Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od toho mnohem víc. Už jenom jména jako Jack Nicholson, Woody Harrelson a konec konců i Adam Sandler naznačujou, že by to mohla bejt pořádná zábava, ale tohle je spíš podprůměrná komedie, která ke konci spíš připomíná romantickej film. Pro mě je to jednoznačně zklamání. Jack Nicholson v poslední době bere taky roli v každý blbosti. Tady to fakt nemohlo zachránit už nic. ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, kterou drží nad vodou pár skutečně velmi vtipných scének. Ale je to jako by film psali dva scénáristé. Po tom co se lámete v pase smíchy najednou přijde hodně laciný vtípek a dorazi to vtip trapný. Jack Nicholson je jako vždy perfektní a dokazuje, že i ze slabšího scénáře se dá něco vymačknout. No a Adam Sandler je prostě Adam Sandler. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

Máte problémy se vztekem? Svěřte se do péče doktora Buddy Rydella! Potřebuje vaše okolí, aby jste prodělal (velmi) dramatickou proměnu? Svěří vás do péče doktora Buddy Rydella!.... . Komedie s A.Sandlerem jsou většinou lehce popsatelné, ale zde na vás čeká jeho civilizovanější podoba s výtečným J.Nicholsonem. To, jak sehrál svůj part, ve mě i po skončení zanechává moc dobrý pocit. A tleskám roličce J.McEnroe. Samozřejmě, že se i zde dočkáte trapných pasáží, ale určitě se i občas pobavíte. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Jacka Nicholsona řadím k hercům, které jsem schopen akceptovat v podstatě v jakékoliv roli. Musel by hrát neskutečně špatně napsanou postavu ve filmu podřadných kvalit, aby mě štval. Bohužel přesně to platí o jeho úloze v Kursu sebeovládání. Chápu, že si na stará kolena musí přivydělávat, třeba i v naprosto tuctové komedii s Adamem Sandlerem, přesto mě jeho účast v tomto snímku mrzí. Myšlenka filmu mi vadila od prvních minut. Sandler hraje notně zdráhavého debílka, kterého mátě chuť nakopnout, aby se zmohl k nějaké aktivitě (ostatně jako vždy). Být v jeho kůži, po deseti minutách strávených ve společnosti psychopatického Nicholsona bych buď spáchal sebevraždu, nebo vraždu. Celou zápletku tvoří řada nedomyšlených vtipů, které, nenechte se zmást, nejsou o nic sofistikovanější než v kterékoliv jiné „sandlerovce“. Opět zde nechybí zástup „zaručené vtipných“ hereckých čurdařů, z nichž není trapný pouze John Turturro (i když, pravda, vyholený John C. Reily v mnišském rouchu měl taky něco do sebe). Korunu celému tomu chaosu nasazuje pointa, sice snadno „vytušitelná“, nicméně pointa natolik dementní, že jsem se ani neodvažoval brát ji při zvažování možných zakončení v potaz. Nejenže veškeré předchozí dění naráz ztrácí smysl (alespoň v té rovině, ve které jsme jej celou dobu vnímali), ale pokud šlo skutečně celou dobu o tak nepatrnou změnu v hrdinově chování, proč toho bylo dosahováno podobně brutální cestou? 35% Zajímavé komentáře: k0C0UR, Visáč, Jordan, salamandrr ()

fleker 

všechny recenze uživatele

každej máme ten práh vytočení někde jinde.... tudle sem byl v hospodě s jednim známým,,,von je tak trochu nácek neboco....a koukáme na televizi na naky silence z USA, co tam palicema mlatej do fungl novyho auta, aby se zbavili stresu,,zřejmě nějaka americka obdoba jogy,,,,,a ja mu povidam, tyvole plešatej, todle bych sem tam taky potřeboval,,,aspon bych si setril klouby,,,,,a von na to "tak pod semnou, já chodim do jednoho takovyho kurzu, a strasne mi to pomáhá"...a jamu teda slibil ze se tam aspon pujdu mrknout,,,,a kdyz sme pak vyrazili na to sezeni, tak prede dverma stal cigan a kouril....kolega se zastavil, a kouka na nej,,,a cigan vyndal žvaro (podle kolegy: "provokativně vyndal žváro") z huby, usmal se a prej "JAK SE VEDE",,,a vtom kolegovi zrudla pleš, během okamažiku svalil morenu na vobrubník, začal do něj kopat a řvat "CO JE TI DOTOHO TY ZMRDE CERNEJ...", a este par osklivejch veci,,a ja mu povidam: "tak to ti ty sezeni moc nepomahaj", a von na to: "blazniš? za tu dobu co sme se tu spolu mazlili, už bych ho normálně třikrát probod." ...no jak řikam, každej máme ten práh vytočení někde jinde ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Tržby ze severoamerických kin byly 135,6 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových 195,7 mil. (NIRO)
  • Scény odehrávající se v Boston Medical Center se ve skutečnosti točily v Alfred Lerner Hall, studentském centru Columbia University. (ČSFD)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 75 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama