Reklama

Reklama

Smrtící ticho

  • USA The Silencing (více)
Trailer 1

VOD (1)

Lovec s temnou minulostí, který žije v ústraní v rozsáhlé rezervaci, se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. V pátrání po masovém vrahovi dívek mu vydatně pomáhá místní šerifka. Temná atmosféra divoké přírody v zemi nikoho, kde se lehce střetává indiánská kultura s tou americkou, jen zvyšuje napětí tohoto přímočarého detektivního thrilleru. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (187)

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Podle mě je to skvělý film s výborným Nikolajem Costerem - Waldau v hlavni roli. Snímek, který je tady nepochopitelně podhodnocen. Na rozdíl od desitek jiných filmů, jež jsou filmovým průmyslem chrleny, je totiž napínavý až běda - několikrát jsem to musela zastavit a projít se po bytě, abych mohla pokračovat. Navíc ta krásná příroda! A konec podle mého gusta. Doufám, že se mnou bude souhlasit aspoň Bearmeedek. ()

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Já vím, že budu v menšině, ale jebu to, mně tohle sedlo jako prdel na hrnec a tak si to zcela nadšeně opětkuju a budu na to pět ódy radosti a nadšení, které drtivá většina lidí absolutně nepobere a budou si říkat, že sem asi změnila dealera a nebo si toho prostě vzala moc. Každopádně The Silencing je pro mou žlutou maličkost překvapení roku. Parádní herci, parádní příběh, parádní příroda, parádní atmosféra, parádní....No chápeme. Hlavně konečně film, kde drtivá většina postav jedná logicky a ne jako po lobotomii a i když se zrovna nechovaj učebnicově, tak sem je plně chápala. Je fuckt, že Nikolaj byl lehce nesmrtelnej a gruntovat podlahu s prostřeleným bachorem bylo kapku přes čáru, ale jebat to. Prostě se potřeboval nějak v tu chvíli zabavit. Kdo je vrah sem odhulila docela brzo, jelikož sem kurevsky dobrej detektiv-amatér a tak mě finální odhulení nepřekvapilo. Každopádně naháněčky v lese to byla paráda a ten zmrd se uměl opravdu dobře schovávat. Byla sem napnutá jak trenky při erekci, ze který strany přiletí šíp a atmoška se v těch chvílích dala krájet. Nemůžu to tady všem vřele doporučovat, jelikož dle hovnocení sem si z toho na prdel sedla asi jenom já, ale když se budete jooo nudit, rejpat v nose nebo dloubat v prdeli, zkuste si to pustit jako kulisu.Třeba Vás to příjemně překvapí a nebo si řeknete, co na tom ta žlutá kráva zas viděla. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Chybí taky zoufale všechno. Od lepšího a uvěřitelnějšího scénáře, po kvalitnější herecké výkony (Annabelle je vysloveně na ránu), až po nějaký normální konec. Takhle z toho vznikla jen veskrze průměrná kriminálka, kde nejzajímavější je asi tradičně Nikolaj Coster - Waldau a jeho přesvědčivě ztvárněný, hlavní hrdina. Sice pije jak duha, ale aspoň jsem mu to s přimhouřením jednoho oka v rámci mezí věřil. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Slušná "severská" kriminálka hodně těží z krásného koloritu ontarijských lesů a ospalého maloměsta, zajímavých charakterů (jejichž linky se ke škodě skoro neprotínají) a hlavně v první polovině neurčité zápletky. Ta ovšem postupem času zfádní a také si přestane tykat s logikou: Bylo až úsměvné, jak do břicha postřelený hrdina téměř vykrvácel, doktor ho zašil, on poděkoval a šel si po svých, jako by se nechumelilo. 5/10 ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nedá se filmu upřít zajímavě pochmurná nálada a jisté napětí. Jenže i na těch 90 minut je to vedené tak pomalým tempem a s docela malým množstvím postav, že to, kdo za tím vším je, si divák domyslí docela brzy - a to i za těch okolností, že pár těch předhozených podezřelých má příjmení na B. V určité části se to pak zvrtne v klišé na klišé, navíc ty logické lapsy mě štvou, včetně toho největšího (kdekoliv by polda střelil úmyslně civila, šel by od válu, ne že by dál dělal svůj job jako by se nic nestalo). Sice mne chvíli bavilo objevovat démony minulosti postav, ale nakonec jde zase o klišé, navíc vždy jen naznačené, a o tom svérázném národu, který má vlastní policii, bych chtěl taky vědět víc. Nebo vůbec není vysvětlené, proč jim dělal tracheoktomii - a proč si policistka chybějící informace v pitevní zprávě nevšimla dřív (já vím, aby jako bylo napětí) a proč nešla po stopě, kdo by takovou operaci v okolí tak čistě mohl udělat. Jenže to by film musel skončit moc brzy. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (12)

  • Film se má odehrávat ve (fiktivním) městě Echo Falls v Minnesotě. Ačkoli žádné Echo Falls v MN neexistuje (existuje Echo v MN, ale to je daleko na jihozápadě MN), je zde několik věcí, které ukazují/určují Minnesotu (poznávací značky šerifa a dalších aut, chybějící plakát s kódem oblasti 218, žádost „MN Health Department“ o vystavení úmrtního listu, vlajka státu Minnesota). Film se však natáčel v kanadském Ontariu, což je odhaleno v několika scénách. Nejjednodušší je v čase 30:45 ukazující Roy's Furniture & Appliances (Elm Street West a College Street) ve městě Greater Sudbury v Ontariu a v čase 01:12:00 ukazující Hotel Ledo (Elgin St a Van Horne St) v Sudbury v Ontariu... Tato místa leží severovýchodně od Michiganu a 650 mil od hranic s Minnesotou. (Johnny.ARN)
  • Poté, co Rayburn (Nikolaj Coster-Waldau) stráví většinu filmu pátráním po neznámém útočníkovi, který možná před pěti lety unesl i jeho stále pohřešovanou dceru, se v čase 01:15:00 dozvídá přímou stopu a je mu řečeno, že „to by mohl být můj soused, bydlí támhle na kopci“, ale Rayburn se ani neobtěžoval zeptat na jeho jméno. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama