Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta

  • USA A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge (více)
Trailer

Obsahy(1)

Kdyby rodiče Jamese Walshe věděli, co se stane, když se nastěhují do domu na Elm Street…! Pět let čekal Freddy Krueger, aby se znovu objevil ve snech nového chlapce ve městě a otevřel svoji ruku z nožů. Démonický zabiják si pro svoji pomstu nemohl vybrat lepší příležitost. Noční můra se opět promění ve strašlivou skutečnost. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (323)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Freddyho pomsta si sice propůjčuje postavu zabijáka a titul Noční můry z Elm Street, ale prakticky nedodržuje žádná pravidla nastavená Wesem Cravenem v prvním filmu, a tak se v ní může stát opravdu cokoliv a je jedno, zda se to děje ve snu, nebo ve skutečnosti. Snímek přitom začíná velmi povedenou snovou scénou se školním autobusem, která patří mezi nejlepší hororové výjevy celé série, zbytek filmu však už postrádá veškeré kouzlo a logiku. Latentně homosexuální hrdina po nocích intuitivně bloudí do gay barů a postupně podléhá vtělení zabijáka, ale vzhledem k tomu, že v tomto filmu může být Freddy poražen silou lásky, jedno těžkopádně vyřčené „I love you“ vše dokáže vyřešit. Zklamáním tohoto dílu je i provedení Freddyho mordů, z nichž nejnápadnější je paradoxně ten šílený bizár zahrnující švihadla, nahý zadek a mrskání mokrým ručníkem. Když ke konci Freddy dorazí na bazénovou párty, těšíte se, že konečně začne to pravé řádění, ale scéna je přerušena dříve, než k něčemu stihne dojít. Spíše neuspokojivé pokračování a úkrok do ranku hloupého guilty-pleasure. ()

Spinosaurus odpad!

všechny recenze uživatele

Mám takový pocit, že režisér musí být teplej. Ve filmu narazíme na Gay klub, neustále nahá mužská těla(ani jedna nahá žena), vypráskání na holou(!!) a hlavně neuvěřitelně trapná sonda do duše dementního hlavního hrdiny. Nevím jestli tvůrci chtěli dát toho vola místo Freddyho(ten tu skoro není) do popředí, aby jsme si ho oblíbili, ale mě spíš nasral. Bylo mi u prdele jestli má chudáček špatné sny(scéna s nočním buzením asi 8x !!!),nezajímá mě jak si v pokoji tancuje a hraje si na drsňáka, nebo jak neumí udělat pár kliků a ještě si stěžuje. Jeho soukromí život mi byl ukradený a těšil jsem se na Freddyho a na horor-nedočkal jsem se. Už jsem jen čekal, až si ho před obrazovkou začne honit. To už by ani odpad nestačil. PS:SAMOTNÝ DABING JE MOŽNÁ JEŠTĚ HORŠÍ NEŽ CELÝ FILM!! POKUD MOŽNO VYHNĚTE SE ŠIROKÝM OBLOUKEM! ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Až na úvodní sekvenci s autobusem a relativně snesitelné finále prakticky nekoukatelné. Na první krvavý řez se čeká dlouhých 30 minut , jimž předchází jeden odhalený mozek a plácání ručníkem přes zadek, a ani pak se nic pořádného neděje. Mistr kotelník je na scéně snad ještě kratší dobu než v jedničce, stěžejní teenager je blbec na kvadrát a režírující Sholder bohužel postrádá cravenovské koule, takže nepřijdou na řadu ani pořádná jatka. Jen spousta blbých keců, přehršle WTF momentů a totálně zmrvená "mytologie", která od reality a světa snů přešla někam do řitního otvoru. Vzpomínáte na třetí Halloween? Tohle je něco podobného. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Zhruba na úrovni jednotky. Tu sú lepšie masky, triky, Freddy je viac démonický a lepšia je aj hudba. Oveľa horší je scenár, úmrtia sú nudné (v podstate sa jedná len o obyčajné seknutia) a Freddy nehláškuje. O strachu a mrazivej atmosfére tu opať nemôže byť ani reč. Lakačky tiež nefungujú, ale sú aspon menej trápne ako v jednotke. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Dávno před Skládačkou a mnoha a mnoha filmovými díly Saw tu byly Noční můry z Jilmové ulice. První díly by se daly označit za hororovou teenagerovskou vyvražďovačku, jakých tehdy bylo povícero (třeba Pátek třináctého), jenže Wes Craven vše posunul do oblasti snu, resp. nočních můr. Což byl geniální tah, jenž nejen zajistil Nočním můrám originalitu, ale ve snu se dalo hezky vyhrát s triky, prostředím, atmosférou, barvami, a že nápady tvůrci nešetřili. Jestliže první díly byly spíše strašidelně atmosférické, další dva díly byly akčněji laděné a mladí studenti dokonce získali určité schopnosti a síly, aby mohli adekvátně s Freddym ve snu bojovat. Zvláště čtvrtý díl je v tomto ohledu dobře natočen, také jej režíroval Renny Harlin a naštěstí do hlavní role Alice neobsadil Geenu Davis jako v Ostrovu hrdlořezů. Zajímavostí je, že v prvním filmu se mihne mladičký Johnny Depp, ve třetím Laurence Fishburne. Nebo že ústřední hrdinka z prvního dílu se vrací ve třetím jako doktorka psychologie. Svět nočních můr Freddieho Kruegera vedl ke své vlastní subkultuře. Kromě filmů vznikly i dva televizní seriály, mimofilmových a mimotelevizních aktivit je mnohem víc. A to vše jen proto, že Wes Craven využil do té doby známé klišé, avšak dokázal vymyslet originální způsob pojetí. ()

Galerie (118)

Zajímavosti (26)

  • Řidič autobusu na začátku filmu není nikdo jiný než představitel Freddyho Kruegera Robert Englund bez makeupu a typického svetru. (HellFire)
  • Expert na špeciálne efekty Kevin Yagher nahradil v pokračovaní Davida B. Millera, ktorý stvoril Freddyho (Robert Englund) masku. Yagher mal len niekoľko fotografií a pôvodný film, aby sa popasoval s Freddyho podobou. Preto si na pomoc zobral fotografie obetí požiarov a na ich základe navrhol Freddyho výzor. (beso74)

Reklama

Reklama