Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Píše se 19. století. Dva fotbalisté, každý z opačného pólu společenského žebříčku, prožívají v práci i soukromí vzestupy a pády, které změní jak fotbal, tak celou Anglii. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (51)

erased 

všechny recenze uživatele

Ani ne tolik Hra z Anglie jako Hra o Anglii - naštěstí. Po splašeném pilotu se děj přesouvá z trávníku spíš do odborářské politiky a osobních i společenských dramat, a přestože mi fotbal samotný nemůže být ukradenější, právě díky tomu nahlédnutí do jeho historie v kontextu Viktoriánské Anglie si mě aspoň trochu získal. Finále už je tak nakonec zaslouženě poctivé sportovní drama, kterému není v podstatě co vytknout. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Seriál s hlbším presahom. Nie je to iba o "lobde" a jej nezmyselnom kopaní do potoka. Je to aj o živote a "bežných" starostiach či útrapách, ktoré "nás" sprevádzajú. S futbalom, sa všetko ľahšie zvláda, môže byť cestou "k biznisu" či byť kľúčom k šťastiu či k samotnej láske. Veľmi pekný seriál, ďakujem "zulinocka". ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele

Je to trochu školometský, a není to vůbec jenom o fotbalu skoro bych řekl, že fotbal tu slouží hlavně jako vehikl pro (stále) aktuální témata sociální, ekonomický a genderový nerovnosti. Každopádně pro fanoušky povinnost, atmosféra doby i sportovní rivalita je krásně vypiplaná do posledního detailu... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po druhé řadě Sunderland Till I Die jsem se asi nemohl pustit do ničeho lepšího než je tohle Downton Abbey o dřevních dobách fotbalu,kdy profesionalismus byl na úplném začátku,stejně jako fanouškovský zápal.Bylo hodně zajímavé sledovat jak hra kdysi (asi) vypadala,stejně jako bylo zajímavé sledovat,že to fanouškovství se zase až tak nezměnilo.Na seriálu je hodně vidět,že v něm mají prsty tvůrci právě Downton Abbey,takže vše vypadá přesně tak jak by mělo.To je vzhledem k tomu že tu nejde jen o fotbal,ale i o politiku,sociální rozdíly,svobodné matky a další věci velké plus.Škoda,že v některých dějových linkách seriál i na tak malé ploše zbytečně přešlapuje na místě a ztrácí dynamiku.Kdyby se povedlo tohle lépe ukočírovat,nebo úplně vypustit,mohlo to být ještě lepší...70% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál mi neprišiel ani tak o futbale, ako skôr o rozvoji robotníckeho hnutia, feminizmu a romantických vzťahoch. Áno, bol tu aj futbal, ale na moje prekvapenie sa nedostával do popredia natoľko, koľko by som si želal. Veľká vďaka užívateľovi Trevor, ktorý si dal záležať a každú epizódu nielen náležite okomentoval, ale aj poukázal na výrazné chyby, ktoré seriál má. V podstate sa nič z toho, čo tu vidíme, v skutočnosti nestalo, všetko bolo úplne inak. Mrzí má, keď sa prekrúca alebo mení história len pre dramatizáciu deja. Ľudí to potom učí klamstvám. Dobrá práca Trevor. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Arthur Kinnaird (Edward Holcroft) je považován za vůbec první fotbalovou hvězdu, později byl prezidentem FA po dobu 33 let. (smeejay)
  • Opakujúcou sa dejovou líniou v seriáli je neúspech Arthura Kinnairda mať dieťa a následné dôsledky, ktoré to má najmä na jeho manželku, ktorá považuje výchovu detí za zmysel svojej existencie. V skutočnosti takéto problémy nemali, prvé dieťa sa im narodilo v roku 1876 (niekoľko rokov pred začiatkom seriálu) a v priebehu nasledujúceho štvrťstoročia sa im narodilo ďalších šesť detí. (joseee)
  • Prvá epizóda zobrazuje Darwen, ktorý hral len jedno opakované stretnutie proti Old Etonians v FA Cup v rokoch 1878-79 a prehral. V skutočnosti sa Darwen s Old Etonians stretol v dvoch opakovaných zápasoch - po prvom zápase, ktorý sa skončil remízou 5:5, sa prvý opakovaný zápas skončil 2:2 a Old Etonians ich nakoniec na tretí pokus porazili výsledkom 6:2. (joseee)

Reklama

Reklama