Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajemný hrabě Alucard (Lon Chaney Jr.) přijíždí na americkou plantáž, aby se zde oženil s Katherine (Louise Allbritton), dcerou bohatého obchodníka. Jeho žena a on mají plán stát se upíry a být spolu navěky. Katherinin snoubenec na to však přijde a rozhodne se Alucarda zničit. (ČSFD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (22)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Ano, je to brak, ale aspoň to není jako brak natočené. Jsem navíc asi jeden z mála, kterým se Lon Chaney v hlavní úloze líbil, protože jeho herectví bylo tak nejednoznačné, až si člověk říkal, jestli tenhle Alucard (och, jak mazaný pseudonym, setkal jsem se s ním už v Drákulovi roku 72´) bude opravdu skrznaskrz záporný, nebo jestli to nakonec nebude jinak. A já myslím, že to nakonec jinak bylo, protože na film se dá dívat i jako na velmi tragickou, naruby obrácenou romanci v hlavní roli s upírem a jeho nevěstou, kterým nepřáli američtí plantážníci. Jestli to tak tvůrci zamýšleli, je jiná věc. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Film, stojici mimo klasickou radu horroru od Universalu, vypravi o Draculove prijezdu do Ameriky, protoze v Rumunsku uz je populace oslabena a vymirajici. Cele je to pomerne nudne a neatmosfericke a Lon Chaney jr. v roli Alucarda (Draculi), nikoli jeho syna, ten se tu nevyskytuje, sice neni tak hroznej jako Carradine, ale k Lugosimu se ani nepriblizuje. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Lon Chaney je jediný člověk, který si zahrál všechna čtyři klasická monstra Universalu - Vlčího muže, Frankensteina, Mumii a nyní i Drákulu. Bohužel kromě Vlčího muže hrál vždycky role, které už před ním hráli jiní, a tak zcela logicky přichází srovnání. A ve srovnání s takovými mistry jako byli Boris Karloff nebo bela Lugosi může obstát málokdo. Přesto Chaneymu role upíra docela sedla. Bohužel měl v celém filmu velmi málo prostoru, ale i tak působil daleko výrazněji než John Carradine. Film mohl být možná maličko kratší. Místy působil trochu rozvlekle. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Oproti Draculovi a Draculově dceři vyloženě slabé, už jenom pro ten nesmyslný cast Chaneye Jr., ale na druhou stranu Louise Allbritton má cosi do sebe jako nemrtvá nevěsta a spojení draculovského mýtu s plantážemi na americkém jihu, to už vytváří základ pro budoucí odnož žánru, kterou je vedle univerza Anne Rice svět Charlaine Harris a jejích The Southern Vampire Mysteries / The Sookie Stackhouse Novels. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vpravdě klasický universalský horor, který potěší především příznivce starých černobílých příběhů s upíry. Krásná Allbrittonová, trochu tajemný Chaney Jr., odlehlé sídlo, močál, cikánská čarodějnice a přerostlý netopýr. Vcelku působivá je proměna upíra v obláček mlhy a naopak. Průměrný snímek nijak zvlášť nevybočuje, ale svým lehce mysteriozním romantismem potěší. A jako takový samozřejmě skončí špatně. Kupodivu hrabě i jeho společnice jsou sympatičtější než ostatní postavy. Milovníky současných hororů samozřejmě asi příliš nenadchne, já byl ovšem spokojený. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Pracovní název filmu, podobně jako u mnoha dalších snímků společnosti Universal, zněl "Destiny" (Osud). (liquido26)
  • V závěrečných titulkách se objevuje výzva ke koupi známek a dluhopisů, k podpoře amerického válečného rozpočtu. (Dreadd)
  • Jedná se o první snímek, ve kterém se proměna z netopýra na člověka objevuje přímo na plátně. Dříve to neumožňovaly technické důvody. (Dreadd)

Reklama

Reklama