Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Santa je na tom špatně a musí vyrábět náhradní díly pro armádu. Dvanáctiletý pomstychtivý darebák si na něj objedná nájemného vraha. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (133)

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Fatman" je celkom slušná dávka sklamania. Myslím si, že film mohol prísť s niečím zaujímavejším. Alebo minimálne svoj koncept zaobaliť nejako zaujímavejšie. Spraviť to buď temnejšie alebo vtipnejšie. Alebo oboje. Film ale na mňa pôsobí ako keby sa bál trošku riskovať a ísť trošku viac za hranu. Výsledne? Absolútne jasný "meh" film, ktorý má síce dvoch dobrých hercov, ktorí ho dokážu udržať v pozerateľnej rovine, ale to je málo. Áno, Mel Gibson a Walton Goggins Sú svkelí. Ja by som ocenil ešte aj Marianne Jean-Baptiste, ktorá pôsobí veľmi presvedčivo. Sú tu tiež 2 vynikajúce scénky, ktoré mi aspoň dali dôvod na to povedať, že som rád, že som film videl raz. Prvá scénka je keď Santa uvidí výsledok svojej práce v obálkach čo mu prinesie manželka. Druhá je na konci, keď sa Chris a Billy konečne stretnú zoči voči. To sú 2 najlepšie momentky filmu. No inak film nemá scénky, ktoré by ma nejako bavili. Je to z každého rožku niečo a výsledne je to mix elementov, ktoré netvoria dokopy zaujímavý film. Je to pozerateľné? Áno. Ale ak chcete dobrú temnú vianočnú komédiu, ktorá je trošku z iného súdka, tak viac odporúčam vidieť film "Krampus". Ten totiž zo svojho potenciálu aj reálne vyťažil. Toto nie. Hodnotenie: C- ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo hrozný šajze.Jediný co na tomhle eintopfu je dobrý,je samotný Walton Goggins,který tu byl jediný koukatelný a měl snad jediný napsaný scénář.Inu scénář je tu nejspíš sprostý slovo,ale tohle je vážně film do odpadních vod.Čekáte akční komedii a za celý film nedostane ani jednu hlášku.Film mohl být hláškující bombou a místo toho tu máte rádoby Fatmana,kterýho hraje nevýrazný Mel,ale není se čemu divit,protože vlastně ani on nevěděl co hrát má a jeho škaredná manželka,pro USA frančízu černé pleti.Do toho absolutní "little shit" kluk,který nařídí právě sejmout nájemným vrahem rádoby Santu,kterýmu poslal uhlí:) Do toho dalších deset minut o hovně o jedný holce,aby byl charakter kluka o kterém ten film vůbec nemá být,ještě víc dechberoucí neherectví.Jestli někdo tomuhle dá pět hvězd,tak musí rád zimu a Mela má vylepenýho i na hajzlu,protože tohle je doopravdy příšerný film,který doopravdy nebýt Waltona jako nájemnýho vraha,tak to vypnu z fleku za půl hodiny a udělal bych dobře.Tolik zářezů a krávovin,jakože armáda někde na statku.Proč proboha.Chemie mezi manželama je asi taky jasná všem.20% za Waltona. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad se zabijákem, který jde na popud malého bohatého fracka po Santovi, je sice dobrý, ale nepřijde mi nijak extra. Nicméně myšlenka, že zvýšený počet zlobících dětí uvrhne elfí dílnu do finanční tísně kvůli zkráceným dotacím, to je prostě geniální. A i dál je tenhle motiv výborně rozvedený. Akce, byť není kdovíjaká, mi v tomto případě přišla dostačující. Samotný nevrlý Santa , který nejde pro skleničku a ostré slovo daleko, už tu byl, ale v Gibsonově podání je to zase něco jiného a tenhle chlap prostě umí, ať už se o něm píše či říká cokoliv. Gogginsovi zabijácká role sedí, ten malý hajzlík připomínající malého Colina Farrella to také zahrál na výbornou. Ano, dalo se z toho vytřískat víc, ale to se dá říct o většině filmů. Za mě spokojenost. 80% ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč by vlastně nemohl být americký symbol vánoc Santa Claus vylíčen jako trochu nerudný stařík s finančními problémy :) Když k tomu přidáte milující a chápavou manželku, partu pomocníků v dílně a malého šmejda, který na Santu pošle nájemného vraha, máte na zhruba hodinku a půl o nenáročnou zábavu postaráno. Jen mi nějak mozek nebral fakt, že i přes utržená zranění se dokázal Santa i jeho žena dostat k tomu malýmu šmejdovi (asi kouzla, fajn, ale proč se mu pak "zázračně" neuzdravilo i to oko). ()

Dunadan 

všechny recenze uživatele

Santa v 21. storočí, parádny Gibson, kontrakt s armádou, nájomný vrah a jeden malý zbohatlícky hajzlík s uhlím pod stromčekom. Fatman je v mnohých ohľadoch veľmi priemernou blbosťou, no ja som v nej aj napriek tomu objavil ďalšie zábavné guilty pleasure a zároveň najlepší vianočný film tohto roku! 6,5/10 ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Přibližně na 55. minutě filmu vystupuje nájemný vrah (Walton Goggins) ze sámošky, která nese jméno obou režisérů: „Nelmsova sámoška“. (kowalski)
  • Natáčení vrcholné sekvence přestřelky trvalo čtyři dny, přičemž teplota dosáhla až minus 36 stupňů Celsia. (Untentrauer)

Reklama

Reklama