Reklama

Reklama

Temný stín nad L.A.

  • USA Dark Blue (více)
Trailer

Obsahy(1)

Prosazování zákona je v méně luxusních čtvrtích L.A. proklatě drsná záležitost, to ví elitní detektiv Perry velice dobře. Tentokrát musí spolu s mladým partnerem vyřešit brutální vraždu, která rozpoutala rasovou bouři po celém městě. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Kurta Russella jsem chtěl zřejmě vždycky vidět jako zkorumpovaného policistu alkoholika, protože od začátku tohoto filmu mi bylo jasné, že jeho role je opravdu přímo pro něj a že v ní bude skvělý až do konce. A také byl. Temný stín nad L.A. je překvapivě dobrá kriminálka, sice o něco delší než by se mi líbilo, ale se zajímavým příběhem a důrazem na lidské svědomí. Kromě Russella se skvěle předvedl i Brendan Gleeson. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

V první polovině trochu chaotický, ale ve výsledku takový klidnější Training Day odehrávající se na pozadí rasových nepokojů. Ayerovi tyhle policejní filmy fakt jdou. Scénář je zprvu trochu chaotický, ale jakmile se to usadí, je to dost zajímavé a zábavné především díky perfektnímu Kurtu Rusellovi. Režijně je to však hodně rutinní a ve finále dost zapomenutelné. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Odehrává se to na pozadí nechvalně známé kauzy zbití Rodneyho Kinga policisty v roce 1991 a následných masivních násilných protestů v L.A. a já se na to náhodou poprvé podíval dneska, kdy máme čerstvě za sebou zabití George Floyda policistou a následné masivní násilné protesty. Je strašidelný vidět, že se za 30 let nic nezměnilo... Rok po Training Day vyrukoval Ayer s další výživnou a dobře obsazenou storkou o (ne)zkorumpovaných fízlech prohánějících se v losangelských ulicích. Recept je podobný, zkorumpovaný mazák vs nováček se svědomím, ale přes kopírák se rozhodně nejede, je to spíš antiteze, viz. silně odlišný závěr. Sheltonova režie není tak výrazná jako Fuquova, ale vinu za to, že film poněkud zapadl, bych neházel na něj ani na nikoho jiného, to se prostě stane. Žánrový zářez je to solidní a speciálně se mi líbilo, jak to pracuje s policajtskou nadřazeností. ()

betelgeuse 

všechny recenze uživatele

Sympatický filmeček, který částečně upomíná na policejní filmy 80-ých let. Mít výraznější režijní péči – jejíž absence je hlavním nedostatkem filmu – dopadl by ve srovnání s tematicky podobným, leč nadutým TRAINING DAY ještě daleko líp. Nápad zasadit fiktivní příběh o vykoupení „špinavého“ poldy do historického rámce rasových nepokojů v L.A. vypadal na papíře velmi dobře, ve výsledku bohužel příliš nefunguje. Škoda, Kurt by si to zasloužil. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Jak si Kurt Russell cvaknul lístek do pekel. V parádní morálně prohnilé ayerovce v těch správných momentech akční a tak akorát ukecané. Filmografii Rona Sheltona jinak nemusím ale tohle se mu hodně povedlo ! Za zmínku ještě stojí nadžezlý soundrack Terence Blancharda, pouze trubka a piáno. Decentní a nadmíru působivý. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo v americké Kalifornii v lokalitách Los Angeles, La Verne, San Dimas, Watts nebo Parker Center. Dále se natáčelo ve filmovém studiu Center se sídlem v Los Angeles. (Terva)

Reklama

Reklama