Anthony se opet snazi, ale uz nepredvadi tak uzasnej vykon, ucast Gary Oldmana je vcelku zbytecna, jelikoz stejne neni v tom humusackym naliceni poznat a Ray Liotta neni nejhorsi. Dalsi problem je, ze tvurci se slabsi scenar snazi zamaskovat nechutnejma scenama, ktery misty pusobi trochu navic a jsou tu jen pro efekt, nicmene jsou hezky. Kdyby se film krapet zkratil a byla vetsi pozornost soustredena na Julianne a jeji patrani po Hannibalovi se vic propracovalo, mohl bejt vysledek daleko lepsi. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Dr. Lecter se vrací v krvežíznivém stylu, ale spokojenost tentokrát nepanuje. Nejhorším možným startem je veškeré počínání Clarice, která mě s tváří unylé Julianne nutila usnout každou svou replikou na téma "střílela jsem na ženu s dítětem". Díky dokonalému Hannibalovi a překvapivě zdatně sekundujícímu Liottovi je ze zdánlivě zbytečného filmu nakonec dostatečně napínavý thriller, ale zdlouhavá hluchá místa ho odsuzují k nálepce násilím přišitého sequelu. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Pokračování Mlčení Jehňátek nemohlo nikdy svého "braříčka" dohnat, nebo předehnat. To prostě nešlo, s tím jsem do toho kina i šel, že rozhodně nzažiji více. Ridley Scott je skvělý režísér, ale i to, z hloup=ho scénaře nevyloudí nic ani takový mistr. Hopkins byl místy až nudný a hezka Julianne More ze sebe druhou Jodie Foster moc neudelala, byla morna, stejne jako cely film. Proste prumer. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Keď s vami budem hovoriť, spoznáte to podľa toho, že sa na vás budem pozerať.“ Tyrania! 45O-stranový a 1O rokov písaný Harrisov veľko-román je lepší, ale i tak stvoril Ridley Scott (s výdatnou pomocou producentov De Laurentiisovcov a Branka Lustiga, ktorí s azjavne dohodli, že do toho pôjdu naplno, nech to stojí čo to stojí) riadne sexuálne zafarbený úchylný masaker, ktorého viacero scén vstúpilo do análov (resp. mozgu). Nádherná atmosféra/výprava (florentská časť, Masonova rozľahlá farma, akvárium s úhorom), ľudožravé prasatá (!), hriešny trubadúr Giancarlo Giannini platiaci za hriechy svojich predkov a jeho črevá (na DVD v bonusoch na vás čakajú EŠTE KRVAVEJŠIE vystrihnuté scény), rafinovaná Mathiesonova kamera, vtipné dialógy ("Chce ju znásilniť, zabiť alebo zjesť?" - "Asi všetko dokopy, len neviem, v akom poradí."), úžasná Zimmerova hudba (úvodné titulky, prestrelka na rybacom trhovisku, beh lesom) a delikátne zvrhlý scenár Zailliana/Mameta. Je toho skrátka veľa, čo ma zaujalo (ale tiež chápem, čím a prečo fanúšikov MLČANIA JAHNIAT tento tvrdý sequel pohoršil, prečo do toho odmietla ísť Jodie Foster a ostatne i to, prečo bol na ňu Hopkins pekne naštvaný). Universal s MGM sa s tým neondejú a šokujúco prekračujú hranice. Noblesný, romantický, psychologický. HOROR! Hopkins to bravúrne podojil (fakt nie každý 64-ročný anglický herec inkasuje za jediný film 15 miliónov). Zvláštne je, že tretia séria Hannibala s Madsom Mikkelsenom je de facto crossoverom Červeného draka a jednak románu Hannibal. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (40)

  • Ve Florencii, kde se část filmu točila, můžete zakoupit průvodce, který vás láká na místa, která navštívil Hannibal Lecter (Anthony Hopkins). (Kulmon)
  • V knižní předloze Thomase Harrise si Hannibal Lecter (ve filmu Anthony Hopkins) nechal během svého útěku v Brazílii odstranit svůj přebytečný prst (druhý prostředníček) na levé ruce. Ve filmových verzích jej nikdy neměl. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Druhé To má scenáristu

Druhé To má scenáristu

11.09.2017

Nejspíš jste si všimli, že horor To o víkendu vládnul kinům. Adaptace slavného románu vydělala za první víkend v USA 117 milionů dolarů, čímž pokořila rekordní zářijový otvírák Hotelu Transylvánie 2 … (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama