Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Cole Trickle je talentovaný závodník s velkou ctižádostí. Když ho objeví podnikatel Tim Daland, dostane se Cole do týmu legendárního mechanika Harryho Hoggea. Má tak šanci zúčastnit se Winstonova poháru v Daytoně. Těžká havárie však takřka ukončí jeho život. S pomocí krásné doktorky musí Cole najít odvahu k tomu, aby mohl dále žít, znovu závodit a vyhrávat. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (196)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Poprvé v životě mi NASCAR nepřišel jako nejtrapnější automobilové závody na světě, a to samo o sobě není špatný výsledek. Robert Duvall jako skoro geniální konstruktér a mechanik, který má svoje "děti" rád. Cruise je taky dobrý, ale kdo je lepší? Že by Nicole Kidman? A ona to je Nicole Kidman, jako obvykle:) Ale jen s tímhle by Days Of Thunder byl filmem na jedno zkouknutí, tak proč ty čtyři hvězdy? Kvůli soundtracku od Hanse Zimmera, který je naprosto famózní. A Show Me Heaven je taky skvělá věc - kvůli textu a kvůli procítěnému projevu Marii McKee jsem ochotný přežít i ten hrozivě osmdesátkový sound. 70% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Bouřlivé dny ? Trocha adrenalinu říznutá špetkou romantiky a dochucená kapkou psychologie. Snímek není ničím výjimečný, ale také neobsahuje nic konkrétního, o čem by se dalo říct, že se to nějak výrazně nepovedlo. Až na jednu drobnost. ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Názorový přemet milé a krásné doktorky v samém závěru filmu je až příliš náhlý. Přestože láska dokáže zázraky, jejímu náhlému vzplanutí pro automobilové závody jsem nevěřila ani vteřinu … :-) ()

Reklama

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

NASCAR je prostě v americe populárnější než F1 a tak se není co divit, že je na tohle téma natočeno tolik filmů. Kidman i Cruise nastavují svoje vzájemné hraní na takovou úroveň, kterou vlastně do puntíky zopakují o dva roky později v romanťárně Navždy a daleko a po pravdě to není žádná sláva! Příjemný a světlý bod celého filmu je hudba od Hanse Zimmera. Pokud jste ale milovníci NASCAR, tak ale rozhodně zklamaní nebudete. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sportovní filmy, většina je o tom samém. Většinou je hlavní hrdina outsider, sápající se s menšími či většími problémy na vrchol, aby nakonec stanul na postu nejvyšším, všichni žili šťastně až do smrti a americké publikum bylo spokojeno, neb je tu další happyend. Teď už jen záleží na tom, jaké herce se do filmu podaří dostat a kdo se chopí režisérské židle. Tony Scott byl sázkou na jistotu, když se k němu přidal Tom Cruise a Hans Zimmer, bylo zaděláno když už ne na kvalitu, tak alespoň na pořádný výdělek v kinech. Výsledek není tak hrozný, dá se na to koukat, dá se to poslouchat, ale nesmíte to brát vážně. Klasická popcornovka přelomu let osmdesátých a devadesátých. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Z různých přistupů k tomu jak točit automobilní-závodní žánrový snímek je asi nejvíce funkční umělecký (LE MANS, VANISHING POINT, TWO LANE BLACKTOP), zatímco dramatická zpracování (RUSH, FORMULE 1) většinou dopadají všelijak, především pomíjivě (ostatně artový přistup k tvorbě pomohl nejednomu sportovnímu filmu - viz. DOWNHILL RACER, ANY GIVEN SUNDAY...) . Nejinak tomu je u DAYS OF THUNDER. Je to sice snímek Tonyho Scotta, což znamená, že vypadá a zní velice dobře a hezky se na něj dívá, ale platí to stejné co u všech Scottových snímků - je jen tak dobrý jako jeho scénář a ten je v tomhle případě hodně vlažný (byť za ním stojí Robert Towne) a dramaturgicky trochu rozplizlý. Lze se ale konejšit typickou devadesátkovou hudbou Hanse Zimmera plnou epických rockových kytar, velmi dobrým castingem (Duvall, Rooker, Reilly) a celkem vtipným misscastingem (Randy Quaid coby majitel závodního teamu). A především sebevědomým Tomem Cruisem, který hned ve dvou scénách ujistí diváckou veřejnost, že má skutečně ohromný péro, ale jinak ho tu zdatně přehrává i Duvallův pes. 55% (Doporučují ke shlednutí jen pokud chcete vidět vše od Tonyho Scotta anebo se chcete 107 minut dívat na vynikající záběry Warda Russella) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (42)

  • Toma Cruisa zastoupil při kaskadérských kouscích v autě závodník série Nascar Greg Sacks. Cruise si přál odehrát všechny své kaskadérské scény sám, ale neumožnila mu to pojistná smlouva. V průběhu natáčení pak bylo zničeno celkem 35 aut. (HellFire)
  • Většina aut byla ve skutečnosti značky Chevrolet. Aby vzhledem připomínaly závodní auta, byla speciálně upravena. Faktem bylo, že se při natáčení závodů často zničily. V jednom bodě byla polovina z 35 použitých aut v opravně. (HellFire)
  • Produkce filmu začala i přes fakt, že nebyl dokončen scénář. Často se stávalo, že scény byly tvořeny v den jejich natáčení. Jednou musel dokonce Tom Cruise číst scénář z papíru na předním skle svého auta, což vedlo k menší nehodě. (HellFire)

Související novinky

Zemřel scenárista Robert Towne

Zemřel scenárista Robert Towne

03.07.2024

Přichází smutné zprávy z Kalifornie. Ve věku devětaosmdesáti let odešla legenda mezi hollywoodskými tvůrci a držitel Oscara i Zlatého glóbu za legendární snímek Čínská čtvrť, scenárista Robert Towne.… (více)

Brad Pitt usedne do skutečné formule

Brad Pitt usedne do skutečné formule

05.05.2023

Režisér Joseph Kosinski (Top Gun: Maverick) a legendární producent Jerry Bruckheimer (Skála) se po několikaměsíčních přípravách už brzy pustí do natáčení jejich závodního filmu pro Apple, v němž si… (více)

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

Cruise zamítl seriálový Mission: Impossible

26.03.2022

The Hollywood Reporter nedávno zveřejnil nový článek, který detailně popisuje rozsah problémů, do kterých se dostalo studio Paramount během produkce sedmé Mission: Impossible, a jak hlavní hvězda… (více)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno