Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Píše se 19. století. Dva fotbalisté, každý z opačného pólu společenského žebříčku, prožívají v práci i soukromí vzestupy a pády, které změní jak fotbal, tak celou Anglii. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (51)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál mi neprišiel ani tak o futbale, ako skôr o rozvoji robotníckeho hnutia, feminizmu a romantických vzťahoch. Áno, bol tu aj futbal, ale na moje prekvapenie sa nedostával do popredia natoľko, koľko by som si želal. Veľká vďaka užívateľovi Trevor, ktorý si dal záležať a každú epizódu nielen náležite okomentoval, ale aj poukázal na výrazné chyby, ktoré seriál má. V podstate sa nič z toho, čo tu vidíme, v skutočnosti nestalo, všetko bolo úplne inak. Mrzí má, keď sa prekrúca alebo mení história len pre dramatizáciu deja. Ľudí to potom učí klamstvám. Dobrá práca Trevor. ()

keoma26 

všechny recenze uživatele

Je to trochu školometský, a není to vůbec jenom o fotbalu skoro bych řekl, že fotbal tu slouží hlavně jako vehikl pro (stále) aktuální témata sociální, ekonomický a genderový nerovnosti. Každopádně pro fanoušky povinnost, atmosféra doby i sportovní rivalita je krásně vypiplaná do posledního detailu... ()

Reklama

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Fotbal mám rád a budu o něm sledovat v podstatě cokoliv, ale kouknout se na dobové britské drama, které je částečně založené na skutečném příběhu. To mě vážně lákalo víc než obvykle. I proto mě mrzí v podstatě nulová propagace od Netflixu, obzvlášť v době, kdy se žádný skutečný sport nemůže konat. Seriál pochází od tvůrce Downton Abbey a i když jsem ho nikdy nesledoval, tak je pravda, že mi to vytvořilo očekávání, alespoň co se týče toho, že vystihnout dobovou Anglii, se podaří. A taky tomu tak bylo. Střet dělnické třídy s gentlemany se podařil na hřišti i mimo něj. Po první epizodě jsem se bál, že se upustí od fotbalu, ale byl jsem příjemně překvapen, že fotbal zůstal v popředí a byl tím hlavním, kolem čeho se to točilo. Ano, došlo na problémy dělnické třídy, na život bohatých i romantické vztahy, ale nic z toho nerušilo. Co se týče fotbalu, tak historická fakta nejsou úplně správně. Ale to vážně nebrání v tom si sednout a užít si fotbalový seriál, který s vámi bude ráda sledovat i vaše drahá polovička. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Dobový seriál o přerodu kopané ze sportu pro elity do sportu, který se může zahrát naprosto každý a časem přeroste v nejhranější sport vůbec. Naroubování slavných postav fotbalové historie do dobových reálií, kde se asi více nežli fotbal řeší hlavně sociální záležitosti tehdejší průmyslové Anglie. Fotbal je tady spíše prostředkem a provází diváka všemi změnami, které v té době probíhaly. Zpracování je viditelně televizní bez větších hereckých osobností. Poměrně to uteče, ale nezanechá většího dojmu. Šlo to udělat lépe, ale špatné to také rozhodně není. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Originální název seriálu mě poněkud zmátl. Těšil jsem se na lov jelenů, případně dramatický a dobrodružný hon na divočáka, takže mě nemile překvapilo, že slovo game tentokrát reprezentuje fotbal. Jak bych kulantně popsal můj vztah k fotbalu? Asi tak, že je méně než vlažný. Nemám ho rád, protože nezastavitelní, rány snášející borci typu Ruuda van Nistelrooye už prakticky vymizeli, a oslavují se napomádovaní bojovníci o titul herec roku. Proto jsem už dlouhá léta nadšeným divákem ragby, které mě podobně zklamat nemůže. Seriál u mě měl tím pádem od počátku nedobře našlápnuto, ale slušně zvládnuté viktoriánské sociální drama mě nakonec vcelku bavilo. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Klub Old Etonians dodnes funguje a pôsobí v amatérskej Arthurian League. (Prelo)
  • Arthur Kinnaird (Edward Holcroft) je považován za vůbec první fotbalovou hvězdu, později byl prezidentem FA po dobu 33 let. (smeejay)

Reklama

Reklama