Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film o povznášející síle víry. Vypráví o historické události z portugalské Fatimy, která se odehrála kolem roku 1917. Tři děti  - pastýři Lucia, Jacinta a Francisco ohlásily, že se jim zjevila Panna Marie. Inspirují tím další věřící, ale vyvolají hněv u představitelů katolické církve i vlády. Jedni i druzí se je snaží donutit, aby své sdělení odvolaly.  Ale zpráva o proroctví se šíří a desítky tisíc poutníků proudí do Fatimy v naději, že budou svědky zázraku. Zažijí něco, co navždy změní jejich životy. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (47)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto chce verí, kto nechce neuverí, aj keby on sám bol ochrnutý a zrazu vstal (alebo slovami Panny Márie z filmu: „Niektorí ľudia neuveria aj keby stáli priamo pred tvárou Boha“). Film je dozaista kresťanský, ale nie nátlakový. Skúša popisovať celú situáciu a ukazuje aj pochybnosti. Pochybovala vlastná matka, pochybovala aj samotná cirkev. Páčilo sa mi ako hudba dokázala v mnohých momentoch vybičovať emócie. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ze všech mně známých polyteistických náboženství je mi nejbližší to starořecké, stejně tak jeho bájesloví. Naopak polyteismus katolický, se svými naivními báchorkami, hloupými dogmaty a netolerancí vůči všem ostatním příbuzným pohanským kultům, se krčí na posledních místech mého žebříčku náboženské oblíbenosti. Nehledě na to, že hlavní tresť fátimského poselství, tedy "modlit se růženec", mi přijde obsahově poněkud ubohá (mch. prodej růženců všech barev, velikostí i cenovek frčí ve Fátimě uspokojivě dosud, taky jeden mám). Takže hodnotím film, a ne jeho obsah. No coby, hezká výprava, hezké záběry z portugalského venkova, a to je tak všechno. A kdyby tvůrci bývali vyšplouchli Keitela s Višnjičem, mohl být film v portugalštině, tedy autentičtější, a dal bych mu v tom případě možná o hvězdu víc. ()

Reklama

Ephemeris 

všechny recenze uživatele

K viere a ku katolicizmu mám dosť problematický vzťah. Zo svätcov v podstate bezvýhradne uznávam len sv. Františka z Assisi. Ale toto je fakt dobrý film, ktorý neurazí ani žiadneho ateistu, pričom veriacim musí spôsobiť minimálne extázu. Panna Mária vyzerá ako supermodelka, prípadne Miss Venezuela. Výber detských hercov veľmi dobrý. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak som sa zase dozvedel niečo nového, o čom som mal len matnú predstavu. Nič extra pozitívnejšie ma k tomuto konvenčne nakrútenému filmu nenapadá. Výprava je fajn, herci potešia, scenár je presne taký, aký očakávate a od začiatku je cítiť, že cieľovka sú kresťania a ten, kto spochybňuje tento zázrak, je tu tak trochu záporák, i keď našťastie nie úplne. Pre ortodoxných ateistov naopak práve Visnjičova postava bude jedinou príčetnou vo filme, ak nerátame Keitelovho spisovateľa, ale to je príbeh z inej doby, ktorý ústrednú zápletku len rámcuje. Zaznie zopár myšlienok vhodných na zamyslenie a kontext prvej svetovej vojny je tu nesmierne dôležitý. Prečo ale cirkev práve túto udalosť označila za skutočný zázrak, som sa z tejto filmovej verzie nedozvedel. ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Aj ked nerada, filmu FATIMA davam slabsie 3*. Nesplnil moje ocakavania a predstavy. Takato dolezita udalost by si zasluzila lepsie spracovanie. Mohol to byt nadpriemerny film, ale je len priemerny. Fatimske deti boli zlate, ale to je asi tak vsetko. Filmu chyba hlbka, viac emocii...Dost vela veci mi vadilo. Kvalita obrazu po prve. Kamerovymi filtrami (alebo co to bolo) chceli pravdepodobne docielit autenticitu danej doby, ale mne to velmi prekazalo, mat pred ocami clonu a nejasne obrysy, pokazilo mi to dojem z celeho filmu! Aj na Luciu mnisku sme museli hladiet cez mriezku. A po druhe, vyber herecky Panny Marie, moju predstavu cistej krasy nesplnala, skoda. Anjel takisto. A po tretie, anglictina. Ked nakrucali vylucne v Portugalsku (za to davam plusove body) nemohol byt aj film po portugalsky? Ale to je este najmensi problem. Mierne sklamanie. Fatima je na urovni TV filmu, ale je dobre, ze sa dostal do kin. 60%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v septembri 2018 na autentických miestach po celom Portugalsku. Predovšetkým v Coimbre, Fátime a Lisabone. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama