Reklama

Reklama

VOD (1)

Shadyside, rok 1978. Škola končí a letní aktivity v táboře „Nightwing“ právě začínají.  Jenže v okolí se potuluje místní psychopat, který je posedlý touhou zabíjet. (JasonCZ)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Od tohoto dílu jsem čekal nejvíc, takže logicky jsem byl z výsledku velmi zklamán. Není to sice nejslabší díl skládačky, ale to na tom vůbec nic nemění. Osmdesátky, letní tábor, nadržení puberťáci (Sadie je skvělá), tohle mohl být nový kvalitní díl Pátku třináctého jako vyšitý, škoda, že to nedopadlo. Začátek je ještě docela fajn, ale v druhé polovině už mě to moc nebavilo, ačkoliv musím pochválit soundtrack a mytologii kolem čarodějnice. Jinak je to opravdu tuctová záležitost, která je sice jako retro zatraceně fajn, ale nic moc navíc, co by se mi líbilo, jsem v tom nenašel. Opět platí, že výsledek sice neurazí, ale mohlo to být fakt veliké, tohle je nic moc. 65%. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Zasytí, ale chuťově neuspokojí. Prostřední část "Fear Street" trilogie se nese ve stejnym duchu, takže pokud se TI líbila sterilní jednička, bude se ti nejspíš líbit i sterilní dvojka. Změnilo se tentokrát jen prostředí. Pátek třináctého ale rozhodně nečekejte. Tady se jede na volnoběh PG-13, takže počítej jen s vykastrovanou nudou - vražd není tolik, polovina z nich jde mimo záběr, a s erotikou nepočítej už vůbec. A tady bych se, s dovolením, na chvíli zastavil. Pro koho je, kurva, tohle vlastně točený?! Dnešní puberťáci jen těžko docení nějaký nenápadný pomrkávání na kempařský slashery, protože tyhle 40 let starý filmový dějiny je generačně naprosto míjí. Pro naše babičky nebo strejdy tenhle film taky nebude. Tudíž zbýváme my, veteráni, co v osmdesátých či 90. letech chodívali spát s Jasonem, Michaelem a Leatherfacem a tyhle vyvražďovačky známe zpaměti. Má tedy smysl servírovat nám tuhle polívčičku? Studenou, s hromadou do nosu i očí bijící klišé, za to bez chuti, bradavek a bez masových koulí? Nemá, alespoň za mě ne. Takže jak jsem zmínil v úvodu - sice zasytí, ale chuťově neuspokojí. P.S. Tvůrcům bohužel chybí i jakýkoliv smysl pro humor, protože třeba moment láskyplného sesterského objetí hnedka po tom, co jedna z nich vyleze z hromady sraček, si nějaký ten ostrý joke zasloužil. Tak třeba jindy a jinde. Na následující ročník 1666 už však nemám chuť. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem sice více a pár výtek mám, ale pořád se jedná o silný žánrový nadprůměr a v rámci Slasher série, tu nic tak výživného nebylo už dobrých pár let. Lidé neseznámeni s oborem v tom vidí vykrádáčku, " The Better ones" v tom vidí fanouškovské nadšení z hororového žánru a poctu starším kouskům. Nightwing je rozhodně nový Crystal Lake a zrzka ze Strangers Things má náběh na novou Scream Queen? Hm, náběh tam je. Nehodlám díly porovnávat, každý má jiné plusy, trochu mě zamrzelo, že se tvůrci vyvarovali nahoty, sice chápu, že knižní předloha je PG-13 a dělaná pro mládež, ale chybí to tu. Film asi nejvíc připomene Sleepaway Camp, Friday 13TH a Burning a kdo tyhle filmy miluje už od 80. let, tak minimálně z nostalgické stránky by si měl užít i tohle. Je zde dost odkazů (Carrie!), retro hudby, sympatických postav a dá se říct, že v rámci žánru je to i šikovně vymyšlené a hezky vše do sebe zapadá. První půlka je sice pomalejší a na první vraždu se čeká déle než bych chtěl a gore mohlo být rozhodně výživnější, odehrává se buď ve tmě, kolikrát i mimo záběr a ve výsledku jsem si zapamatoval jen 2 useknuté hlavy, takže ikdyž pocitově mám spíš k 3 hvězdám, tak jsem se bavil nadprůměrně a hodlám brát všechny 3 díly jako celek, kde doufám, že čarodějnice by to mohly vytáhnout i na plnou palbu. Zatím mám z celé série radost a jsem rád, že se jí chopil Netflix. • Příběh 3/5, Akce 3/5, Humor 2/5, Násilí 3/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 4/5. 7/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak druhá část je pro mne výrazně horší než první. Neuvěřitelně užvaněné, neustále se řeší rodinné problémy, vztahy a nevraživost dvou městeček. Napětí kolísavé, mrazivá atmosféra zůstala stát v bráně tábora. Gore velmi umírněné, těch pár záseků a hlava pryč to moc nezachránilo. Masakr dětí ve tmě je ponechán na divákově fantazii. Pátek 13. považuji v rámci slasherů za určitý kult, který podnítil vznik celé řady dalších snímků. Jasně, všechny ty krvavé tábory jsou postaveny na likvidaci nebožáků a v tom jsou zábavné. Jenže tady se prokecá času, že jsem ani nepostřehl, jak bylo zlikvidováno  tolik obětí, když byly v závěru vyrovnány v pytlích jak po skončení honitby. S nahotou se nakládá obzvláště opatrně, a tak děva, co by se kdysi předváděla, měla nyní dlouhé vlasy nalepené na prsa, aby proboha ani bradavka nevykoukla. Nesympatické postavy pomíjím, jelikož kdo má být zlikvidován, příjemný být nemusí. Jen nepatrně se těším na třetí část, která by snad mohla být lepší, ale natáčí ji stejná režisérka, tak velké naděje nechovám. Nic proti ženám, ale slashery by možná měli natáčet chlapi. Nejlepší opět hudba - Nirvana, Velvet Underground, Buzcocks, David Bowie, Blue Öyster Cult... ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Sekernická řežba v sedmdesátkovém školním kempu, okořeněná černou magií, nemohla přece dopadnout úplně špatně, takže druhý díl je určitě lepší prvního. Ačkoliv bohužel trpí podobnými neduhy, jako je třeba jistá rozvláčnost, překombinovanost a hlavně nezáživné telenovelické vztahování, cílené na tu hloupější/stádnější část teenagerského obecenstva. Takže i když coby ctitel žánru nejsem úplně zklamaný, přes třetí jít fakt nemůžu. Ale ta finální dvojitá sestrovražda byla mňamózní. ()

Zajímavosti (6)

  • Christine Berman (Gillian Jacobs) je pravděpodobně velkou fanynkou Davida Bowieho. V mládí používala přezdívku Ziggy (odkaz na Bowieho pseudonym Ziggy Stardust) a v roce 1994 vlastní psa jménem Major Tom (odkaz na píseň „Space Oddity“). (Andrejek)
  • Když odejde Alice (Ryan Simpkins) se svým přítelem z ošetřovny, tak si oba vezmou prášek. Její přítel si ho ale dává do pusy dvakrát. (Duoscop)

Reklama

Reklama