Reklama

Reklama

Při malém nedorozumění na palubě letadla se nesmělý podnikatel Dave Buznik (Sandler) dostane mimo kontrolu a musí podstoupit terapii a kurs sebeovládáni u specialisty, Buddy Rydella (Nicholson). Když se ale Buddy v rámci své radikální léčby k němu nastěhuje, Dave ztrácí svůj klid a netradiční péče v jeho životě způsobí plno zmatků. Povedená komedie, u které se zblázníte smíchem! (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (458)

castor 

všechny recenze uživatele

Svérázná léčba agrese, která vzešla ze zcela absurdního konfliktu na palubě letadla, změní život nejen Adamu Sandlerovi (ano, ten Sander, který hraje zase toho stejného ňoumu), ale zamotá kartami i dalším zúčastněným. No, vypadá to, jakoby se režisér Peter Segal (ano, ten, který nás zahrnuje takovými dárečky jako je Zamilovaný profesor 2) zalekl toho, že má na place legendárního Jacka Nicholsona (ano, přesně ten Nicholson, který je o několik tříd lepší než jeho herecký kolega) a netuší, kdy přitlačit a kdy naopak ubrat. V námětu bylo rozhodně více potenciálu, který je trestuhodně nevyužitý. Vedle Nicholsona potěší bezesporu nedoceněný John Turturro nebo nadpozemsky půvabná Marisa Tomei. Celkově průměr s nevyváženým tempem, ale pár velmi slušných momentů to má. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Vztek je jediná věc, které se nezbavíš tím, že ji ztratíš." Jsem ochoten navštěvovat Kurs sebeovládání, protože doufám, že se ho stále ještě účastní věčný student John McEnroe. Kdyby tam náhodou nebyl, tak mi stačí psychopat Dr. Rydell, "tlustá" Kendra, stresové situace báječně zvládající Chuck či vynervovaný buddhista Arnie Shankman, protože s těmi je taky sranda. Poněkud smutnější je fakt, že hlavní trouba Dave nebyl zdaleka zábavný tak, jak mohl a měl být. ()

Reklama

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, kterou drží nad vodou pár skutečně velmi vtipných scének. Ale je to jako by film psali dva scénáristé. Po tom co se lámete v pase smíchy najednou přijde hodně laciný vtípek a dorazi to vtip trapný. Jack Nicholson je jako vždy perfektní a dokazuje, že i ze slabšího scénáře se dá něco vymačknout. No a Adam Sandler je prostě Adam Sandler. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Pobavila jsem se. A to říkám s plným vědomím a svědomím člověka, který naprosto nic nečekal, a jestli něco, tak trapas. Přelet nad kukaččím hnízdem to teda, Jacku, není, ale když ty umíš zahrát všechno - a s grácií. Psychosedánky mě asi pobavily ze všeho nejvíc a taky asertivní John Turturro :-)), ale co bylo zoufalé - po milionté "citové vyblejvání na stadionu+mikrofon+cedule" - na to už by měl být nějaký filmový předpis. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nicholson byl výborný, Sandler se dokázal udržet v mezích snesitelnosti, Marisa Tomei vypadá čím dál tím lépe, ale jinak je ten film spíše za 2 a 1/2 než za tři hvězdy. Pobavila mě minirolička Heather Grahamové ("tlustá jako prase" :) ) a taky John McEnroe, rozčilil mě ten trapný, hnusně americky přeslazený výstup na stadionu, hlavně vložka se starostou Giulianim. Třikrát FUJ! ()

Galerie (34)

Zajímavosti (14)

  • Když chce Dave (Adam Sandler) vyznat lásku své dívce na stadionu, chce se za každou cenu dostat k mikrofonu. Pak jej ale odvedou a za chvíli zase přivedou, načež mluví bez mikrofonu, přesto je však na celém stadionu slyšet. (jirijost)
  • Kabina letadla je zařízena přesně jako v Boeingu 767 - před odletem se však v záběrech objevuje Boeing 737. (jirijost)

Reklama

Reklama