Reklama

Reklama

Oklamaný

  • USA The Beguiled (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Voják Severu držený ženami jižanské dívčí školy. Je to ale on, kdo je vězněm? ... Během americké občanské války v roce 1863 se raněný desátník Unie John McBurney (C. Eastwood) ocitá na odlehlé jižanské dívčí škole v Mississippi, kterou vede Martha Farnsworthová (G. Pageová). Ta chce Johna co nejdříve vydat konfederačním vojákům, nakonec se ovšem rozhodne jej napřed u sebe ponechat pod přísným dohledem, než se uzdraví. K vězněnému nepříteli se nejprve dívky chovají obezřetně, během svého pobytu si ale John získává jejich důvěru stejně jako jejich náklonost. Když Johnovi začne podléhat jedna dívka za druhou, svým jednáním přivolá nad školu nebezpečný mrak žárlivosti… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Neskutečně mrazivé. Clint Eastwood zde hraje snad tu nejvýživnější postavu své kariéry - na první pohled slušňák, ve skutečnosti rozený manipulátor a pokrytec. Dům odříznutý od okolního světa s dámským osazenstvem bez přístupu mužů pod sebou skrývá další nepříjemná tajemství a frustrace. Zkombinujte tyhle věci dohromady a výsledkem je něco mezi paranoidním hororem od Polanského a hitchcockovským thrillerem plného záběrů na detaily předmětů s postupně gradovaným napětím. Don Siegel byl mistrem minimalismu - na ploše jednoho domu dokázal rozehrát smrtelně nebezpečnou partii plnou pomsty, žárlivosti, neustále narůstající hysterie a na nervy brnkající Schifrinovy hudby ne nepodobné té z Drsného Harryho. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Docela drsný komorní konverzační film z období Americké občanské války. Clint Eastwood tady hraje postavu, která není úplně černobílá. Jako zraněného vojáka Unie ho najdou poblíž dívčí školy na území Konfederace. Rozhodnou se mu pomoci a nevydat ho místím vojákům. Časem se k sobě sblíží a zvyknou si na sebe. Jeden chlap ale domě plném dívek nikdy nedělá dobrotu a dojde i na násilí. Konec je celkem drsný. Trailer toho bohužel prozrazuje zbytečně moc. Remake je slabší. "Nech ty houby kolovat." ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

Film, u kterého jsem si říkala, že Trier s Dogvillem vlastně nepřišel na nic nového. Úžasně soustředěný a přesný výkon ode všech, přes herce, kameramany (!!!), střihače, skladatele hudby až po režiséra. Koncentrované a zakonzervované dusno, frustrace, hloupost, žárlivost. Poprvé i po sto padesáté, bude to tam. Tam a jenom tam. Co za mnou vyzařovalo ven, to byl strach, že tohle patří k lidem. ♥♥♥ ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Pomodli se za mě, ano? – Ráda, ale nemám ponětí, co to je. Oklamaný je zvláštní mrazivé mysteriózní drama se znepokojující snovou atmosférou, perfektně napsanými postavami, které jednají tak trochu jinak, a velmi silným erotickým nábojem. Navíc při operaci zamrazí i trošku někde jinde (a to tak že velmi). Zajímavé komentáře: StarFan ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Oklamaný je dobrý názov, ale možno ešte lepší je ten poľský - Oszukany. Lebo Clint sa veru nezdá, ale aj bez cigary je to riadny neřád. Najmä v spoločnosti sedem nie všetko vábivých žien, ale stále žien, no a v čase vojny, keď ostatní čakajú, kedy ich prepichne bajonet, radšej použiješ ten svoj na niečo príjemnejšie. Avšak film prináša aj varovanie pre mužov: So ženami sa nezahrávajte. Najmä vtedy, keď ste im vydaný na milosť či nemilosť... Škoda, že film sa vďaka zlej propagácii stal prepadákom, pretože je to zabudnutý unikát v Eastwoodovej tvorbe. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (22)

  • Film sa podľa Siegela zaoberá témami sexu, násilia a pomsty a bol založený na "základnej túžbe žien kastrovať mužov", hoci ústrednou témou je muž, ktorý má pomer s viacerými ženami. (Arsenal83)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno