Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Režijný debut černošského režiséra Johna Singletona sleduje osudy troch chlapcov v černošskom ghette South Central v Los Angeles. Stretávame sa s nimi ako s desaťročnými a potom znovu po siedmych rokoch: jeden z nich sa stáva obeťou zločinu a druhý mieni jeho smrť brutálnym spôsobom pomstiť. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Kaka 

všechny recenze uživatele

V podstatě formálně méně vyprecizované Město Bohů, které se odehrává v té druhé Americe o dekádu dříve a má o poznání méně kamerových švenků a podobných dalších serepetiček. Oplývá však áčkovým hereckým ansámblem a ukrutně naléhavou atmosférou rozoraného LA na začátku devadesátých let, kde se střílelo a plenilo o sto šest a bylo úplně jedno zda black vs white, nebo black vs black. Příběh o partě kluků, kteří vlastně nejsou zase až tak bad a mají i oni někde hluboko svoje sny a životní cíle je spíše "dekorativní" prvek, který jemně posunuje stopáž kupředu, avšak nijak výrazně nezasahuje do jedinečné dobové atmosféry, která válcuje vše kolem. Film který dal vyniknout charizmatu Laurence Fishburna. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

(1001) -"Fool you don't go to college to be talkin' to no bitches. Your black ass 'posed to be learnin' somethin'. Can't learn shit talkin' to no stupid ass bitch." Miluji tento film celým svým srdcem. Takový mix Stůj při mně a Kdo chytá v žitě, snad to není moc necitlivé přirovnání. P.S.: Lawrence Fishburna jsem na seznam nejkrásnějších lidí zařadila už dávno a sakra, jak to každým dalším filmem, ve kterém ho vidím, jenom potvrzuje. ()

Reklama

SeBig 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to když jsem byl malý a už od začátku jsem věděl že pujde o báječný film který se mi bude líbit. Je to prostě drama tentokrát zachycující příběh z ghetta..tyto filmy já mám rád je to otom jaké je to žít v ghettu a jak je tam život nespravedlivý. Když uvidíte tento film uvídíte život kluka který si prožil své nevím jestli je to podle skutečnosti ale tu skutečnost samy nasajete. Herecké obsazení excelentní. Všechno to má na konci spád. Jedna chvíle za druhou napětí mezi vztahama v ulících a mezi válkou gangu. ()

KOZEL84 

všechny recenze uživatele

Dobrý film,který odsýpá a člověk se nenudí i když je to celé hodně předvídatelné a to poselství mi připadá už trochu zašlé časem.Tohle už prostě každý asi párkrát viděl.Od začátku je jasné co se bude dít a to se taky přesně děje.Taky mi přijde,že je to nevyslyšené poselství,vzhledem k tomu,že tohle chování a všechno kolem se stává víc a víc mo'dním.Představa,že čeští pozérští blbečci s kšiltovkama nakřivo,kalhotama ze kterých by si člověk ušil duchnu,touhou narodit se černí a prodávat crack na vás kvůli nechtěnému žduchnutí vytáhnou pistoli je sice směšná,ale je mi jasné,že by moc chtěli.Aaj bíjač?!Celkem překvapil Ice Cube,který tu hraje.Slabší 4. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Tři pecky s hodně odřenejma ušima. Některý situace a dialogy byly strašně uhozený, úplně nejhůř jsem snášel, když vyklopili rozstřílenýho bráchu doma na gauč, místo aby ho vzali ideálně do špitálu. V této fázi filmu jsem uvažoval o tom, že půjdu s hodnocením ještě níž. Nebýt nějaké té akce, založené víc na řevu, než na střílení, tak toho moc nezůstalo. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Režisér John Singleton se ke konci filmu objevil v roli pošťáka, který přinese dopis s výsledky SAT testu. (JardaBauer)
  • K dosažení co nejlepší hereckých výkonů při natáčení režisér neoznamoval hercům chvíle, kdy se budou ozývat vystřely, aby umocnil jejich vystrašené reakce. (Ignus.cz)

Související novinky

Zemřel americký režisér John Singleton

Zemřel americký režisér John Singleton

30.04.2019

Ve věku 51 let zemřel americký scenárista a režisér Daniel John Singleton. Jeho filmovým debutem byl snímek Chlapci ze sousedství s Laurencem Fishburnem a Cubou Goodingem Jr., za který byl nominován… (více)

Reklama

Reklama