Reklama

Reklama

Konkurs

  • Česko Konkurz na smrt (více)
Trailer 1

Kontroverzní japonský režisér Takaši Miike je tvůrcem tohoto znepokojujícího hororového filmu o ovdovělém producentovi, který se rozhodne zorganizovat konkurz na svou potenciální novou manželku. Mezi mnoha uchazečkami zvláště vyčnívá především jedna - rozkošná bývalá baletka oblečená v bílé. Vdovec je jejím záhadným půvabem zcela fascinován a nemůže uvěřit vlastnímu štěstí, dokud se svou budoucí nevěstou nezačne zabývat podrobněji. Detaily z jejího osobního života do sebe tak úplně nezapadají, nohy má zohyzděné řadou ošklivých jizev a Aoyama až příliš pozdě zjistí, že lidé v jejím okolí mají ve zvyku záhadně mizet. Když v jejím obýváku objeví spoutaného muže s uříznutým jazykem a chodidly, usoudí, že ona dívka patrně nebude ženou jeho snů. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (235)

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

105 minut děsivé nudy. Horror? Určitě ne, spíše psychologické drama o tom, jak si šikmooký starý kmet, hledá manželku............ Ale konec 10 minut - stojí zato. Scény ala SAW, kdy žena muži pomalu lankem odřezává nohu, to je opravdu chuťovka :-) Doporučuji si pustit pouze těch 10 min. na konci. Tak to udělala i má sestra a o nic nepřišla :-) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Spousta kvalitního řemesla a zajímavě naťuknutých myšlenek a paralel ve službách neuchopitelné psychopatické povídky, z níž si neodnesete vůbec nic. Je skvělé, jak Miike nejprve ukolébá diváka v docela pohodovém rodinném dramatu skrze dlouhé statické záběry, načež nasadí zábavnou montáž v průběhu samotného konkursu a poté značně urychlí střih a znestabilní rámování ve fázi, kdy přestává být jasné, na čem hlavní hrdina vlastně je. Škoda, že v závěru to úplně uniká i otupělému divákovi, který možná je správně naštvaný nad tím, co se ve filmu děje, ale není veden k vystupňování své reakce také tím, proč se to vlastně děje a jaký to má účel. Kult, který chápu, ale nepobírám. 65% ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Hodnocení za poslední půlhodinu. Počáteční hodina je fakt dost dlouhý rozjezd, než zjistíte, že něco není tak jak by se zdálo. Ale možná to splnilo svůj účel, neboť když se ten pytel pohnul, málem jsem se šel přebalit. A když se to konečně rozjede, poslední půlhodina nemá chybu, nedá vám vydechnout a budete mít strašně nepříjemné pocity kolem kotníků. I takhle to může dopadnout, když někdo obtěžuje malé děti. Tahle akupunktura tělu asi moc neprospěje. Na japonskou produkci trochu nezvyklý horor, nečekejte žádnou klasiku jak jste zvyklí, i když se ten film tak často tváří. Stojí za to se tou první hodinou prokousat.... Opravdu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kiri kirii kiri kiriii! Moje hodnotenie je významne ovplyvnené tým, že som čerstvo predtým dočítal skvelú predlohu a nemôžem zakryť sklamanie. Kým kniha je klasická Hitchcockovka, nepokoj a paranoja ohľadom ústrednej femme fatale sú budované postupne a v náznakoch a vyvrcholia až čiernohumorným brutálnym záverom na posledných dvadsiatich stranách, Miike je oveľa explicitnejší a v snahe udržať pozornosť hororového fanúšika si tu vymyslel samoúčelné šokujúce scény (celá snová pasáž je vycucaná z prsta, rovnako ako vytrhnutý jazyk, prsty apod.). Postava Asami je v knihe tajomnejšia, sympatickejšia a najmä to nie je horor ale satira so strašne vtipným záverečným dialógom. ()

lola3121 

všechny recenze uživatele

Tak to jsem si zase naběhla... a to si můžu pořád říkat, že na ty japonský horory nebudu koukat... tohle jsem ale opravdu nečekala. První půlka celkem normální film, který se však v závěru zvrhne v brutální nechuťárnu... a to jsem si myslela, že po Antikristovi už mě nic nepřekvapí. Slabším povahám rozhodně nedoporučuji. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Kapela My Chemical Romance použila Audition jako předlohu ke svému videoklipu k písni „Honey, This Mirror Isn't Big Enough for the Two of Us“. (Baťka)
  • Na švýcarské premiéře se jednomu divákovi udělalo ze závěrečné scény tak špatně, že vyšel ze sálu a potřeboval pomoc zdravotníků. (HappySmile)

Reklama

Reklama