Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Láska je dar a stojí za to o ni bojovat... Čtrnáct let strávil Danny Flynn v belfastském vězení. Vešel do něj jako devatenáctiletý mladíček za atentát, jehož se s ostatními členy IRA zúčastnil, vychází z něj jako dospělý muž, který ztratil nejkrásnější roky svého života a už nechce páchat násilí. Jenže z Irské republikánské armády se nevystupuje. A rozum – i rozumní lidé – Dannymu radí: Odjeď pryč! A pak je tu Maggie, dívka, kterou tehdy miloval, na kterou myslel celých těch čtrnáct let a která teď před ním stojí skutečná. Jenže to není tatáž Maggie. Je vdaná, má syna a muže ve vězení. A irská žena, jejíž muž sedí ve vězení, je posvátná, nedotknutelná. Toho, kdo by se o ni pokusil, čeká kulka do hlavy. O důvod víc, aby Danny odešel někam daleko. Ale Danny nechce odejít. Tady je doma, a tady chce teď žít. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Jak je pro Sheridanovu tvorbu typické, i Boxer se vyjadřuje k ožehavým společenským otázkám. Jeho hlavním hrdinou je Danny Flynn, bývalý člen Prozatímní irské republikánské armády, který se po čtrnácti letech strávených ve vězení vrací domů do Belfastu. V něm je situace ke konci 90. let už o něco klidnější než v předchozích dekádách, zahořklost členů IRA, kteří jsou nuceni sklonit zbraně, však přetrvává. Přestože nikdo ve filmu nechodí do kostela ani jinak nepraktikuje náboženské rituály, spor mezi irskými katolíky a britskými protestanty je prodchnut hlubokou vzájemnou nenávistí. Více zde. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Veľmi hodnotný príbeh po všetkých stránkach, režisérsky, herecky a technicky zvládnutý po všetkých stránkach. Odfajkol som si ďalšieho bezchybného Day-Lewisa. Napätie a lepšie zdramatizovanie počas deja (záver je dokonalý), by filmu vyniesli aj piatu hviezdičku. Inak ale nemám čo vytknúť. 85%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie. Nebyť gudaulina, určite by som oň prišiel (má "iba" 75 %). Napriek vďake za sprostredkovanie však s ním nemôžem súhlasiť, že je to film o jednej nešťastne zemi a nešťastnej dobe. Ja ho vnímam ako film o ľudskej zlobe, fanatizme, túžbe po dominancii a tieto vlastnosti nie sú viazané na konkrétnu zem. Stačí hocikde dodať trochu náboženského, nacionálneho alebo rasového agaru a Severné Írsko bude aj tam, kde by ho nikto nečakal. Film je veľmi dobre nakrútený a zahraný, realistický, ponúkajúci množstvo námetov na zamyslenie, doprevádza ho výborná hudba, ktorá znie v ušiach aj po záverečných titulkoch a spoločne s Krvavou nedeľou a V mene otca tvorí trojicu filmov, ktoré treba vidieť, aby sme mali predstavu ako to vyzerá po prekročení Rubikonu. Takže s Boxerom mám iba jeden problém - prečo som mu nedal plný počet hviezdičiek. Iba preto, aby som mal dôvod ho vidieť ešte raz. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Hodně silný příběh o boji proti fanatismu a nenávisti. Někdy se ptám v jaké době žijeme, že stačí pár šmejdů, kterým zcela zjevně nebyl do hlavy dodán rozum a dokáží plamen nenávisti přenést ze svého srdce mezi ulice, města, země či dokonce kontinenty. Ano, zažehnout nenávist jde v dnešní době snad ještě snadněji než dříve, stačí slovně obratný politik, gesto nebo čin a už to jede, a pří veškeré lidské "dokonalosti" se stále nedaří tyto "nenávistné jízdy" včas zastavit. Opravdu pořádnou silou myšlenek se do mě trefoval Boxer. Určitě tomu příspěly i hodně dobře natočený scény z belfastských ulic, přišly mě dost autentické. Samozřejmě lví podíl na silném prožitku z filmu mají herci. Zejména Daniel Day-Lewis si mé pochlebování zaslouží, protože to, jakým způsobem on své postavy umí ne zahrát, ale přímo dostat do divákova srdce je něco fascinujícího a naprosto vyjímečného. Jeho boxer mě dal ránu, která nebolela mé tělo, ale mou duši. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Předně,nenechte se zmást názvem snímku, o samotné téma BOX zde jde až v druhé řadě. The boxer je politický snímek řešící tolik vděčné téma IRA. Je to příběh belfastského boxera Dannyho Boye Flynna ( v podání EXCELENTÍHO - jako vždy Daniela Day-Lewise), bývalého člena IRA ,čerstvě propuštěného z vězení. Příběh o tom, jak těžké je udělat tlustou čáru za minulostí a začít žít " obyčejným životem ". Na pozadí toho všeho se odehrává milostný příbeh mezi Dannym a jeho láskou z dětství, v podání vynikající Emily Watson. Je to snímek, který se vám s každou další postupující minutou dostává čím dál tím více pod kůži a vy Dannymu i přes nepřízeň osudu přejete " naplnění snu". Nemůžu nezmínit úvodní píseň Oh Danny Boy..... nedokážu si jednoduše představit lepší pozvánku na následující okamžiky. Já byl chycen za srdce hned...... Po druhém shlédnutí zvedám na plné hodnocení! ()

Galerie (45)

Zajímavosti (3)

  • Přestože se děj filmu odehrává v Belfastu, natáčelo se především v Dublinu. (skudiblik)
  • Před natáčením trénoval Daniel Day-Lewis s mistrem světa Barrym McGuiganem, který tvrdí, že Day-Lewis by se teď boxem uživil. (c.tucker)

Reklama

Reklama