Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

mzss1 

všechny recenze uživatele

(10%) Bezva, asi mě začne Mel Gibson brzy nenávidět. Nedávno jsem dal odpad filmu BOSS LEVEL (kde měl teda Mel vedlejší roli, ale přesto … ). Tohle není ani akční, ani komediální. Gibson zde není úplně tupej jako z výše jmenovaného BOSS LEVEL, ale nebavil mě, ani jsem se nedokázal pousmát jeho hlášky. První cca 2/3 snímku se neskutečně vlečou, nic podstatného se zde neděje. Ten mladý zbohatlý chlapec, co velel celému domu, mě těžce sral! Nezachránil to ani Walton Goggins, pro kterého je tato role zabijáka jako stvořená, ale zde tu jeho roli psal snad asi ten chlapec z tohoto filmu nebo nevím, sakra … V závěru se to trochu krvavě rozjede, ale stále nic moc. Zvažoval jsem odpad, ale zas nechci být krutý, tak dávám nejslabší možnou 1* (nevím ale vlastně za co). Snad se příště Mel předvede lépe a to ať už v hlavní nebo vedlejší roli. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Když o Fatmanovi vyšly první zprávy, říkal jsem si, že to může být docela slušný úlet, ale tvůrci si musí předem ujasnit, zda se chtějí ubírat směrem zlomyslné rodinné komedie, nebo neortodoxního krvavého thrilleru. Nic mezi tím. A po zhlédnutí musím říct, že to skončilo přesně tam někde mezi, jak jsem se obával. Chvílemi je tento „vánoční western“ docela pesimistický, zadumaný a nešetří chladnou akcí a krvavým vražděním. V jiných minutách je zas přitrouble infantilní a zaplněný naivně komiksovými postavami (záporáci jsou vlastně malý bohatý smrad a dospělák zastydlý v traumatickém dětství, který s sebou nosí křečka). Scénář opravdu působí, jak kdyby ho psaly děti Roberta Rodrigueze. Docela zábavný ten film je a poměrně rychle uteče. Mel Gibson utáhne biják i v netradiční roli a jeho badass Santa Claus je cool, ale ta neujasněná nálada a poměrně jasná přímočarost děje bez nějakých překvapení a zvratů to celé podkopává. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z určitého pohľadu zaujímavá alternatíva sveta Santa Cluasa, ktorú predovšetkým nie je potrebné brať vážne. Celá koncepcia, ako aj príbeh, je postavená na známych základoch a funguje ako solídne akčné B-čko. Ten rozdiel je v tom, že v podaní Mela Gibsona tu máme takého Santu (mimochodom, rola mu svedčí), ktorého deti predstavujú úplne inak. Santa a jeho tým pracujúci pre armádu USA (kvôli finančným problémom – dôvody nie sú až tak prekvapivé); likvidácia Santa Cluasa profesionálnym zabijakom, pretože dieťa nedostal vytúžený darček – hlavne, aby ste nekrútili s hlavou. Všetko je potrebné brať s rezervou ako aj to, že hlavný boss je namyslené dieťa, ktorý by potreboval hlavne rodičov a dostať na zadok pár menších hits. Ten záver a finálne rozuzlenie nie je tak silný, akým by mal byť (viac však by som teraz neprezradil). Dal by som aj „trojku“, už len kvôli celkom solídnym výkonom Marianne Jean-Baptiste a Walton Goggins, ale kvôli menšej sily záveru je to len silnejšia „dvojka“. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Námet aj obsadenie (Gibson, Goggins) mi prišlo fajn, ale prišlo mi to tak zle natečené, že som vlastne nevedel o čo sa tam poriadne ide. Na veľa veci nedostanete odpoveď, netušíte ani poriadne na čo ma Santa vôbec zbraň. Cele mi prišlo divné, no zase záver ma prijemne prekvapil a ponúkol až brutálne a dobre natočené akcie. Škoda premrhaného potenciálu. Chýba tomu lepší scenár ako soľ. 40% - 2* ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Santa v 21. storočí, parádny Gibson, kontrakt s armádou, nájomný vrah a jeden malý zbohatlícky hajzlík s uhlím pod stromčekom. Fatman je v mnohých ohľadoch veľmi priemernou blbosťou, no ja som v nej aj napriek tomu objavil ďalšie zábavné guilty pleasure a zároveň najlepší vianočný film tohto roku! 6,5/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)
  • Na stuze Christin (Ellison Grier Butler) z vědeckého veletrhu je napsáno „1. místo“ a na Billyho stuhách z předchozích let je napsáno „Best of Show“. Když Billy (Chance Hurstfield) později obdrží stuhu letošního vítěze, je na ní napsáno „Best of Show“, nikoliv „1. místo“, které měla Christine. (Untentrauer)

Reklama

Reklama