Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

majo0007 

všechny recenze uživatele

Hodne hustý úlet. Mel ako Santa Claus (fakt naozaj! len sa volá Chris Cringle), čo má pod posteľou kvéry, boxujúci do pytla, prijímajúci kontrakt od US Army, aby aspoň nejako vyžil, spratek, čo chce jeho smrť, lebo ako darček dostal uhlie, hitman, čo za mlada dostal iba jeden jediný policajný angličák, no a v rámci korektnosti (alebo nových pravidiel Oscara) nemôže chýbať tlstá čierna prasnica, ako pani Clausová... a všetko je o hľadaní P.O. Boxu na severný Pajk... WTF?! Nie je to ani action - ledva až na záver, ani comedy - hmm, nikde, proste podivnosť s otrepaným posolstvom, že dobro víťazí nad zlom a že "the Fatman's got his Eye on you!". Nebyť Gogginsa, ktorý tu hrá už tradične mešuge par excellence, ani o to nezavadím. Tipujem, že film zrovna "nezažiari" pri vianočnom stromčeku mainstreamu, ale svojich "weirdos" si určite nájde. "Happy Christmas-how-how". ()

Clark_Kent 

všechny recenze uživatele

Ne nadarmo nadělil Santa tomu zatvrzelýmu, nepoučitelnýmu a rozmazlenýmu frackovi v saku, všechno to uhlí a brambory. Musím se přiznat, že Fatman můj úsměv jěště takhle před Vánocema, krásně protáhnul. Z prošedivělého velikána Mela Gibsona, jsem si odnesl o mnoho víc motivace, než při nedávném Boss Level. Netradičně a svým způsobem originálně zasazenej příběh Santy. Samotné vyprávění poukazuje i na to, že mnohokrát zkrášlované Christmas, mohou být i v duchu drsnějšího rázu. P.S.: Radči sekejte dobrotu, přece nechcete aby vám starej Santa naházel brambory do komína a uhlí pod stromek. Jsem vlastně rád, za tuhle další Vánoční prdu. ()

Reklama

Dale 

všechny recenze uživatele

Čierny humor mám rád, takže mi tento filmík sadol. Výborný nápad, spraviť zo Santa Clausa relatívne normálneho človeka, žijúceho medzi nami, ktorý má aj problémy ako bežní ľudia - nedostatok peňazí, lebo deti sú čoraz horšie a miesto darčekov dostávajú uhlie a on je platený vládou USA podľa počtu darčekov. Ten nápad znie šialene, ale po všetkých tých klasických Santa Clausoch (ako Christmas Cronicles), to pre mňa bola vítaná zmena. Navyše Gibson stále má svoju typickú drsňácku charizmu, takže tým dvíha kvality filmu o 20%. Aj linka s nájomným vrahom a zazobaným faganom funguje dobre, takže som sa ani chvíľu nenudil a fakt som si tento film užil. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Mel Gibson jako drsný Santa Claus, po kterém jde sériový vrah Walton Goggins. Žánrově nevím kam bych Fatmana zařadil, akce je zde až na konci, hlášek je zde na komedii málo a na Thriller je Fatman málo napínavý, ale i i tak se jedná o zajímavý a poměrně originální film s ujetým nápadem. Rozmazlený fracek z bohaté rodiny dostane na vánoce pouze uhlí a zavolá svému "kamarádovi", že by si přál zavraždit Santa Clause a ten s radostí na práci kývne, jelikož i on byl kdysi Santou opomenut. Nejlepší postava filmu je definitivně Walton Goggins, který šíleného vraha hraje naprosto bezchybně a profesionálně zároveň. Je chytrý, vtipný, nekompromisní, důsledný a ve své branži patří ke špičce a vždy když je na scéně, tak film velmi baví, ale bez něj už to šlape o něco méně. Jako jednohubka s předvánoční atmosférou však Fatman poslouží v pohodě. Příběh***, Akce***, Humor***, Násilí**, Zábavnost****, Hudba**, Vizuál***, Atmosféra***, Napětí**. 6/10. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Celý námět stojí na originálně bizarní představě podnikání (vládní, polovojenské) instituce Santa Clause, nic extra nevysvětluje ani neukazuje, ale pro vtipné (dospělé) nuance a narážky nechodí daleko. Plus má vynikajícího Mela Gibsona v titulní roli snad napsané na tělo, stejně jako si chladnokrevného nájemného zabijáka vychutnává Walton Goggins. Ovšem dějově spíš jen směřuje k závěrečné (jediné) akční přestřelce, jež tedy nezklamala (a stejně jako komplet film není vůbec špatně natočená), ale chtělo to něco víc. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Filmovalo sa v januári a februári 2020 v kanadskej provincii Ontario a americkom štáte Vermont. (MikaelSVK)
  • Na stuze Christin (Ellison Grier Butler) z vědeckého veletrhu je napsáno „1. místo“ a na Billyho stuhách z předchozích let je napsáno „Best of Show“. Když Billy (Chance Hurstfield) později obdrží stuhu letošního vítěze, je na ní napsáno „Best of Show“, nikoliv „1. místo“, které měla Christine. (Untentrauer)
  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)

Reklama

Reklama